14 Νοεμβρίου 2012

Μήνυμα Αγώνα από τους Φαντάρους στο Κουφόβουνο στους Νεοσύλλεκτους Συναδέλφους της Σειράς Νοεμβρίου


Και όμως. Όταν αντιστεκόμαστε, όταν αμφισβητούμε, όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά, τα καταφέρνουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπίσουμε να δικαιώματα μας. Μόνο έτσι μπορούμε να διαφυλάξουμε την Αξιοπρέπεια, την Ακεραιότητα και την Υγεία μας.

Οι φαντάροι έχουν ένα μεγάλο όπλο: τις Επιστολές Καταγγελίας των παρανομιών, των αυθαιρεσιών και των παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους. Τα γράμματα των συναδέλφων διατηρούν την επαφή μεταξύ στρατευμένων και κοινωνίας, σπάνε τα στεγανά που ορθώνουν αξιωματικοί και διοικητές, απαιτούν την παρέμβαση του Επιτελείου και την απόδοση Ευθυνών. Αυτά φοβούνται οι παρανομούντες βαθμοφόροι, που επιχειρώντας κάθε φορά να τρομοκρατήσουν επιδιώκουν τη σιωπή μας, «να μην βγουν τα άπλυτα τους στη φόρα»!


Αλλά πάντα υπάρχει αποτέλεσμα όταν οι φαντάροι βγαίνουν Παραπονούμενοι, όταν Δημοσιεύουν τις Καταγγελίες τους
.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι φαντάροι που υπηρετούν στο 107 Στρατόπεδο Χατζηπεντή στο Κουφόβουνο Έβρου.

Αυτό συνέβη και με τη δημοσίευση της τελευταίας Επιστολής από το Κουφόβουνο. Αμέσως ο Συνταγματάρχης Στρατοπεδάρχης διερεύνησε τις καταγγελίες των φαντάρων για τις άθλιες εγκαταστάσεις. Η άμεση κινητοποίηση του ήταν συνέχεια της παρέμβασης από την Ταξιαρχία και το ΓΕΣ. Μάλιστα, οι φαντάροι γρήγορα διαπίστωσαν μια πρώτη αλλαγή στη συμπεριφορά του διοικητή και των βαθμοφόρων.

Ήδη, η αισιοδοξία έχει επανέλθει στους συναδέλφους και είναι σίγουρο ότι όποτε χρειαστεί άμεσα θα απαντήσουν και με νέες διαμαρτυρίες.

Για το διοικητή, τι να πούμε: απειλεί ότι θα βρει ποιοι το έκαναν, για να καλέσει τους φαντάρους και να τους εξηγήσει την προσωπική του άποψη. Επίσης, καλεί τους συναδέλφους να μην παρασύρονται και να φροντίζουν οι διαμαρτυρίες τους να περιορίζονται εντός της μονάδας.
Όμως όλοι γνωρίζουν ότι η οποιαδήποτε βελτίωση έγινε ή θα γινει στη μονάδα είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης των συναδέλφων και της πίεσης που ασκήθηκε.
Ψηλά το κεφάλι λοιπόν συνάδελφοι. Δεν Ψαρώνουμε. Δεν Υποτασσόμαστε.
Αναδημοσιεύουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της Επιστολής Καταγγελίας των συναδέλφων:

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ 107 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΑΤΖΗΠΕΝΤΗ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ ΕΒΡΟΥ
Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ-ΒΡΩΜΙΚΕΣ


Πολλοί καραβανάδες, μαζί με όλο το φασισταριό που έχει μαζευτεί τώρα τελευταία αρέσκονται να υποστηρίζουν ότι το μόνο που λειτουργεί είναι ο στρατός και πόσο πολύ εκτιμά η κοινωνία τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην παρακάτω όμως επιστολή των συναδέλφων φαντάρων αποκαλύπτεται όλη η ουσία της υποχρεωτικής στράτευσης: σύγχρονη δουλεία, με μπόλικο θέατρο του παραλόγου από τον πιο άχρηστο κρατικό μηχανισμό, με επιθεωρήσεις σκέτη θεατρική παράσταση για να φτιάχνουν οι διοικητές καριέρα και να χώνονται οι φαντάροι. Οι ίδιοι οι διοικητές που βαράνε προσοχή σε ΓΕΣ και Υπουργό φέρονται εντελώς σαδιστικά στους συναδέλφους. Μόνη λύση ο Ελεύθερος Συνδικαλισμός των Φαντάρων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΦΟ ΒΟΥΝΟ ΕΒΡΟΥ

«Είμαστε φαντάροι από την 107 στο στρατόπεδο Χατζηπεντή στο μακρινό Κουφό Βουνό Έβρου. Στέλνουμε αυτό το γράμμα γιατί πραγματικά η υπομονή μας εξαντλήθηκε παρόλο που κάναμε μέχρι στιγμής μεγάλη προσπάθεια (κακώς όπως αποδεικνύεται) να δούμε τα πράγματα με τα δεδομένα τις εποχής.

Το τελευταίο διάστημα ζούμε με το μπαμπούλα του ΓΕΠΣ και την επικείμενη επιθεώρηση. Για όσους δεν το ξέρουν ακόμη έχουμε να πούμε ότι οι επιθεωρήσεις είναι μια μεγάλη απάτη. Προφανώς και στο Πεντάγωνο έχουν εικόνα για τα χάλια των περισσοτέρων στρατοπέδων. Έτσι κι αλλιώς μας θεωρούν τόσο αναλώσιμους που το μόνο που τους νοιάζει είναι η κατάσταση των όπλων. Κάθε επιθεώρηση είναι η ευκαιρία για να εντατικοποιήσουν τις αγγαρείες, να βαθύνουν την εκμετάλλευση και να ξεζουμίσουν τους φαντάρους. Στον ιδρώτα και τα ξενύχτια μας χτίζουν οι διοικητές τις καριέρες τους. Ενώ βέβαια έχουμε βάψει όλο το στρατόπεδο η κατάσταση στις τουαλέτες παραμένει απαράδεκτη. Από τις οκτώ, οι τρείς είναι εκτός λειτουργίας, ενώ και αυτές που λειτουργούν δύσκολα πλησιάζονται από τη βρώμα. Επιθεωρήσεις έγιναν και επιθεωρητές θα ξαναέρθουν. Από τη δικιά τους ευαισθησία δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Το κακό είναι ότι όχι μόνο πρέπει να δουλεύουμε τσάμπα αλλά πρέπει να κοστίζουμε και λιγότερο. Δε μας φτάνει η φτώχεια μας έχουμε και τις περικοπές τους. Συχνά στις εξόδους καθόμαστε μέσα στο στρατόπεδο γιατί δεν έχουμε φράγκο να περάσουμε τη μέρα έξω. Δε σέβονται την ανέχεια μας και ακόμη και στον χρόνο που θα μπορούσαμε να είμαστε έξω μας τραβολογάνε για αγγαρείες. Σκεφτήκαμε να βγαίνουμε έξω έστω για να καθόμαστε σε ένα παγκάκι. Το προέβλεψαν όμως και αυτό και μας μείωσαν τις κινήσεις που μας μεταφέρουν στον 'πολιτισμό' και το ταξί είναι πανάκριβο, οπότε πάλι καθόμαστε μέσα και κρυβόμαστε.

Αυτό που όμως κοντεύει να μας τρελάνει τις τελευταίες μέρες είναι το γεγονός ότι το πετρέλαιο θέρμανσης φτάνει μέχρι το Δεκέμβριο. Αυτό μας ανακοίνωσε έτσι απλά ο διοικητής μας αντισυνταγματάρχης Κυριαζής. Προφανώς νομίζει ότι ο ρόλος είναι υπεράνω ευθυνών και για όλα φταίνε οι γενικότερες περικοπές. Κάτι που μέχρι ένα σημείο είναι σωστό, αλλά και εμείς δε θα γίνουμε μπαλάκι ανάμεσα στον διοικητή και την κυβέρνηση. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε στο στρατόπεδο χωρίς θέρμανση και με θερμοκρασίες -20! Αν δε βρούνε λύση δε θα επιστρέψουμε στο στρατόπεδο μετά τις άδειες των εορτών. Ήδη μας έχουν στριμώξει σε 2 μόνο κτήρια για οικονομία.

Εκεί που θα περίμενε κανείς με όλα αυτά τα βάσανα μια πιο ανθρώπινη συμπεριφορά συμβαίνει το αντίθετο. Όλη την ώρα φωνές, πίεση και κατσάδες. Μας καθυστερούν στις εξόδους, ενώ ο ίδιος ο διοικητής μας απείλησε ότι δε θα βγαίνει κανείς και ας τον βγάλουμε στις εφημερίδες. Αν έδειχνε τόση πυγμή και στο θέμα του πετρελαίου.»

Όλοι στο κράτος και στην κυβέρνηση εκβιάζουν με τη «σωτήρια» δόση, που θα ξεπληρώσει τους τοκογλύφους και θα επιβάλλει καθεστώς δουλείας για πάντα. Μάλιστα, θέλουν να μετατρέψουν τον Στρατό σε δύναμη Καταστολή κατά του αγωνιζόμενου λαού.
ΕΜΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΑΚΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ! Ανάγκη όσο ποτέ η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ.6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *