27 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!

ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ DEFENCENET.GR ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ 
 Ο ΣΤΟΧΟΣ ΥΜΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ  
Με έκπληξη πολλοί υποδέχτηκαν τη λύσσα του ακροδεξιού και ναζιστικού χώρου απέναντι στην απεργία των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ. Και αυτό γιατί δε μπορούσε να γίνει κατανοητό το πως η Χρυσή Αυγή, ο ΣΤΟΧΟΣ, το defencenet.gr που φιλοτεχνούν ένα αντιμνημονιακό και αντιπλουτοκρατικό προφίλ, στράφηκαν με τέτοιο μένος ενάντια στη δίκαιη απεργία των εργαζομένων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποκρισίας των νεοναζιστών αποτελεί ο «ΣΤΟΧΟΣ» όπου τους πανηγυρισμούς για την εισβολή των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων ακολουθεί κείμενο με τίτλο «Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ» για να καταλήξει να υμνήσει τη Χούντα των Συνταγματαρχών:
«Έτσι έλυνε τις απεργίες η 21η Απριλίου. Πως κλείδωνε ο Παττακός σε ένα δωμάτιο Ωνάση και εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με απαγότευσιν εξόδου των, μέχρις ότου συμβιβασθούν. Ιδού γιατί η Δημοκρατία δεν μπορεί να συναγωνιστεί ποτέ και καμμιά κυβέρνηση την Στρατιωτικη Δικτατορία».
Βέβαια, οι υμνητές της Χούντας, πουλάνε φούμαρα στις φασιστικές ορδές, αποκρύπτοντας ότι τους εργαζόμενους περίμεναν οι ΕΣΑτζήδες βασανιστές, ενώ ο Ωνάσης χάριζε στο λιγούρη Παττακό και τη σιχαμένη παρέα του, καφάσια γεμάτα αστακούς, φιλοξενία στη βίλα του και διάφορα δωράκια!

Οι συγκεκριμένοι χώροι μετατράπρηκαν σε πολλές περιπτώσεις σε στρατευμένα παπαγαλάκια της Κρατικής Ασφάλειας και της ΕΥΠ δημοσιοποιώντας λάσπη και αισχρά σχόλια για τον τρόπο πρόσληψης, τις συνθήκες εργασίας και το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων. Στο στόχαστρο τους κυρίως βρέθηκαν οι συνδικαλιστές του χώρου που δαιμονοποιήθηκαν, συκοφαντήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν ως «εσωτερικός εχθρός» που αμφισβητεί την «εθνική προσπάθεια».
Η ακροδεξιά και οι νεοναζιστές υπερασπίστηκαν με νύχια και με δόντια τη μνημονιακή πολιτική του Α.Σαμαρά έχοντας στο νου τους την υποταγή συνολικά της εργατικής τάξης. Είναι ενδεικτικό ότι επιτίθενται στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ θεωρώντας ότι μια νίκη τους κατά της αντεργατικής πολιτικής θα αποτελούσε πρότυπο αμφισβήτησης και διεκδίκησης για το σύνολο των εργαζομένων. Θέτοντας τις βάσεις επανεξόρμησης του εργατικού κινήματος ενάντια σε κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Για αυτό το λόγο και πανηγυρίζουν για την επίδειξη πυγμής του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, με την επιστράτευση καθεστωτικών ΜΜΕ, ΕΚΑΜ-ΜΑΤ-δικαστών κατά των απεργών.
«Eπικράτησε η κυβέρνηση στην κόντρα με τους συνδικαλιστές των μέσων συγκοινωνιών και ξεκίνησαν μετά τις 14:00 τα δρομολόγια των συρμών του Μετρό, ενώ μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα μπουν σε κυκλοφορία και οι συρμοί του ΗΣΑΠ και το Τραμ. Βέβαια μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση τα δρομολόγια θα γίνονται με ρυθμούς Σαββατοκύριακου.
Η έφοδος των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια αποδείχθηκε καταλυτική και το "φρούριο" έπεσε μέσα σε λίγα λεπτά, αποδεικνύοντας ότι ήταν "πομφόλυγες" τα περί "αίματος που θα χυθεί" των συνδικαλιστών. Από το βράδυ της Πέμπτης που άρχισαν να επιδίδονται τα φύλλα πορείας στους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να βγούν στις ράγες το Μετρό, οι ΗΣΑΠ και το Τραμ, καθώς απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες για την διενέργεια των τυπικών ελέγχων συντήρησης και ασφαλείας στους συρμούς.Καθώς οι συρμοί τελούν εν ακινησία εδώ και εννέα ημέρες, χρήζουν μίας σειράς τυπικών μεν, αλλά απαραίτητων δε για την ασφάλεια μετακίνησης των επιβατών, ελέγχων. Παράλληλα, αν και τα φύλλα πορείας έχουν επιδοθεί σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ, εν τούτοις αναζητούνται πολλοί ακόμη, οι οποίοι έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr»
Ουσιαστικά για αυτό που πανηγυρίζουν defencenet.gr και φασίστες-αν μπορούν να διαχωριστούν-είναι ότι η κυβέρνηση επέβαλε με την κρατική τρομοκρατία
 ότι δεν θα υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις-Σωματεία-Εργατικά Δικαιώματα!
Το εργατικό κίνημα απαιτείται να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα από αυτή την σημαντική στιγμή της ταξικής πάλης, να ανασυγκροτηθεί και να απαντήσει με συνολικό, αντικαπιταλιστικό, ανατρεπτικό αγώνα.
Ή αυτοί, κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, φασίστες, ΜΜΕ, δικαστές, εργοδότες
Ή εμείς, ο κόσμος της εργασίας, οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *