30 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπέλυσε η τρικομματική κυβέρνηση ενάντια στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Μετά τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» στους εργαζόμενους του Μετρό, μετά τις συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις ενάντια σε εργαζόμενους και νεολαία, μετά τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του πανεπιστημιακού άσυλου και το χτύπημα εργατικών κινητοποιήσεων και νεολαιίστικων διαδηλώσεων, αυτή τη φορά η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη έστειλε τα ΜΑΤ ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες της Θεσσαλίας. Με πρόσχημα την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (!) η κυβέρνηση απαγορεύει αγροτικές κινητοποιήσεις, χτυπά το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και στη διαδήλωση και καταφεύγει σε ΜΑΤ και εισαγγελείς για να χτυπήσει το δίκαιο αγώνα των αγροτών. Για να περάσει την βάρβαρη πολιτική της που οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες αγροτικές οικογένειες καταφεύγει για άλλη μια φορά στην αστυνομοκρατία, στη βία και στην καταστολή. Επιτίθεται στους αγρότες όπως επιτίθεται και σε κάθε εστία λαϊκής αντίστασης. Επιδεικνύει πυγμή και αποφασιστικότητα απέναντι στον «εχθρό λαό», για να γίνει αρεστή στους επικυρίαρχους της ΕΕ και του ΔΝΤ, να συνεχίσει νάχει τη στήριξη των «δανειστών μας», να συνεχίσει να εκποιεί το λαό και τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αγρότες που μαζικά ξαναβγαίνουν στις πλατείες, στους δρόμους και στα μπλόκα. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους για επιβίωση, ενάντια στην πολιτική που λεηλατεί το αγροτικό εισόδημα, που φτωχοποιεί και ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, που φέρνει απόγνωση και δυστυχία στα χωριά. Είναι ένας δίκαιος αγώνας. Η συνέχιση και κλιμάκωση αυτού του αγώνα, κόντρα στις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, για να φύγουν τα ΜΑΤ από την εθνική, είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία, μαζικούς φορείς και συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες να καταδικάσουν και να καταγγείλουν με κάθε τρόπο την νέα τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης. Να εναντιωθούν στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών. Να αναπτύξουν τους δικούς τους αγώνες και μέσα από την κοινή τους δράση να οικοδομήσουν μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής.

http://www.kkeml.gr/
http://kkeml.blogspot.gr/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *