25 Ιανουαρίου 2013

Κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ


Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ
Το πογκρόμ των απολύσεων, της κατεδάφισης των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και των οργανισμών κοινής ωφέλειας που έχουν εξαπολύσει οι καπιταλιστές και η κυβέρνησή τους, συνοδεύεται από απανωτά κρούσματα εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και άποψης, με σαφή προσπάθεια απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας, πράγμα που εκφράζεται με την κήρυξη όλων σχεδόν των απεργιών ως παράνομες από τα δικαστήρια.
Η πολιτική αυτή πρέπει να βρει απέναντί της το σύνολο της εργατικής τάξης.
Η κυβέρνηση, το κράτος και οι καπιταλιστές θέλουν να ισοπεδώσουν το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, να απολύουν και να λεηλατούν τα ταμεία μας ανεμπόδιστα και αδιαμαρτύρητα, να ρίξουν τους μισθούς στο επίπεδο των μισθών Κίνας και για αυτό δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα: την προπαγάνδα των ΜΜΕ, την καταστολή και την τρομοκρατία των επίσημων κρατικών αλλά και άλλων μηχανισμών, τον τραμπουκισμό.
Θέλουν να φιμώσουν πλήρως την εργατική τάξη, να διαλύσουν τις οργανώσεις της, να ποινικοποιήσουν και να εξοντώσουν την συνδικαλιστική δράση και άποψη, για να δεχθεί, η εργατική τάξη, αδιαμαρτύρητα την επιστροφή των εργασιακών της σχέσεων στον 19ο αιώνα, να δεχθεί να λιμοκτονήσει, να αυτοκτονήσει.
Όλα αυτά για την μεγιστοποίηση του καπιταλιστικού κέρδους και την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών-τοκογλύφων.
Τα μέτρα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο, τα οποία ψηφίστηκαν στη Βουλή, δεν είναι τα τελευταία. Η υλοποίησή τους συνεπάγεται βάθεμα της εκμετάλλευσης, υπερδιόγκωση της ανεργίας, μαζική εξαθλίωση, εξόντωση μέρους του πληθυσμού, στέρηση της σύνταξης για χιλιάδες εργαζόμενους, μαζική μετανάστευση, εγκληματικότητα, εκφασισμό, άγρια κρατική καταστολή.
Η κυβέρνηση και το κράτος γνωρίζουν πολύ καλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τους και γι αυτό παίρνουν μέτρα για την καθυπόταξη και την διάλυση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η υπεράσπιση από το μαζικό κίνημα των δικαιωμάτων και καταχτήσεων της εργατικής τάξης, η διεκδίκηση αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, της απαγόρευση των απολύσεων καθώς και άμεσων μέτρων για την επιβίωση των ανέργων και των οικογενειών τους, αποτελεί κατεπείγον ζήτημα που αφορά στην ίδια την επιβίωσή της.
Καταδικάζουμε την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, και συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα τους. Τα ΔΣ των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, όλα τα σωματεία, πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική επιστράτευση άμεσα και να συντονιστούν στην κατεύθυνση κήρυξης Γενικής Απεργίας υποχρεώνοντας την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κάνουν το ίδιο.
Η πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και την εκδίωξη της Τρόικας αποτελεί τη μόνη σήμερα επιλογή της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
Με την οργάνωση απεργίας διαρκείας, με τον ξεσηκωμό του λαού, να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά και να εγκαθιδρύσουμε μια εργατική κυβέρνηση η οποία, στηριγμένη στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και τα όργανά του, θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το δημόσιο χρέος και μαζί και τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών, θα κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις.Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας -έξω από την ΕΕ και τους περιορισμούς της- θα εκδιώξει την Τρόικα, θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις και τους μηχανισμούς του κράτους οι οποίοι στρέφονται, φανερά ή μυστικά, ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, θα τιμωρήσει όλους όσους στράφηκαν και άσκησαν βία πάνω στο κίνημα.
24/1/2013
Το Γραφείο της ΠΕ
της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *