25 Μαΐου 2013

ΚΚΕ μ-λ Κ.Ο.Τρικάλων: ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Πρόκληση για την πόλη μας – των δημοκρατικών παραδόσεων, των αγώνων ενάντια στο φασισμό, αλλά και των πρόσφατων αγώνων των τρικαλινών απέναντι στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων- αποτελεί η προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση της φασιστοσυμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του κεφαλαίου έχουν περάσει σε ολομέτωπη επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, που η φτώχεια και η εξαθλίωση απλώνονται ραγδαία, που η ανεργία γίνεται ο εφιάλτης της νέας γενιάς…
Σε μια περίοδο που το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η διάλυση του όποιου παραγωγικού ιστού, η ερημοποίηση γίνονται επίσημες πολιτικές στο όνομα της «ανάπτυξης»…
Σε μια τέτοια περίοδο το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι η απάντηση στον αγωνιζόμενο λαό. Απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές, αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια , απεργοί επιστρατεύονται. Εντείνεται η ρατσιστική βία απέναντι σε μετανάστες. Φράχτης στον Έβρο-FRONDEX,  επιχείρηση «Ξένιος Δίας», στρατόπεδα συγκέντρωσης, άρση και άρνηση ιθαγένειας σε μετανάστες.

Η πολιτική της «σιδερένιας γροθιάς» δεν είναι ούτε προσωρινή ούτε τυχαία. Είναι η μόνη που έχει απομείνει στα ντόπια κέντρα εξουσίας και στους επικυρίαρχους της ΕΕ και του ΔΝΤ για να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής τους.
Αυτή ακριβώς την πολιτική αξιοποιεί και στηρίζει η  Χ.Α. Η φασιστική αυτή συμμορία χτυπά πρώτα μετανάστες , το πιο αδύναμο κομμάτι των εργαζομένων. Αλλά δε σταματά εκεί. Με τη κάλυψη της αστυνομίας επιτίθεται και προσπαθεί να τρομοκρατήσει λαϊκούς αγωνιστές και μαχόμενες συλλογικότητες.
Προσπαθεί να στρέψει τη δυσαρέσκεια του λαού σε ανώδυνους για το σύστημα δρόμους αφού σκορπίζοντας το ρατσιστικό της δηλητήριο θεωρεί αιτία όλων των δεινών τους μετανάστες. Στηρίζει της πολιτικές που ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο ( φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές). Κάνει γραφεία ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες με πενιχρά μεροκάματα και χωρίς κανένα δικαίωμα. Παριστάνει την αντισυστημική δύναμη αλλά στην πραγματικότητα είναι γέννημα – θρέμμα αυτού του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος. Γι’ αυτό και όταν ο λαός βρίσκεται στους δρόμους και αγωνίζεται αυτοί συντάσσονται με τις δυνάμεις καταστολής ενάντιά του, Γι’ αυτό και οι εγκληματικές και δολοφονικές τους ενέργειες ποτέ δεν τιμωρούνται από τα δικαστήρια.
               Τρικαλινές - Τρικαλινοί
Μπορούμε να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή ζωή με δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Με μαζικότητα, μαχητικότητα, οργάνωση των αγώνων μας να απαντήσουμε στη βία και τρομοκρατία. Να βάλουμε φρένο στη φασιστική δράση της   Χ.Α.
Μπορούμε μαζικούς λαϊκούς αγώνες να ανοίξουμε το δρόμο για μια Ελλάδα ανεξάρτητη από ιμπεριαλιστικά δεσμά, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ  26/5  στις 6μ.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ


ΚΚΕ μ-λ Κ.Ο.Τρικάλων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *