29 Μαΐου 2013

ΚΕΕΡΦΑ: Πού σκαλώνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

“Mπορεί ένα νομοσχέδιο να σταματήσει το ρατσισμό και τους νεοναζί; Το θέατρο του παραλόγου παίζεται αυτές τις μέρες εντός των τειχών της νεκροζώντανης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
(Μαζικές διαδηλώσεις μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα)
Μαζικές διαδηλώσεις μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα
“Η Τρόικα εσωτερικού δεν βρίσκει κοινό βηματισμό για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο καθώς η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και του Φαήλου Κρανιδιώτη ρίχνει ακόμη μεγαλύτερες  γέφυρες προς τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής αξιοποιώντας το συμπληρωματικό ρόλο που αυτή διεκπεραιώνει στις επιθέσεις κατά της αριστεράς, του εργατικού κινήματος και των μεταναστών”, σημειώνει. 
 
“Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είναι υπεύθυνα γιατί δεν προχωρούν στον ενταφιασμό του πτώματος της συγκυβέρνησης που με τα μέτρα λιτότητας  σπέρνει την εξαθλίωση και με την ρατσιστική πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της ακύρωσης του νόμου για την ιθαγένεια των παιδιών, της συνεργασίας της ΕΛΑΣ με την Χρυσή Αυγή δυναμώνει τους νεοναζί”. 
 
Εξηγεί πως αυτό που έβαλε πίεση πάνω στην τρικομματική κυβέρνηση είναι: “Το νέο ανερχόμενο κίνημα κατά του φασισμού και του ρατσισμού με την εντυπωσιακή και με διεθνείς διαστάσεις κινητοποίηση στις 19 Γενάρη με σύνθημα Αθήνα-πόλη αντιφασιστική, οι δυναμικές κινητοποιήσεις των εργατών Γης στη Μανωλάδα, οι κινητοποιήσεις κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης και στήριξης του δικαιώματος στην ιθαγένεια για τα παιδιά και βέβαια οι αντιφασιστικές δυναμικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές και σε εργασιακούς χώρους που εμπόδισαν τη Χρυσή Αυγή να στήσει Τάγματα εφόδου”.
 
Αλλά ακόμη και αν συμφωνήσουν στην προώθηση του νομοσχεδίου, δεν θα πρόκειται παρά για συμβολική χειρονομία, επισημαίνει ο Π. Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ:
 
“Κατ΄ αρχήν, αντιρατσιστική πολιτική σημαίνει εδώ και τώρα να πάρει πίσω τις επιθέσεις που ξεκίνησε η συγκυβέρνηση με τις επιχειρήσεις σκούπα του Ξένιου Δία, τα ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια, τον φράχτη στον Έβρο,  το πάγωμα του νόμου για την ιθαγένεια και τη ψήφο των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές”, τονίζει.
 
“Σημαίνει αλλαγή σελίδας με  την έναρξη διαδικασίας νομιμοποίησης των μεταναστών χωρίς χαρτιά και την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι από τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ η τις σφαγές των δικτατορικών καθεστώτων που απολαμβάνουν της στήριξης της ΕΕ.  Η FRONTEX αποτελεί το αστυνομικό-στρατιωτικό σκέλος της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο με θύματα δεκάδες χιλιάδες πνιγμένους στο Αιγαίο, τον Εβρο, την Μεσόγειο”. 
 
“Για το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναφέρει πως “επικαλούνται την ανάγκη ευθυγράμμιση της νομοθεσίας με τις οδηγίες της ΕΕ, ενώ την ίδια ώρα δεν τάσσονται κατά όλων των ρατσιστικών μέτρων της ΕΕ που υλοποιούν οι κυβερνήσεις ανοίγοντας το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες”.
 
Το ζήτημα των ΜΜΕ
 
“Διάλογος και βήμα προβολής απόψεων δεν μπορεί να δίνεται στο βιαστή για να πει τις απόψεις του για την γυναίκα και για τα δικαιώματα της”, επισημαίνει ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.
 
“Σε αυτούς που πρωτοστατούν στα ρατσιστικά εγκλήματα και χτίζουν τάγματα εφόδου θα δίνεται βήμα δήθεν να εκφέρουν «άποψη» για τη μετανάστευση;  Θα βάζαμε το Χίτλερ να μας μιλήσει για το Αουσβιτς; Γιατί να το κάνουμε για τους νεοναζί απογόνους του;”.
 
“Οι ναζί δεν είναι άλλο ένα κόμμα αλλά μια μηχανή εξόντωσης στη βάση των θεωριών της ύπαρξης ανώτερων και κατώτερων φυλών”, υπογραμμίζει.
 
“Το ζήτημα αυτό όμως θα το λύσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αρνούμενοι να δώσουν βήμα στους φασίστες, αρνούμενοι  να γίνονται τα ΜΜΕ όχημα για την ανάπτυξη της δράσης των νεοναζί με τη νομιμοποίηση τους «ως άλλο ένα νόμιμο κόμμα»”.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *