18 Ιουνίου 2013

Επ’ αόριστον αναστολή των απεργιών σε ΕΡΤ και λοιπά ΜΜΕ ζητούν οι καναλάρχες

πηγή, tvxs
Aγωγή κατά των συνδικαλιστικών σωματείων του Τύπου και της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της ενημέρωσης, κατέθεσαν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ), στο πρωτοδικείο Αθηνών. Η συζήτηση της προσφυγής στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αναβλήθηκε για αύριο, Τρίτη.
Η αναβολή - η συζήτηση της προσφυγής είχε προγραμματιστεί αρχικά για σήμερα το μεσημέρι - δόθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας εν όψει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, καθώς η προσφυγή δεν επιδόθηκε εγκαίρως στην πλευρά των εναγομένων (συνδικαλιστικές ενώσεις Τύπου και ΠΟΣΠΕΡΤ).

Με την αγωγή τους οι καναλάρχες ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις, επικαλούμενοι τη μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για την προκήρυξη και κοινοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα την προσφυγή υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA, STAR, MEGA, SKAI, ALPHA και Μακεδονία TV, οι οποίοι στρέφονται κατά των Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ETITA), Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηελόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ).
Οι αιτούντες ζητούν να απαγορευθεί στο μέλλον κάθε απεργιακή κινητοποίηση, εφόσον δεν τηρούνται οι προδιαγραφές του νόμου
Μιλώντας στην εκπομπή των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ο Δ. Περπατάρης, δικηγόρος, τόνισε ότι οι καναλάρχες ζητούν δικαστική απαγόρευση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ - χωρίς να είναι καν εκείνοι οι εργοδότες τους.

Όπως σημείωσε ο κ. Περπατάρης θα εκδικαστεί «προσφυγή των ιδιωτικών καναλιών κατά των δημοσιογραφικών ενώσεων, της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΣΥ), της ένωσης των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης, αλλά και της ΠΟΣΠΕΡΤ, και ζητάνε την συλλήβδην απαγόρευση όλων των απεργιακών κινητοποιήσεων στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων - και για πρώτη φορά στην ιστορία - της δικαστικής απαγόρευσης όλων των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, δηλαδή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χωρίς δηλαδή να είναι ο φυσικός εργοδότης τους. Παρεμβαίνουν για πρώτη φορά και ζητάνε να απαγορευθούν οι κινητοποιήσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση». 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *