12 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ): Όχι στις απολύσεις των εργαζόμενων της ΕΡΤ



Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση των 2.850 υπαλλήλων της. Απέναντι στο ενδεχόμενο κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων απ’ την μεριά των εργαζόμενων, η κυβέρνηση απάντησε με «ξαφνικό θάνατο». Με μια πρωτόγνωρη διαδικασία εξπρές, παρακάμπτοντας ακόμα και  κοινοβουλευτικές διαδικασίες και κινούμενη συνάμα στα όρια της συνταγματικής εκτροπής ήδη δημοσίευσε την Πράξη στην  Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επιπρόσθετα με την συγκεκριμένη Πράξη εξουσιοδοτούνται πλέον οι υπουργοί να κρίνουν και να αποφασίζουν το κλείσιμο οργανισμών της δικής τους αρμοδιότητας, πετώντας στο δρόμο τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα τηρώντας τις δεσμεύσεις των μνημονίων. Δημοσιεύματα δε, κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ από σήμερα στις 12:00 και επαναλειτουργία της απ’ το Σεπτέμβρη με 600 εργαζόμενους προσωπικό.
Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι η τρι-κομματική κυβέρνηση, ακολουθώντας πίστα τις επιταγές των ΔΝΤ και ΕΕ, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με κάθε τρόπο την επίθεση της στα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα, για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.  Μπλεγμένη μάλιστα στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, ένα είναι σίγουρο. Ότι η κυβέρνηση προκειμένου να διατηρήσει την εύνοια των αφεντικών της, θα εντείνει την επίθεση και με «εργαλείο» την κλιμάκωση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής θα επιδιώξει να επιβάλει την βαρβαρότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση συντάσσονται πλήρως τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ ανεξάρτητα των «διαφωνιών» τους, που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της Πράξης.   
Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους – τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, αλλά και συνολικά στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα – είναι αυτός, του ανειρήνευτού αποφασιστικού αγώνα και της αντίστασης για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και μνημονίων, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά και στην ίδια τη ζωή.

Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα στη δουλειά!
Οι απολύσεις δε θα περάσουν!
Αντίσταση κι αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα
Τηλ. 210-3303639, Fax 210-3815597
www.kkeml.gr  e-mail: cpgml@otenet.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *