18 Ιουνίου 2013

Τα ντοκιμαντέρ της INFOWAR productions στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

INFOWAR productions

Διαθέτουμε όλες μας τις παραγωγές στην ελεύθερη δημόσια τηλεόραση.
Μια τεράστια τιμή μας έκανε το βράδυ της Κυριακής η ελεύθερη δημόσια τηλεόραση των εργαζομένων της ΕΤ3 προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ Debtocracy.
Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, όπως αργότερα και το Catastroika, ξεπέρασε μέσα σε ένα χρόνο τα 2 εκατομμύρια θεάσεις μόνο στο Ιντερνετ, χωρίς να υπολογίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που το παρακολούθησαν από κρατικούς και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο διοργάνωσαν ειδικές προβολές και συζητήσεις με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους ενώ μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian , το Al Jazeera κ.α παρουσίασαν μεγάλα αφιερώματα

Στην Ελλάδα όμως αν και είχε μεταδοθεί σχεδόν σε όλες τις υπό κατάληψη πλατείες, από πολλούς τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανεπιστήμια και ενώσεις δεν υπήρξε κανένα μέσο εθνικής εμβέλειας που να δεχτεί να το προβάλλει. Εξαίρεση αποτέλεσε το ALTER, μόνο όταν βρέθηκε και αυτό στα χέρια των εργαζομένων του – λίγες ημέρες δηλαδή πριν η κυβέρνηση και η DIGEA του ρίξουν ολοκληρωτικά το σήμα.
Για ένα ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτήθηκε από τους Έλληνες πολίτες δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από το να επιλεγεί από τους εργαζόμενους (και όχι τη διεύθυνση) ενός τηλεοπτικού σταθμού για να προβληθεί.
Εμείς έχουμε θέσει όλα τα ντοκιμαντέρ της Infowar Productions στη διάθεση των εργαζομένων της ΝΕΤ και της ΕΤ3 για να τα χρησιμοποιήσουν αν, όπως και όποτε αυτοί το επιθυμούν. Αυτό αφορά και τα ντοκιμαντέρ στα οποία συμμετείχαμε ως συμπαραγωγοί και για τα οποία εξασφαλίσαμε ειδική άδεια. Συγκεκριμένα διαθέτουμε τα ντοκιμαντέρ:
Debtocracy: Για τα πραγματικά αίτια της κρίσης χρέους, τις ευθύνες της ευρωζώνης και τις δυνατότητες αθέτησης πληρωμών του επαχθούς χρέους.
Catastroika: Για τις καταστροφικές συνέπειες από την εκποίηση της χώρας αλλά και την επίθεση στη Δημοκρατία που τη συνοδεύει
Εκτροχιάστε τις Ιδιωτικοποιήσεις: Μια παραγωγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τη συμβολή της Infowar Productions για την προπαγάνδα που συνοδεύει την προσπάθεια ξεπουλήματος των σιδηροδρόμων και τις προτάσεις των εργαζομένων για ένα νέο δημόσιο δίκτυο.
Ακόμη τα δυο μίνι ντοκιμαντέρ – συμπαραγωγής με την εφημερίδα Guardian – για την τραγική κατάσταση στην οποία έφερε το σύστημα υγείας η μνημονιακή πολιτική αλλά και για τις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία και τα κόμματα εξουσίας.
Τέλος όλες οι συνεντεύξεις με προσωπικότητες όπως η Ναόμι Κλάιν, ο Σλαβόι Ζίζεκ, ο Κεν Λόουτς και δεκάδες άλλοι σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα είναι στη διάθεση των εργαζομένων.
Από την Τετάρτη θα είναι επίσης διαθέσιμο το νέο ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων στο χώρο της αποκομιδής απορριμμάτων, που ακυρώνει στην πράξη κάθε προσπάθεια ανακύκλωσης και ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις εργαζομένων.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι μεταξύ άλλων να αποτελέσει την αφορμή και για άλλους κινηματογραφιστές και δημιουργούς ντοκιμαντέρ να ανοίξουν το διάλογο για τα δημόσια αγαθά και την ελεύθερη πρόσβαση των θεατών στα προϊόντα πνευματικής δημιουργίας.
Τα εύσημα ανήκουν μόνο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που μας δίδαξαν τι σημαίνει παραγωγή ντοκιμαντέρ και τώρα μας δείχνουν τι μπορεί να σημαίνει πραγματικά δημόσια τηλεόραση. Τους ευχαριστούμε και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.
Η Ομάδα της INFOWAR productions

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *