23 Νοεμβρίου 2014

Aστυνομικό επίτροπο σε κάθε πανεπιστήμιο προτείνει η ΝΔ

πηγή, mao gr
Μετά το «Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» ήρθε η ώρα για «Πανεπιστήμιο καλεί ΓΑΔΑ» ή και αντιστρόφως. Την εγκατάσταση μόνιμου συνδέσμου από την Ελληνική Αστυνομία σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα, προτείνει ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμίκος.  Η πρότασή του αποτελείται από 4 σημεία για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, χωρίς να αλλοιώνει τον χαρακτήρα των πανεπιστημίων, όπως δήλωσε ο ίδιος.
Επί χούντας στα πανεπιστήμια υπήρχε μόνιμα εγκατεστημένος ο λεγόμενος «κυβερνητικός επίτροπος». Τώρα τον διαδέχεται ο «αστυνομικός επίτροπος».
Ο κ. Παπαμίκος παρουσίασε την πρότασή του στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τους πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη, καθώς και με τον πρόεδρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
«Είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως η ακαδημαϊκή ελευθερία, αλλά και η Δημοκρατία, δεν αντιμετωπίζουν κανέναν κίνδυνο από το αίτημα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αντιθέτως, αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι αυτοί που έβλεπαν τα Πανεπιστήμια ως χώρο επαναστατικής γυμναστικής. Εμείς θέλουμε τα πανεπιστήμια πεδίο γνώσης και αριστείας και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο ώστε τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα να ανθίσουν ξανά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Παπαμιμίκος.
Έλεγχος ταυτοτήτων δε γινόταν ούτε επί χούντας: πόσο φοβάται αυτή η κυβέρνηση ώστε να θέλει να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε σιδερόφραχτα κάστρα της αγοράς; Και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται μόνο ένα Φορτσάκης, αλλά δύο, τρεις, πολλοί Φορτσάκηδες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *