23 Νοεμβρίου 2014

Το φάντασμα της κατάρρευσης

Του Γιώργου Δελαστίκ, εφημ "Πριν"

Εκρηκτική η πολιτική κατάσταση στη χώρα. Οι Γερμανοί και η ΕΕ από τη μια κι οι Αμερικανοί μέσω ΔΝΤ από την άλλη λιώνουν κυριολεκτικά σαν σκουλήκι τη χαμερπή, εθελόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. 

Θεωρώντας την «τελειωμένη», προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι μπορούν περισσότερο από αυτήν, προτού ο λαός τη διώξει κλοτσηδόν από την εξουσία. Η προοπτική της κοινοβουλευτικής εξαφάνισης όλων σχεδόν των σημερινών βουλευτών που έχει κάνει μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ. 

Ο Γιωργάκης, ο υπ’ αριθμόν ένα πολιτικός εγκληματίας εναντίον του ελληνικού λαού, που συνειδητά και προμελετημένα οδήγησε τη χώρα σε καθεστώς μνημονιακής υποδούλωσης, τινάζει στον αέρα τον Βενιζέλο. Ζητάει άμεση σύγκληση έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με θέμα την εκλογή… αρχηγού και μάλιστα από τη βάση! Επιχειρεί δηλαδή να εκμεταλλευθεί τη μέγιστη απέχθεια που έχουν όλοι οι Έλληνες –μηδέ των ακραιφνών ΠΑΣΟΚων εξαιρουμένων– προς το πρόσωπο του Βενιζέλου, για να τον εκθρονίσει!
Μέσα στο φτωχό του το μυαλό, μάλιστα, καθόλου δεν αποκλείεται να νομίζει ο Γιωργάκης ότι θα εκλέξουν αυτόν αρχηγό όσοι ΠΑΣΟΚοι έχουν ακόμη απομείνει σε αυτό το σιχαμένο κόμμα μετά τη λαίλαπα των αρχηγών του Σημίτη, Γιωργάκη και Βενιζέλου! Αμετανόητα μνημονιακός, όπως συνάγεται από τα όσα επαίσχυντα είπε κατά τη δήθεν παρουσίαση του βιβλίου του Συμεών Κεδίκογλου, ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί προφανώς ότι οι Έλληνες τον μισούν όσο και τον Βενιζέλο και μάλιστα αυτόν θεωρούν υπεύθυνο για το Μνημόνιο, με τον Βενιζέλο να συνεχίζει το έγκλημα του και απλώς να είναι πολύ αντιπαθέστερος χαρακτήρας. «Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς, όταν τα δύο μεγαλύτερα σήμερα κόμματα γαλουχήθηκαν την πιο κρίσιμη για την πατρίδα ώρα στο ίδιο αντιμνημονιακό καλούπι;» είναι μια από τις τερατολογίες που είπε ο… «τζιχαντιστής του Μνημονίου» Γ. Παπανδρέου. Κατηγορεί δηλαδή ο Γιωργάκης τη… ΝΔ για μνημονιακό κόμμα! «Το ζήτημα δεν είναι η μεταμνημονιακή Ελλάδα» ισχυρίζεται, απειλώντας τον ελληνικό λαό με τη… «θρυλική» πλέον φράση του «έχει ο καιρός γυρίσματα»! Μας απειλεί δηλαδή ότι θα επιστρέψει! Έτσι νομίζει! Σκασίλα μας όμως με τον Γιωργάκη. Αυτός ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι έχει σχέση με την Αριστερά.


Με τα… «λιγούρια της εξουσίας» (όπως αποδεικνύεται από τα λεγόμενά τους) του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι το θέμα τι γίνεται. Ο Γιώργος Σταθάκης, της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του κόμματος και προαλειφόμενος για υπουργός Ανάπτυξης σε μελλοντική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Ρίαλ FM, εμφάνισε γελοία την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «συναινετικής» εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αρκεί να έχει προσδιοριστεί πριν από την εκλογή Προέδρου η ημερομηνία των εκλογών! Ακόμη και στη διορθωτική δήλωση που τον υποχρεώνουν να κάνει μετά τη θύελλα που ξέσπασε, ο Γ. Σταθάκης αναφέρει ότι «η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες, με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς». 

Ποιες μπορεί να είναι οι… συναινετικές διαδικασίες ανάμεσα στους μνημονιακούς «γερμανοτσολιάδες» της ΝΔ και τους «ορκισμένους αντιμνημονιακούς» του ΣΥΡΙΖΑ; Κοροϊδεύει δηλαδή όλο τον ελληνικό λαό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Το μόνο που την ενδιαφέρει συνεπώς είναι να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός και για το σκοπό αυτό είναι πρόθυμη να εκλέξει μνημονιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Είναι τόσο ανέντιμη πολιτικά;

Μπαίνουν έτσι πολύ σοβαρές υποψίες ότι αυτό που είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Βήμα FM είναι κάτι σημαντικότερο από ένα γλωσσικό ατύχημα, στην προσπάθειά του να πείσει τους ψηφοφόρους, πιέζοντάς τους να παράσχουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπορεί να εφαρμόσει τις φιλολαϊκές υποσχέσεις του χωρίς εσωτερικές κυβερνητικές τριβές. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό» είπε συγκεκριμένα. Μας προετοιμάζει δηλαδή για την άσκηση μνημονιακής πολιτικής από ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντάς την σαν δήθεν «αναπότρεπτη» επιλογή σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας; Δεν περνά δηλαδή, μας λένε, από το μυαλό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η εκδοχή, αν αποδειχθεί αναξιόπιστος και μνημονιακός ο όποιος κυβερνητικός της εταίρος, να τον καταγγείλει για τη στάση του, να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει νέες εκλογές για να ενισχύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του και να κυβερνήσει με βάση τις θέσεις του; Προτιμάει δηλαδή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει μνημονιακά, να κυβερνήσει δηλαδή ακόμη χειρότερα, ακόμη πιο γερμανόδουλα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που σωστά καταγγέλλει και φτύνει, μόνο και μόνο για να είναι ο Τσίπρας πρωθυπουργός κι ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης υπουργοί; Μόνο αυτό θέλουν; Όλα τα υπόλοιπα που λένε είναι ψέματα για να εξαπατήσουν τον κοσμάκη που ελπίζει με αυτούς να βελτιωθεί η ζωή του;

Μόνο κάποια αριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν επί της ουσίας στις δηλώσεις Σταθάκη. «Η συναίνεση συνεπάγεται πολιτική νέας λεηλασίας και νέας διάλυσης» είχε ήδη πει στη Βουλή ο Π. Λαφαζάκης πριν από τις δηλώσεις Σταθάκη. «Μία μόνο λύση υπάρχει: να φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση: Εδώ και τώρα εκλογές! Καμιά συναίνεση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συνεννόησης. Καμιά βάση συνεννόησης με ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τεμαχίζουν τη χώρα» πρόσθεσε αμέσως μετά τις δηλώσεις Σταθάκη, πάλι από το βήμα της Βουλής, μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός τα πιστεύει. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Με αυτά που λένε άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς αμφιβάλλουμε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *