14 Νοεμβρίου 2014

Νέο δόγμα αυταρχισμού: Ο πρύτανης απαγόρευσε τη συνέλευση των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ εν μέσω απειλών για κλήση των ΜΑΤ


πηγή, alterthess
Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όταν με απόφαση του πρύτανη του Ιδρύματος Αχιλλέα Ζαπράνη  ακυρώθηκαν τα μαθήματα και σφραγίστηκε η αίθουσα στην οποία είχε προγραμματιστεί γενική συνέλευση των φοιτητών.

Στο πανεπιστήμιο είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός φοιτητών, για να συμμετάσχουν συνέλευση όμως βρήκαν την αίθουσα κλειδωμένη και το ρεύμα κομμένο από το κεντρικό διακόπτη. Αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον Πρύτανη ζητώντας να τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν τη συνέλευση στο κεντρικό αμφιθέατρο, ωστόσο ο ίδιος τους αρνήθηκε χωρίς αιτιολογία. Μάλιστα τους ενημέρωσε πως σε περίπτωση πραγματοποίησης της συνέλευσης σε χώρο του ιδρύματος-παρά την εντολή του ίδιου- θα κληθούν δυνάμεις των ΜΑΤ και τηλεοπτικά συνεργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον διάλογό του με τους φοιτητές ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει τις υπογραφές που έχουν συλλεχτεί για την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης.
Ο ίδιος μάλιστα είπε στους φοιτητές πως μίλησε και συνεννοήθηκε σχετικά με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου φοιτητών του ΠΑΜΑΚ. Να σημειώσουμε πως το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ελέγχεται από τη ΔΑΠ και απαρτίζεται από τους νέους… Παπαμιμίκους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *