30 Νοεμβρίου 2014

Αντιπροσωπεία ΝΑΡ και νΚΑ στην Τουρκία

Αντιπροσωπεία του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες την Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Κόμματος Εργασίας Τουρκίας (EMEP).
Η αντιπροσωπεία παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, σε μαζική πολιτική και πολιτιστική συγκέντρωση που οργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη το Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΡ). Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της Π.Ε. του ΝΑΡ και της Ομάδας Διεθνών Σχέσεων του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α., πήρε μέρος στο διεθνές φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή 23 Νοέμβρη, για να τιμηθούν τα 20 χρόνια του διεθνούς ρεύματος της CIPOML. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης οι μεγάλες αριστερές συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες DISK του ιδιωτικού τομέα και KΕSK του δημόσιου, καθώς και δεκάδες συνδικάτα και κοινωνικές οργανώσεις.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 5.000 εργαζόμενοι και νέοι, ενώ μίλησαν η πρόεδρος του κόμματος Εργασίας-EMEP Σέλμα Γκιουρκάν, ο πρόεδρος του HDP (του μετώπου τουρκικών και κουρδικών αριστερών κομμάτων) Σελαχεντίν Ντεμίρτας, που υποστηρίχτηκε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές και από το ΕΜΕΡ, καθώς και στελέχη της CIPOML από άλλες χώρες. Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν το μήνυμα από τη Ροζάβα-η περιοχή του Κομπανί της Συρίας- μέσω σκάιπ, της Άσια Αμπντουλάχ από τους Κούρδους αντάρτες του PYD και ο χαιρετισμός του εκπροσώπου των αγωνιζόμενων ανθρακωρύχων από τη Σομά. Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με πολιτικό τραγούδι από χορωδία και συναυλία με τη συμμετοχή δημοφιλών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών με παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες.
Η αντιπροσωπεία του ΝΑΡ και της νΚΑ κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία, είχε επίσης διμερείς συναντήσεις με την Κ.Ε. του ΕΜΕΡ Τουρκίας, καθώς επίσης και με το Κόμμα των Εργαζομένων της Τυνησίας και το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα από την Μπουρκίνα Φάσο. Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της αριστερής ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών της Τουρκίας Eğitim-Sen.
Το Σάββατο 22/11 η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το κέντρο αγώνα των εργαζόμενων της μεγάλης βιομηχανίας μπισκότων ΟΥΛΚΕΡ, που αγωνίζονται με πολυήμερες απεργίες, μαζί με το σωματείο Gida-Is, μέλος της DISK-, για την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους και για συνδικαλιστικές ελευθερίες.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *