08 Ιανουαρίου 2015

Καταγγελία για την νέα επίθεση τραμπούκων στη Ν. Φιλαδέλφεια και τον τραυματισμό του Μ. Καμπούρη

Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει την δολοφονική επίθεση 15 τραμπούκων χουλιγκάνων στον γνωστό για τους αγώνες και τη δράση του υπέρ του άλσους, συμπολίτη μας και υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, Μανώλη Καμπούρη. Η επίθεση αυτή συνέβη μετά την παρουσία του περιφερόμενου ιδιωτικού στρατού του μεγαλοεπιχειρηματία Μελισσανίδη που επιχειρεί να ελέγξει με μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους την πόλη μας. Αφού έβρισαν χυδαία και προπηλάκισαν τον δήμαρχο της πόλης καθώς και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους στην λίμνη του άλσους κατά τη διάρκεια της τελετής για τα Θεοφάνεια, κατά την αποχώρησή τους, μια ομάδα από αυτούς απομόνωσε χτύπησε και τραυμάτισε τον Μανώλη Καμπούρη, ενώ από καθαρή τύχη δεν είχαμε χειρότερη κατάληξη.
Η επίθεση αυτή έχει όλα τα χαρακτηριστικά της περιόδου που διανύουμε. Στον συρφετό αυτό συμπλέκονται μπράβοι παρακρατικοί και φασίστες που επιτίθενται και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται, όποιον έχει διαφορετική γνώμη από το μεγάλο αφεντικό τους, όποιον υπερασπίζεται το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον. Δεν είναι άλλωστε πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιο γεγονός να διαδραματίζεται καθώς έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις που είχαν δεχτεί το συντονιστικό κατοίκων και πολίτες της περιοχής που συμμετείχαν στην απόπειρα ανοιχτής εκδήλωσης-συζήτησης για τον νέο ρυθμιστικό σχέδιο το καλοκαίρι αλλά και στη βίαιη διάλυση προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων. Είναι φανερό πως αυτού του είδους οι τραμπούκικες επιθέσεις και οι πιέσεις θα εντείνονται και εν όψει των επερχόμενων εκλογών σαν μέσο πίεσης ενάντια στο κίνημα υπεράσπισης του άλσους, των δημόσιων αγαθών και των λαϊκών ελευθεριών.
Ωστόσο για μας είναι πλέον ξεκάθαρο. Το θέμα δεν είναι μόνο το άλσος και το γήπεδο. Το θέμα είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, η υπεράσπιση της δυνατότητας για όποιον το επιθυμεί να μιλάει και να δρα ελεύθερα και ανεμπόδιστα.
Καλούμε τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες της αριστεράς και του κινήματος σε κοινή μαζική δράση για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών στην πόλη μας. Καλούμε τον λαό της πόλης μας να υπερασπιστεί στην πράξη με την μαζική παρουσία του, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την προάσπιση των συμφερόντων του.
Τέλος καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να μας πουν ξεκάθαρα τη γνώμη τους για όλα τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος και να πάψουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Η όποια αφωνία τους θα σημαίνει ότι είναι συνένοχοι σε ό,τι γίνεται.
Τοπική επιτροπή Ν. Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Μεταμόρφωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *