10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Διευκρίνηση σε δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων που παρουσιάζουν την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ως υποστηρικτή των θέσεων της Κυβέρνησης.

Απαντώντας σε άρθρα τοπικών εφημερίδων που δημοσιεύτηκαν σήμερα Τρίτη 10-2-2015 και τα οποία αφήνουν να εννοηθεί ότι η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καλεί σε συγκέντρωση για την υποστήριξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης, διευκρινίζουμε ότι:

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ «70% ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ». ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ:
  • Έξοδος από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ.
  • Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Όχι στην «αναδιάρθρωση» και την υποταγή στους δανειστές. Άμεση δημοσιοποίηση και καταγγελία των ληστρικών δανειακών συμβάσεων.
  • Κάτω οι εκβιασμοί της ΕΚΤ και της ΕΕ. Σεβασμός στην θέληση και τις επιλογές του ελληνικού λαού.
  • Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο των τραπεζών.
  • Όχι σε νέα συμφωνία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κανένα νέο «πρόγραμμα», που θα είναι ουσιαστικά νέο μνημόνιο, όπως και να ονομάζεται.
  • Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
  • Απειθαρχία στα σύμφωνα και τους κανονισμούς, στις οδηγίες και τις εντολές της ΕΕ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ. ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΕΕ, ΕΚΤ.
Η αντίληψη που υποστηρίζει ότι μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση μέσα από "την διαπραγμάτευση", που αρνείται τις «μονομερείς ενέργειες», που ορκίζεται πίστη στην τήρηση των αντιδραστικών συνθηκών της ευρωζώνης και της ΕΕ και βάζει σε προτεραιότητα την πάση θυσία παραμονή σε αυτές, στερεί τους εργαζόμενους και το λαό από τη δυνατότητα να παλέψουν αποτελεσματικά για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν. Όταν η κυβέρνηση, νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το τοκογλυφικό χρέος, αποδέχεται ακόμα και το 70% του μνημονίου, αρνείται να εθνικοποιήσει τις χιλιοπληρωμένες από τον λαό τράπεζες και παραπέμπει στο απώτερο μέλλον θεμελιακές δεσμεύσεις της, όπως την άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 €, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να δίνει όπλα στους εχθρούς των εργαζομένων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. 
Δεν περιμένουμε τη συναίνεση των Βρυξελλών, των τραπεζιτών και των βιομήχανων για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν με τα μνημόνια και τις επιθέσεις τους. Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα του μαζικού κινήματος χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις. Να προχωρήσουμε σε «μονομερείς ενέργειες» και με τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στις πανελλαδικές συγκεντρώσεις της 11 Φλεβάρη, για μια άλλη πορεία χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ και ΕΕ με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της κοινωνίας. Για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Για να οργανώσουμε την εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση και αντεπίθεση, για να δικαιωθούν οι προσδοκίες μας, να εξασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τις διεκδικήσεις μας. Για να ανοίξουμε το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Μ’ αυτό το πλαίσιο παρεμβαίνουμε στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και καλούμε σωματεία και μαζικούς φορείς για την οργάνωση παλλαϊκών κινητοποιήσεων. Μ’ αυτό το πλαίσιο και όχι για να υποστηρίξουμε τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων καλεί τον λαό της πόλης μας σε κινητοποίηση την Τετάρτη 11 Φλεβάρη στις 6:00 μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *