09 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Συνέχεια στην πολιτική συνεργασία

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Συνέχεια στην πολιτική συνεργασίαεφημ. "Πριν"
Τη συνέχιση της πολιτικής συνεργασίας μεταξύ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης συζήτησαν αντιπροσωπείες των δύο μετωπικών φορέων, που συναντήθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εκτιμήσεις των δύο χώρων για το αποτέλεσμα των εκλογών και οι σκέψεις που υπάρχουν για την εξέλιξη της πολιτικής συνεργασίας των δυο χώρων το επόμενο διάστημα.
Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών κοινή ήταν η πεποίθηση ότι η ήττα της αντιδραστικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει δρόμους βελτίωσης της ζωής των εργαζομένων εφόσον ακολουθηθεί μια πολιτική ρήξης με την ευρωζώνη, τους δανειστές και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η διαπραγμάτευση που διεξάγει η σημερινή κυβέρνηση με δεδομένη την άρνηση των μονομερών ενεργειών, την αποδοχή του χρέους και τη δέσμευση σε νέο πρόγραμμα εντός των ασφυκτικών περιορισμών της ευρωζώνης δεν προιοωνίζονται θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους. Το αποτέλεσμα της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ εκτιμήθηκε σαν θετικό, τόσο ως προς το περιεχόμενό της όσο και ως προς το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα μέσα στο κλίμα της έντονης πολιτικής και εκλογικής πόλωσης που δόθηκε η εκλογική μάχη.
Οι δύο αντιπροσωπείες επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους για την συνέχιση της πολιτικής συνεργασίας. Θεωρούν ότι θα λειτουργήσει σαν πόλος συσπείρωσης ενός ευρύτερου αγωνιστικού, αριστερού δυναμικού. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει και νέα συνάντηση για να συγκεκριμενοποιηθούν τα επόμενα βήματα και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.
Επιτυχημένη ήταν η σύσκεψη των υποψηφίων του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε απολογισμός της προεκλογικής δουλειάς, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα και οι μετεκλογικές εξελίξεις και ανταλλάχθηκαν σκέψεις και προτάσεις για τη συνέχιση της παρέμβασης της πολιτικής συνεργασίας στις νέες συνθήκες. Το κλίμα ήταν θετικό κι ενωτικό, αποτυπώνοντας και τη θετική παρέμβαση του ενωτικού συνδυασμού την προεκλογική περίοδο. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης συζήτησης της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *