09 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ): Διαπραγμάτευση σημαίνει υποταγή! Στη μαζική λαϊκή πάλη η μαναδική διέξοδος!

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με κορμό τον πρώτο, ανέδειξαν στη διαχείριση του συστήματος οι πρόσφατες εκλογές. Ο λαός, μαυρίζοντας τους μέχρι σήμερα διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε με τον τρόπο αυτό την ελπίδα του για καλύτερες μέρες. Ένας λαός, που βρίσκονταν στο πόδι και στους δρόμους το δίχρονο 2010-12, για να βρεθεί στη συνέχεια στη γωνία και στην .εκλογική αναμονή, κι όχι με δική του ευθύνη! 
Όπως αναμενόταν, η νέα διαχείριση δηλώνει με σαφήνεια την αποδοχή όλου του πλαισίου του εξαρτημένου καπιταλισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, της Ευρωζώνης και του Ευρώ, του «ανήκουμε στη δύση», και κινείται στο πλαίσιό του. Η υποτιθέμενη και φαινομενική «όρθωση αναστήματος» απ΄ την κυβέρνηση απέναντι στους «ευρωπαίους ιθύνοντες» και τη Γερμανία, καθώς και η ανάκληση ορισμένων απ΄ τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τα οποία οι εργαζόμενοι κι η νεολαία είχαν πραγματικά παλέψει και ματώσει, δεν αναιρούν το πλαίσιο αυτό. Δεν αναιρούν δηλαδή την αποδοχή όλων εκείνων των αιτιών και παραγόντων - εξωτερικών και εσωτερικών - που γεννούν και τροφοδοτούν τους αυριανούς νέους γύρους αντιλαϊκής επίθεσης, όποια μορφή κι όνομα κι αν θα έχει αυτή.
Στη σημερινή ρευστή κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ψάχνουν το βηματισμό τους μέσα στο πλαίσιο αυτό, ενώ μέσα σε μια περίοδο παρόξυνσης των αντιθέσεων αναμεταξύ τους, τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά σε ΗΠΑ και Ε.Ε., απαιτούν την πλήρη προσαρμογή του. Στηρίζουν ή πιέζουν, κι αναμένουν - όχι για πολύ - την ολοκλήρωση της «υπευθυνοποίησης» και της δεξιάς του πορείας, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση όλων όσων απαιτούν ενάντια στο λαό. Διαφορετικά υπάρχουν κι άλλα ενδεχόμενα. Η κατεύθυνση με την οποία κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, είναι αυτή της λεγόμενης διαπραγμάτευσης με τους ιμπεριαλιστές «λύκους», για μια «νέα συμφωνία» αποδοχής των ιμπεριαλιστικών δεσμών και όλων όσων παράγουν αυτά, με «επιμήκυνση» και υποτίθεται «πιο ευνοϊκούς όρους». Σ΄ ένα πεδίο «συνεννόησης», που όχι μόνο δεν αφορά το λαό, αλλά του είναι και εχθρικό! Ακόμα και τα λεγόμενα περί «κουρέματος του ελληνικού χρέους» - αυτού του εργαλείου της εξάρτησης - ενδεχόμενο που μόνο απ΄ τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις καθορίζεται, μάλλον πήγαν περίπατο.
Προβάλλοντας τις γνωστές (αυτ)απάτες για την «άλλη Ευρώπη», η οποία θα προκύψει χωρίς τη σκληρή πάλη και την οργάνωση των ίδιων των λαών, χωρίς πραγματικές συγκρούσεις με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, χωρίς ανατροπές, η ελληνική αντιπροσωπία μεταβαίνει στη σύνοδο κορυφής των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε., στις Βρυξέλες για τη «διευθέτηση» του ελληνικού χρέους. Διαπραγμάτευση όμως σημαίνει υποταγή! Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχει ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, όλοι όσοι έζησαν την επίθεση και τ' αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, όλοι όσοι αγωνίστηκαν, ότι μια τέτοια εξέλιξη, μια τέτοια ρότα, θα φέρει άσπρες μέρες ή έστω βελτίωση των όρων της ζωής τους.
Μόνο με την ίδια του την πάλη, και χωρίς κανένα «εφησυχασμό» και «πίστωση χρόνου», με την οργάνωση των αντιστάσεων και των διεκδικήσεων του, κόντρα σε λογικές ανάθεσης σε σωτήρες και συνδιαλλαγής με τους υπαίτιους όλων των δεινών του, ο λαός μπορεί να ανατρέψει τη μελανή πραγματικότητα που ζει, και το ακόμα πιο ζοφερό μέλλον που του επιφυλάσσουν, και να χαράξει πραγματικά τους δικούς του δρόμους!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
Το μέλλον μας βρίσκεται έξω από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες!
Εμπρός λαέ - Έξω απ΄ την Ε.Ε.!
Έξω οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΒΑΣΕΙΣ - ΕΕ- ΔΝΤ
Στο δρόμο του αγώνα της αντίστασης και της διεκδίκησης, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *