16 Μαρτίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Κάλεσμα για αποτροπή πλειστηριασμών την Τετάρτη 18 Μάρτη.

Την Τετάρτη 18/3 η Eurobank βγάζει σε πλειστηριασμό δυο(2) διαμερίσματα-κατοικίες στην πόλη μας. Αναφερόμαστε ειδικά στην περίπτωση της Eurobank γιατί:
Σύμφωνα με το με αριθμό πρωτοκόλλου 1744/22-07-2013 επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, η Eurobank ανήκει κατά κυριότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Ανήκει δηλαδή στο κράτος το οποίο εκπροσωπείται και διοικείται από την κυβέρνηση.
Η Eurobank δε νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κανέναν πλειστηριασμό και αποκλείεται αυτού του δικαιώματος λόγω «έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης» ως αποτέλεσμα «έλλειψης εννόμου συμφέροντος», όπως έχουν γνωμοδοτήσει πολλοί έγκυροι νομικοί κύκλοι και κατά συνέπεια οποιοσδήποτε πλειστηριασμός ακυρώνεται. Πλειστηριασμούς «δικαιολογείται» να απαιτήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή το κράτος, δηλαδή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με άρθρο στο kokkino.gr σχετικά με πλειστηριασμούς διαβάζουμε ότι: «Καταπατά τη συμφωνία με την κυβέρνηση και προχωρεί σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας η Eurobank: Παρά την εξαγγελία της κυβέρνησης και τη συμφωνία με τις τράπεζες για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας»
Ρωτάμε: Από πότε μια κυβέρνηση (αριστερή, όπως αποκαλείται) κάνει συμφωνίες με τις τράπεζες που έχει ανακεφαλαιοποιήσει ο ελληνικός λαός και καλείται να πληρώσει και τα σπασμένα, αντί να επιβάλλει, όπως νομιμοποιείται τις πολιτικές που υποσχέθηκε;
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/3 στις 15:30 στα δικαστήρια για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί. Κανένα σπίτι, κανένα μαγαζί ή χωράφι μικρομεσαίων στα χέρια κράτους και τραπεζιτών.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *