02 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ για δημοσίευμα του Ριζοσπάστη

Μόνο θλίψη προκαλεί πρόσφατο άρθρο του Ριζοσπάστη που κατηγορεί την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της νέας διαπραγμάτευσης. Το άρθρο φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι κατατέθηκαν ψηφίσματα σε πάνω από 70 φοιτητικούς συλλόγους με περιεχόμενο στήριξης της συμφωνίας. Πρόκειται για κατάφωρο ψεύδος και χυδαία επίθεση στις δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρθρογράφος αναφέρεται αφηρημένα σε συλλόγους χωρίς να αναφερθεί ούτε σε έναν συγκεκριμένο.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από τη συκοφαντία του Ριζοσπάστη. Τα σχήματα της ΕΑΑΚ παρεμβαίνουν ξεκάθαρα από θέσεις ενάντια στη νέα συμφωνία με στόχο τη διαγραφή του χρέους και την αποδέσμευση από την Ε.Ε. Με αυτό το περιεχόμενο κατέθεσαν την πρόταση τους για παρέμβαση του φοιτητικού κινήματος στις μαζικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και για αυτό το λόγο οδηγήθηκαν σε αντιπαράθεση με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές που επέκρινε αυτή την πολιτική λογική ως «αντικυβερνητική». Την ίδια στιγμή, η ΚΝΕ που υποτίθεται ότι κόπτεται να αποκαλυφθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταψήφισε αυτές τις θέσεις, κατασκευάζοντας πρόχειρες δικαιολογίες. Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ και η νεολαία του βρίσκονται σε αμηχανία αυτή την περίοδο και δυσκολεύονται να παρέμβουν στις εξελίξεις, γεγονός που φαίνεται από τις καθυστερημένες αντιδράσεις τους και το πόσο αργά καλέστηκε το πρώτο κομματικό συλλαλητήριο. Η αμηχανία αυτή προκύπτει από την πάγια θέση αυτών των δυνάμεων ότι σήμερα δεν μπορούν να υπάρξουν πολιτικές ρήξεις με τον καπιταλισμό και τους πυλώνες του. Έτσι, απαξιώνουν συλλήβδην κινητοποιήσει ως «φιλοκυβερνητικές» και αρνούνται να συμβάλλουν σε μια μαχητική αναγέννηση του νεολαιίστικου κινήματος που θα επιβάλλει κατακτήσεις και θα αμφισβητήσει έμπρακτα την επέκταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου.

Πέρα από τον ενδοαριστερό εμφύλιο που εξυπηρετεί την ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση αισιοδοξεί ότι υπάρχει πραγματική δυνατότητα για ανατρεπτική, κοινή δράση της μαχόμενης Αριστεράς. Σε αυτό το δρόμο θα καλέσουμε τους αγωνιστές της ΚΝΕ στους μεγάλες αγώνες για δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στη λιτότητα και την εργασιακή επισφάλεια για να ανοίξει άλλη προοπτική πέρα απο τον καπιταλιστικό μονόδρομο για την πληττόμενη νεολαία. Τον δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και του περάσματος στον νέο κόσμο τον κομμουνισμό!

Το γραφείο Τύπου της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *