02 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση-καταγγελία για την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε αγωνιστές του κινήματος

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, λαέ των Τρικάλων
Καταγγέλλουμε σε όλους εσάς την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, στα δικαστήρια της πόλης, την Τετάρτη 25/2.
Στην κινητοποίηση των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, η αστυνομία, προκειμένου να απωθήσει τους παραβρισκόμενους και να γίνουν οι πλειστηριασμοί, τους επιτέθηκε με ιδιαίτερο ζήλο και άσκησε βία πάνω τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις σπρώχνοντας με προτεταμένες τις γροθιές τους συναγωνιστές τους απωθούσαν βίαια με αποτέλεσμα να στείλουν έναν στο Νοσοκομείο με πόνους στα πλευρά. Ενώ άλλος αστυνομικός, πιάνοντας από το λαιμό άλλο συναγωνιστή, τον οδήγησε στην έξοδο του δικαστικού μεγάρου όπου προέβη, προσωρινά σε σύλληψή του.
-Καταδικάζουμε απερίφραστα την απρόκλητη βία της αστυνομίας ενάντια στους συναγωνιστές.
-Καλούμε την κυβέρνηση και τους βουλευτές των Τρικάλων να πάρουν δημόσια και συγκεκριμένη θέση απέναντι στη βία των αστυνομικών ενάντια στο κίνημα διότι όπως αποδεικνύεται καθημερινά ο προσανατολισμός τους είναι η καταστολή του κινήματος.
Παλεύουμε ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και καταστημάτων των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, για χρέη προς τις τράπεζες και την εφορία και για τη διαγραφή με νόμο, εδώ και τώρα, των χρεών των εργατικών νοικοκυριών για πρώτη κατοικία, και την άμεση νομοθέτηση της απαγόρευσης κάθε πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και μικρής ιδιοκτησίας των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
- Καλούμε ενάντια στους πλειστηριασμούς.
-Θεωρούμε ότι οι εργατικές συνδικαλιστικές και λαϊκές οργανώσεις και τα κόμματα που διατείνονται ότι εκπροσωπούν τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα πρέπει να καταδικάσουν την αστυνομική βία ενάντια στους συναγωνιστές που προσπάθησαν, ψυχή και σώμα, να αποτρέψουν το ξεκλήρισμα-ξεσπίτωμα εργατικών και λαϊκών οικογενειών και να οργανώσουν κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες έχουν συμφέρον να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τις μικροϊδιοκτησία τους, πλαισιώνοντας και δυναμώνοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, εμποδίζοντας έτσι τα αρπακτικά όπως είναι οι τράπεζες και η εφορία. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ! 
 Τρίκαλα 25 Φλεβάρη 2015 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *