01 Απριλίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Το Υπουργείο Παιδείας επιβραβεύει αυτούς που έχει καταδικάσει το εκπαιδευτικό κίνημα με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Πρόκληση απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και το κίνημά της αποτελεί η επιλογή του Υπουργείου Παιδείας, ανήμερα της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου να επιλέξει προσκαλώντας τους στην εξέδρα των επισήμων για να τιμήσει ως εκπαιδευτικούς που έχουν στηρίξει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, στοιχιζόμενοι πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές και αντιδραστικά ιδεολογήματα.
Έτσι ο υπουργός Παιδείας Α. Μπαλτά ξεχώρισε για την “προσφορά” του και τον Αθ. Φαλούκα, Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας, που οι συνάδελφοί του έχουν καταγγείλει καθώς εφάρμοσε την αντιδραστική αξιολόγηση του «νέου σχολείου» της αγοράς, της ημιμάθειας και των καταρτίσεων, της τρομοκρατίας και της απόλυσης ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Το ΔΣ της Α'-Γ' ΕΛΜΕ Β' Αθήνας πρότεινε τη διαγραφή του από το σωματείο των εκπαιδευτικών για αυτή του τη στάση.
Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ηγεσία του υπ. Παιδείας, ακολουθώντας την πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για συμβιβασμούς με ΕΕ-δανειστές, να αναζητά στηρίγματα στους συνήθεις πρόθυμους υποστηρικτές των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών. Οι οποίοι με τη σειρά τους αποδεικνύονται παντός καιρού και διαχρονικοί στην υποστήριξη της εξουσίας. Ο κόσμος της εκπαίδευσης όμως δεν μπορεί να παραμένει θεατής αυτών των “ελιγμών”. Τα καυτά προβλήματα της καθημερινότητας για το σχολείο και τον εκπαιδευτικό επιβάλλουν τη μαχητική στάση, μέσα από τα σωματεία του κλάδου, για τη δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων και της απαίτησης για μια παιδεία που μορφώνει και χειραφετεί, κόντρα στις επιλογές της μνημονιακής πολιτικής. Για το ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο των όλων και ίσων. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *