06 Απριλίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΕΡΤ δημόσια και αυτοδιαχειριζόμενη – φωνή του κάθε αγωνιστή!

Κατατίθεται αυτή τη βδομάδα το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Είναι ένα πρώτο βήμα, που επέβαλαν με τον δίκαιο και σκληρό αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, που συνεχίζουν είκοσι δύο μήνες μετά το «μαύρο» που έριξε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και απαιτούν να δικαιωθούν και να νικήσουν.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όμως είναι πίσω από τα αιτήματα και τις προσδοκίες των εργαζομένων. Το άνοιγμα της ΕΡΤ «από μηδενική βάση», όπως διαφήμιζε η νέα κυβέρνηση, στην πραγματικότητα σημαίνει αποδοχή του εκτρώματος της ΝΕΡΙΤ. Μόνο το όνομα μπορεί να αλλάξει, όλα τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια. Eνδεικτικό των προσανατολισμών είναι και η έντονη φημολογία για διατήρηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Π. Μάη.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους για αλλαγή του νομοσχέδιου και απαιτούμε:
  • Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το σύνολο των ραδιοτηλεοπτικών της σταθμών, χωρίς καμία περικοπή στις δραστηριότητες και τα προγράμματά της, με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες της πλήρους λειτουργίας της.
  • Επιστροφή στη δουλειά όλων των απολυμένων με όλα τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις που είχαν πριν απολυθούν, μισθούς, ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της ΕΡΤ που συνέχισαν τον αγώνα, μαζί με τους δεκάδες αλληλέγγυους που είναι απαραίτητοι στη λειτουργία της ΕΡΤ και όχι ανακύκλωση νέων συμβασιούχων. 
  • Επαναλειτουργία στηριγμένη στην εμπειρία και τις κατακτήσεις της «ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης» ΕΡΤ, του ertopen, της ΕΤ3, αυτών των πρώτων βημάτων εργατικού ελέγχου που έδειξαν στην πράξη ότι οι εργαζόμενοι μπορούν καλύτερα χωρίς αφεντικά και ακριβοπληρωμένους «συμβούλους». Της ΕΡΤ που λειτουργεί και στηρίζεται στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των ίδιων των εργαζόμενων της και των συνδικάτων της. Μ’ αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ έγινε τους προηγούμενους 22 μήνες «η φωνή του κάθε αγωνιστή» και έτσι τη θέλουμε να συνεχίσει!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *