22 Απριλίου 2015

Γιατί το Ποτάμι είναι τόσο φιλοχουντικό

πηγή, Infowar
Ούτε δυο εβδομάδες δεν είχαν περάσει από τα τερατώδη ψέματα που εκστόμισε ο “φιλόσοφος” του ποταμιού Στέλιος Ράμφος για το δήθεν μηδενικό χρέος που άφησε πίσω της η χούντα και το Ποτάμι επανήλθε στην υπόγεια φιλοχουντική στάση που εκφράζει εδώ και χρόνια ο Σταύρος Θεοδωράκης.
“Η εξέγερση των φοιτητών το ’73″ διαβάσαμε σε ανακοίνωση του κόμματος” ήταν μια ηρωική πράξη που έγινε κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής”.
Δε χρειάζεται φυσικά να μπει κανείς στον κόπο να εξηγεί στον “δημοσιογράφο – πλυντήριο της Χρυσής Αυγής”, Σταύρο Θεοδωράκη, ότι στα χρόνια της δικτατορίας δεν υπήρχαν πολιτικά κόμματα.
Το πρόβλημα άλλωστε δεν εντοπίζεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση αλλά στην πορεία την οποία ακολούθησε ο δημοσιογράφος – πολιτικός σε μέσα ενημέρωσης στα οποία είχε κυρίαρχο πολιτικό λόγο, όπως το Protagon.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει πόσες και πόσες φορές το Protagon δεν ζήτησε την κατάλυση του συντάγματος και την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό (ή έστω την απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών στους δρόμους). Κανένας όμως δεν έδινε τότε σημασία στο νεοφιλελεύθερο και βαθιά αντιδημοκρατικό παραλήρημα των συντακτών του.
Να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους: Όχι κύριε Ράμφο, η χούντα δεν άφησε μηδενικό χρέος. Όσο και αν θέλετε να στηρίξετε το καθεστώς των συνταγματαρχών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το χρέος από 32 δισ. δρχ. το 1966 εκτινάχτηκε στα 114 δισ. δρχ. το 1974.
Για την ακρίβεια η χούντα εκτός του ότι υπήρξε η περίοδος της μεγαλύτερης ρεμούλας και διαφθοράς από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, έστησε και ορισμένα από τα μεγάλα οικονομικά τζάκια, που σήμερα στηρίζουν την άνοδο του Ποταμιού. Αυτός είναι ο βασικός συνδετικός σας κρίκος με την επταετία και από αυτόν δεν θα μπορέσει να απογαλακτιστεί ποτέ το κόμμα των εκδοτών και των εργολάβων.
Όχι, πολιτικέ, Σταύρο Θεοδωράκη, τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Πολυτεχνείο (ή μήπως θα το αρνηθείς και αυτό, όπως κάνουν στελέχη της ΝΔ) δεν πέθαναν για να καταργήσουν τους κομματικούς μηχανισμούς αλλά για να επαναφέρουν τη δημοκρατία και την ελευθερία στη χώρα – τα στοιχεία δηλαδή που οι συνεργάτες σου στο Protagon παλεύουν να καταργήσουν εδώ και χρόνια.
Μπορείς να συνεγαλάζεσαι όσο θέλεις με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και να του κάνεις “δύσκολες” ερωτήσεις, (όπως αν ήταν καλός μαθητής στο σχολείο), μπορείς να αντιγράφεις τη ρητορική του κάθε φορά που κατεβαίνεις στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά δε θα ξαναγράψεις εσύ την ιστορία και τους αγώνες αυτού του τόπου.  
Άρης Χατζηστεφάνου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *