03 Απριλίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Ανακοίνωση για το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων χαιρετίζει το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που καλεί σε πάλη ώστε να βγουν τα εργατικά δικαιώματα μπροστά, ενάντια στην ανεργία, για να περάσουν τα εργοστάσια που κλείνουν στους εργάτες. Είναι σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΟ.ΜΕ., στην ΕΡΤ3, στα τσιμέντα Χαλκίδας, τη μάχη εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών για τέλος της διαθεσιμότητας και επιστροφής στη δουλειά.


Σε μια εποχή που η καπιταλιστική κρίση οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και ανελευθερία, είναι πολύτιμη η εμπειρία των ασυμβίβαστων εργατικών αγώνων, που:
  • έχουν ως σύνθημά τους, τη δικαίωση του κόσμου της δουλειάς και όχι το μοίρασμα της φτώχειας.
  • Ζητάνε, όσα δεν τους επιτρέπουν εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ.
  • στέκονται μαχητικά απέναντι στην εργοδοτική αρπακτικότητα και αρνούνται την υποταγή μέσω «διαλόγου», τον δρόμο που προσπαθεί να επιβάλλει η γραφειοκρατία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ.

Η άρνηση του «λουκέτου» και του «μαύρου» και η προσπάθεια να συνεχιστεί η δουλειά κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων, είναι σημαντική παρακαταθήκη που εξοπλίζει τους εργαζόμενους για το άμεσο μέλλον. Το πέρασμα των επιχειρήσεων - που κλείνει το κεφάλαιο - στους εργαζόμενους είναι κρίσιμη επιλογή για να χτυπηθεί η ανεργία, μαζί με διεκδικήσεις όπως η ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, χωρίς μείωση των αποδοχών, και η περιφρούρηση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών της υγείας, της παιδείας της ασφάλισης και των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων και των υπουργείων.


Σε αυτή την πάλη, πέρα από το εργοδοτικό κόστος, την απαίτηση για κέρδος, τον πολύμορφο αυταρχισμό και την κρατική καταστολή, την προπαγάνδα που σπέρνει ηττοπάθεια και διχασμό στους εργαζόμενους, το εργατικό κίνημα έχει να αντιμετωπίσει και τους φραγμούς που βάζουν τα μνημόνια, οι πολιτικές της ΕΕ και η ασυδοσία των τραπεζών.

Γι' αυτό αναγκαίοι πολιτικοί στόχοι και προϋποθέσεις για την οριστική και συνολική δικαίωση των διεκδικήσεων των εργαζομένων, αρχικά είναι:

  • η απελευθέρωση από μνημόνια, χρέος και ευρώ,
  • η εθνικοποίηση των τραπεζών και το πέρασμα των επιχειρήσεων σε εργατικό έλεγχο.

Η εμπειρία όλων μας από τους εργατικούς αγώνες στην εποχή των Μνημονίων δείχνει ότι αξιοποιώντας την αυτοτέλεια των σωματείων, την ιδιαιτερότητα των κλάδων και τη δημοκρατία των διαδικασιών ο συντονισμός των σωματείων μπορεί να γίνει δύναμη ενότητας, στήριγμα και ελπίδα των εργαζομένων, δρόμος για την ταξική αναγέννηση του εργατικού κινήματος.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις – Δουλειές για όλους/ες με δικαιώματα!
  • Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών & των επιχειρήσεων που κλείνουν ή μετακινούνται στο εξωτερικό, με εργατικό έλεγχο
  • Οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες
  • Χωρίς εμάς είναι τίποτα, χωρίς αυτούς είμαστε τα πάντα

Καλούμε σε συγκέντρωση – πορεία, αύριο 4 Απριλίου στις 11:30 στη Λάρισα, που θα ξεκινήσει από τον σιδηροδρομικό σταθμό και θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *