19 Απριλίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Επίδειξη καταστολής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ

H επίδειξη αστυνομικής βίας, με την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, τη βάναυση κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη σύλληψη των καταληψιών, στα πρότυπα της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου δείχνει τη γρήγορη πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς το νέο κρατικό αυταρχισμό.
Η σημερινή επίδειξη αποτελεί μάλλον σκηνές από ταινία προσεχώς. Φαίνεται πως οι διαβεβαιώσεις του Γ. Βαρουφάκη από τις ΗΠΑ ότι θα ληφθούν αντιλαϊκά μέτρα και η αισιοδοξία του Μαξίμου για συμφωνία με τους δανειστές μέσα στον Απρίλη, περιλαμβάνουν και την προετοιμασία για την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων.
Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι το διαρκές αυταρχικό παραλήρημα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας Πολίτη Γιάννη Πανούση δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε "προσωπική υπερβολή". Η ιδεολογική προετοιμασία για την εισβολή με τη συνειδητή διασπορά τρομολαγνικών ψευδών για "πυρομαχικά", οι προληπτικές προσαγωγές και οι αποκλεισμοί πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η προκλητική περικύκλωση των Προπυλαίων, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μ. Βορίδη. Η κυβέρνηση "υπέκυψε" πρόθυμα στο επικοινωνιακό μπρα-ντε-φέρ, που έστησαν εδώ και μέρες τα κανάλια με τη συνδρομή αντιεξουσιαστών ως "χρήσιμων αντιπάλων" και τελική επικράτηση της λογικής "νόμος και τάξη", με εκφραστές τις ένστολες φασιστικές συμμορίες ΜΑΤ, ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ.
Με τη σημερινή επέμβαση η κυβέρνηση κάνει ένα τεράστιο βήμα στις λογικές και τις πρακτικές που υλοποιούν τη "συνέχεια του κράτους", όπως με την άρνησή της να ξηλώσει τις φασιστικές συμμορίες μέσα στα σώματα ασφαλείας, τη στεγανοποίηση των μηχανισμών καταστολής από την όποια παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα με την ανάθεσή τους σε παλιούς έμπιστους του βαθιού κράτους και του ξένου παράγοντα.
Σήμερα χρειάζεται η άμεση οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης. Για να επιβληθούν άμεσα εργατικές λαϊκές κατακτήσεις. Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Για να ξηλωθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι και να μην υπογραφεί το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται. Για να υπάρξει στάση πληρωμών στους δανειστές και όχι στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές δαπάνες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *