08 Απριλίου 2015

Σκουριές: Ο Πανούσης είδε ...Mega και προκαλεί το κίνημα

πηγή, alterthess
Μετά την “Αριστερά του Τίποτα” ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέρχεται με νέες δηλώσεις αυτή την φορά για τα γεγονότα στις Σκουριές την Κυριακή και όχι μόνο, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο το κίνημα ενάντια στο χρυσό, που χθες δέχθηκε την τραμπούκικη επίθεση από εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός και τα ΜΑΤ.
Ο κ. Πανούσης, αφού έδωσε πλήρη στήριξη για τους χειρισμούς της αστυνομίας, αναρωτήθηκε πώς μπορεί η τελευταία να σταμάτησει μια συγκέντρωση εργαζομένων διευκρινίζοντας ότι το θέμα το έχει αναφέρει και στον κ. Λαφαζάνη προκειμένου να το λύσει η πολιτεία.
Μάλιστα, αναφερόμενος στο θέμα των επεισοδίων στις Σκουριές τόνισε πως θα έχουμε νεκρούς, αν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. “Είδα πώς έδρασε η αστυνομία, είδα όμως και άτομα με παραλλαγή να εκτοξεύουν μπουλόνια με σφεντόνες. Έχουμε 3.000 εργαζόμενους στα μεταλλεία και 500 κατοίκους με τη δική τους άποψη, οι οποίοι θα συγκρουστούν, αν δεν υπάρχει αστυνομία. Η δουλειά της αστυνομίας στις Σκουριές ήταν να μη σκοτωθούν μεταξύ τους οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές που βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση με κινδύνους ζωής”είπε συγκεκριμένα.
Ο κ. Πανούσης ουσιαστικά δέχεται απόλυτα την εκδοχή της αστυνομίας για τα χθεσινά γεγονότα: της αστυνομίας που επί χρόνια λειτουργούσε και λειτουργεί ως σεκιούριτι της εταιρείας πνίγοντας στα χημικά κάθε πορεία και τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές, της αστυνομίας που ποτέ δεν έδωσε στοιχεία για τους υπαλλήλους της πρωταγωνιστές σε δολοφονικές επιθέσεις εναντίον κατοίκων, της αστυνομίας που χθες σε πλήρη συνενόηση με την εταιρεία σχεδίασε και υλοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των κατοίκων. Θα έπρεπε έστω και εκ των υστέρων ο Υπουργός να συνειδητοποιήσει πως εξαιτίας του σχεδιασμού της αστυνομίας και της μεθόδευσης εκ μέρους της εταιρείας να στηθεί στην Χαλκιδική εμφύλιος θα είχαμε χθες παραλίγο νεκρό.
Τι θα μπορούσε να κάνει χθες η αστυνομία είναι προφανές αν δεν ήθελε όντως να μην σκοτωθούν μεταξύ τους οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Θα έπρεπε να ακυρώσει την αντισυγκέντρωση των εργαζομένων, εφόσον ήταν δεδομένο ότι η εξέλιξη θα ήταν προβληματική, αίτημα που είχε κοινοποιηθεί στην αστυνομία από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη και επαναλαμβανόταν σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας, επί μία εβδομάδα.
Είναι άξιο απορίας πώς προστάτευε χθες η αστυνομία τους διαδηλωτές, όταν πέρα από τις μαρτυρίες αλλά και από τα ίδια τα βίντεο φαίνεται ότι συνεργαζόταν ανοιχτά με τους τραμπούκους της εταιρείας για να χτυπήσει κόσμο και ιδιαίτερα γυναίκες; Πώς ακριβώς προστάτευε τους διαδηλωτές όταν δέκα διμοιρίες αρνούνταν πεισματικά να σταματήσουν 50 μεταλλωρύχους που έριχναν από τους λόφους ξύλα, πέτρες και μάρμαρα στον συγκεντρωμένο κόσμο;
Η αστυνομία χθες δεν ήταν απαθής, ήταν συμμέτοχη στο σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός να ματαιωθεί η πορεία των κατοίκων και να τρομοκρατηθούν όσοι συμμετείχαν στην διαδήλωση.
Τέλος δεν μπορούμε φυσικά να αφήσουμε ασχολίαστο το “μέτρημα” που κάνει ο Υπουργός σχετικά με το πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και πόσοι οι κάτοικοι “με την δική τους” όπως λέει “άποψη”.
Ο κ. Πανούσης όχι μόνο αποδέχεται τα ψεύδη της εταιρείας περί 2000 εργαζομένων αλλά τους ανεβάζει κιόλας. Από την άλλη στο κίνημα ενάντια στο χρυσό βλέπει 500 άτομα, την στιγμή που μόνο στην τελευταία πορεία της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν 10.000 διαδηλωτές. Είναι όντως ερώτημα ποιος είναι ο μαθηματικός τύπος που χρησιμοποιεί ο Υπουργός και πολλαπλασιάζει τους εργαζόμενους την στιγμή που περιορίζει τους κατοίκους που αντιδρούν στις εξορύξεις χρυσού στο μέγεθος που αρέσει στο Mega, το ΣΚΑΙ και τα άλλα μέσα -χορηγούς της Ελντοράντο. Είναι, επίσης, ερώτημα αν την πληροφόρηση αυτή του την έδωσε η αστυνομία η οποία, όπως συμπεραίνεται, από τις δηλώσεις του έκανε “μια χαρά” τη δουλειά της.
Αλήθεια ποια είναι η διαφορετική πολιτική που ακολουθεί η αστυνομία σε σχέση με τον σχεδιασμό για τις πορείες στις Σκουριές όταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καμία πορεία των κατοίκων δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο βουνό και ανακόπτεται από την εταιρεία;
Στο κάτω κάτω της γραφής αν δεν μπορεί ο Υπουργός να ελέγξει τη δράση της αστυνομίας διατηρώντας τις τραμπούκικες μεθόδους που ακολουθούσε η απερχόμενη κυβέρνηση υπάρχουν και άλλες δουλειές. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει αρθρογράφος στα ΝΕΑ με λαμπρή καριέρα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *