11 Μαΐου 2015

Βαφτίζουν ουτοπία το ρεαλισμό των πολλών

από τον σΑτΥρΟπΡόΚο, πηγή ΠαΝΤΙΕΡα

– Μεγάλη εκλογική αντοχή επιδεικνύει η ΝΔ παρόλη την επίθεση που δέχεται. Κρατάει το 16% άνετα. Το ίδιο ισχύει και για το ΠαΣοΚ που πιάνει το ασύλληπτο 2%. Σε απόσταση αναπνοής ο Λεβέντης. Καλά, πού τον ξέθαψαν;
– Είναι ικανοί, αυτοί οι μνημονιακοί εγκέφαλοι-κεφαλαιοκράτες, μετά τον Θεοδωράκη να βάλουν και τον «κομιστή» να ιδρύσει κόμμα. Πάντως το όνομα το έχουν έτοιμο: «Χρυσό Θέμα» ή «Πρώτη Αυγή».
– Στους «άνετους μάγκες», υποστηρικτές του ρεαλισμού και του εφικτού, οι οποίοι πλήθυναν κατά πολύ την τελευταία πενταετία, προτείνεται να συμμετέχουν σε ένα πρωτότυπο πείραμα ρεαλιστικού βίου.
– Καλούνται να ζήσουν εθελοντικά-που είναι και της μόδας-για δύο μήνες άνεργοι χωρίς άλλους πόρους ή να εργάζονται για δύο μήνες με 10 ευρώ την ώρα και να συμπληρώνουν 10ωρο αλλά να αμείβονται για 8ωρο.
– Μπορούν επίσης να δέχονται τα ενημερωτικά και χρήσιμα τηλεφωνήματα των «εταιρειών ενημέρωσης δανειοληπτών» και να απειλούνται με κατάσχεση των σπιτιών τους.
– Μετά μπορούν να γνωρίσουν την ψυχολογία του γονιού που το παιδί του αρρώστησε αλλά δεν έχει χρήματα ούτε στο γιατρό να το πάει αλλά ούτε και φάρμακα να του αγοράσει.
– Μπορούν ακόμη να βγαίνουν από το σπίτι με 2 ευρώ στην τσέπη για να πάνε να αγοράσουν ψωμί, γάλα και τα απολύτως απαραίτητα. Μετά να επιστρέφουν αμέσως στο σπίτι και να βιώνουν την αιώνια κατάθλιψη.
– Από τις πρώτες μέρες θα διαπιστώσουν ότι αυτό που ζουν δεν είναι ρεαλιστικό αλλά φανταστικό και μάλιστα ένας από τους χειρότερους εφιάλτες που μπορεί να δει κάποιος.
– Τότε, θα ζητάνε παρακαλώντας, αυτά που ζητάει και τώρα ο κόσμος για να λάβει την απάντηση ότι είναι ανέφικτο, μη ρεαλιστικό και καταστροφικό για την «ελληνική οικονομία».
– Τότε θα διαπιστώσουν ότι τα αιτήματα για δουλειά, αυξήσεις, υγεία, για επιστροφή των κλεμμένων και αξιοπρέπεια δεν είναι ανέφικτα και ουτοπικά αλλά ρεαλιστικότατα και μονόδρομος για μια ανθρώπινη ζωή.
– Ίσως τότε να έχαναν την άνεση την οποία επιδεικνύουν όταν καλούνται να «κελαηδήσουν» μπροστά στις κάμερες εξαργυρώνοντας τα προνόμια που απέκτησαν και τον πλούσιο βίο που διάγουν.
– Ίσως τότε να σταματούσαν να αυτογελειοποιούνται φορώντας κασκέτα συμπαράστασης στους μισθοφόρους των εκμεταλλευτών και σκούζοντας στα τηλεοπτικά πάνελ λες και είναι, να μην πω τι!
– Με αφορμή τη «Γιορτή της Μητέρας», στέλνω τις ευχές σε όλες τις μανάδες: Πότε επιτέλους θα ξεσηκωθούν, πότε θα επαναστατήσουν ζητώντας πίσω το μέλλον των παιδιών τους;
– Αναφέρομαι σ’ εκείνες τις μανάδες που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους και τα ξεγελάνε λέγοντάς τους τραγούδια το μεσημέρι και να νουρίσματα το βράδυ.
– Στις μανάδες εκείνες που κουβαλάνε στους ώμους τους τα παιδιά τους, διανύοντας δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα ξηράς, εκατοντάδες μίλια θάλασσας και αμέτρητες αποστάσεις απόγνωσης αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.
– Σ΄εκείνες τις ηλικιωμένες μανάδες που μοιράζουν την πενιχρή τους σύνταξη στα δύο άνεργα παιδιά τους για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά των παιδιών τους, στερώντας από εκείνες τα απαραίτητα φάρμακα.
– Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που δεν προχωράνε, τα δημοσκοπικά χαλκεία κρέμασαν στα μανταλάκια νέες «έγκυρες και αντικειμενικές δημοσκοπήσεις» που εκφράζουν(;) τη θέληση(;) του λαού(;).
– Μα γιατί δεν μας καταλαβαίνουν οι δανειστές μας, σύμμαχοι και εταίροι μας; Γιατί δεν μετατρέπουν την Ευρώπη του Κέρδους σε Ευρώπη των Λαών; Είναι πολύ κακοί. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Εγώ, δεν ξαναπαίζω μαζί τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *