25 Μαΐου 2015

Βαφτίζουν ΕΡΤ τη… ΝΕΡΙΤ

του Νάσου Μπράτσου, εφημ. "Πριν"
ΕΡΤ χωρίς νέο πρόγραμμα, αγωνιζόμενους εργαζόμενους, με διευθυντικά πρόσωπα που τη μίκρυναν;
Η ΕΡΤ ανοίγει χωρίς την ΕΡΤ. Πρόκειται για απίστευτης έμπνευσης ταχυδακτυλουργικό κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο αντικαθιστούνται τα σήματα-λογότυπα, αλλά δεν έχει επιστρέψει ακόμα ο κόσμος που έδωσε τον αγώνα ενάντια στο «μαύρο». Ήδη εδώ και μέρες οι μηχανισμοί της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ υπογράφουν έγγραφα με το λογότυπο της ΕΡΤ και σειρά έχει το λογότυπο στις οθόνες.
Αρχικά η φήμη έλεγε για τηλεοπτική εικόνα με σήμα ΕΡΤ και εκφωνητές αυτούς που «έβλεπαν» τις καθαρίστριες να επιτίθενται στα ΜΑΤ, στις 11 Μάη, αλλά η είσοδος των αγωνιζόμενων στο Ραδιομέγαρο και η πίεση που δημιούργησε το απέτρεψε. Η νέα φήμη βασίζεται στις δηλώσεις Τσίπρα ότι η ΕΡΤ ανοίγει στις 25 Μάη, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές όμως κυκλοφορεί πως η αλλαγή σήματος ίσως να συντελεστεί στη… Γιουροβίζιον.
Η κυβέρνηση, αφού υφάρπαξε την ψήφο των απολυμένων με υποσχέσεις για άμεση επιστροφή μετά την εκλογική νίκη, αναγκάστηκε από την πίεση του αγώνα να κάνει πράξη το άνοιγμα της ΕΡΤ έπειτα από μήνες, περνώντας από 40 κύματα, με έναν απολύτως ανεπαρκή νόμο, τον οποίο καταδίκασαν ακόμα και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, και με επιλογές διευθυντικών προσώπων με προϋπηρεσία στα σχέδια συρρίκνωσης και απολύσεων, των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Είναι κοινό μυστικό ότι μέσα από συνταξιοδοτήσεις θα υπάρξουν δομές της ΕΡΤ που, για να λειτουργήσουν, θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις, αλλιώς θα κλείσουν με ερώτημα τι θα γίνουν όσοι «περισσέψουν». Ένα παράδειγμα είναι οι περιφερειακές ΕΡΑ με συνταξιοδοτηθέντες τεχνικούς.
Έγκαιρα η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (που κατεβαίνει στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ στις 3 και 4 Ιουνίου) είχε επισημάνει τα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης για την ΕΡΤ και είχε συμβαδίσει με εκείνα τα τμήματα εργαζομένων τα οποία διεκδικούσαν την αξιοποίηση της εμπειρίας της αυτοδιαχείρισης. Στις συνελεύσεις των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ τη βδομάδα που διανύσαμε επιβεβαιώθηκε ξανά και ομόφωνα η θέση για άμεση επαναλειτουργία όλων των δομών της ΕΡΤ που υφίσταντο τη μέρα του «μαύρου», άμεση τοποθέτηση των με νόμο πια επαναπροσληφθέντων σε θέσεις εργασίας και ανάληψη καθηκόντων. Χωρίς φτηνά κολπάκια, όπου αλλάζει ο ΝΕΡίτης Μανωλιός τα ρούχα του και ντύνεται ΕΡΤ δημιουργώντας σύγχυση στον κόσμο, ο οποίος ήδη πιστεύει ότι «τακτοποιηθήκαμε» ενώ στην οθόνη θα παρελαύνουν οι πρόθυμοι υπηρέτες της τρόικας, συνηθισμένοι βέβαια να αλλάζουν αφεντικά αξιοποιώντας το ταλέντο τους στην προσέγγιση των εκάστοτε κυβερνώντων.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καταδίκασε την πρόσφατη παρακρατικού τύπου προβοκάτσια που εκπορεύτηκε από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και οδήγησε στην προσαγωγή συντρόφου μας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ζακύνθου. Τονίσαμε ότι η σιωπή της ΕΣΗΕΑ (ούτε μία ανακοίνωση) αλλά και η αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ να κατονομαστούν οι δράστες της προβοκάτσιας και να αποδοθούν οι ευθύνες και οι κυρώσεις που τους αναλογούν δείχνει έμπρακτη στήριξη στην άθλια προπαγάνδα ότι δήθεν οι αγωνιζόμενοι επιδιώκουν «ρεβανσισμό», όταν την ίδια ώρα το παρακράτος προκαλεί.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *