07 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση: Ούτε ευρώ στους δανειστές!

Κινητοποιήσεις στις 11 Μάη τις 12 Μάη η κυβέρνηση θα πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 800 εκατ. ευρώ δόση, ποσό που θα έφτανε να καλύψει επείγουσες ανάγκες των άνεργων, των εργαζομένων, της υγείας και της παιδείας. Κι όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πληρώνει όλες τις δόσεις στους τοκογλύφους δανειστές, διαπραγματεύεται μαζί τους μια νέα συμφωνία αντιλαϊκών μέτρων. 
Απέναντι στην πολιτική αυτή, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν. Η αναμονή δεν έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από νέα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας και των αναγκών της. Κάθε συμβιβασμός και υποταγή στο μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, μόνο νέα βάρβαρα μέτρα και διαιώνιση του μνημονιακού πλαισίου θα φέρει. Είναι ώρα, μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς, το εργατικό και λαϊκό κίνημα να βγει ξανά στους δρόμους! Να απαιτήσει "ούτε ένα ευρώ στους δανειστές", να φωνάξει, πως "το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το "χρέος" της ανατροπής"!

Δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καλούν σε συγκέντρωση και πορεία την Δευτέρα 11 Μάη, την μέρα που η κυβέρνηση θα πληρώνει σχεδόν 800 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, τη μέρα που θα αρχίσει άλλο ένα eurogroup, για να βάλει τις τελικές πινελιές σε μια νέα συμφωνία που θα περιέχει τις γνωστές και κακόφημες στους εργαζόμενους "μεταρρυθμίσεις" που ζητά το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του για να ανταχθούν τα κέρδη τους, σε βάρος των εργατικών και κοινωνικών αναγκών και συμφερόντων.
Στην κινητοποίηση καλεί επίσης η "Κίνηση για τη διαγραφή του χρέους τώρα!", που κυκλοφόρησε αφίσα και πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Μάη συνέλευση για την παρέμβασή της το επόμενο διάστημα.

Ανακοίνωση για κάλεσμα στην κινητοποίηση της 11 Μάη εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολλές ακόμα συλλογικότητες. Η συγκέντρωση της 11 Μάη, όπως και της 8 Μάη για την ανεργία που καλούν σωματεία και εργατικές συλλογικότητες στις 6.00 μ.μ. στην Ομόνοια με αίτημα "επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους τώρα", μπορούν και πρέπει να είναι η αρχή της πάλης των εργαζομένων και του κινήματος ενάντια στο νέο μνημόνιο-πρόγραμμα ή συμφωνία ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης. 

Σε ανακοίνωσή τους Σωματεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρουν: "Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές», η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γίνονται απαιτητικότεροι. Τα θέλουν όλα. Ζητάνε νέα μέτρα για παραπέρα εξαθλίωση της κοινωνίας. Μιλάνε για μέτρα «σωτηρίας» και μεταρρυθμίσεις και στην πραγματικότητα ζητάνε νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι μια γραμμή συμβιβασμού στα πλαίσια της Ε.Ε., στα πλαίσια των απειλών και των εκβιασμών, στα πλαίσια εξυπηρέτησης του χρέους, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο κοινωνικό αφανισμό και στην οριστική υποδούλωση του λαού και της κοινωνίας για τις επόμενες γενιές. Η συνέχιση και από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της εξυπηρέτησης του χρέους οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση και διαμορφώνει τους όρους για να κινηθεί στη συνολική οικονομική πολιτική, στα χνάρια των προηγούμενων βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση, τη Δευτέρα 11 Μάη, 18.00, Προπύλαια ενάντια στην πληρωμή της νέας δόσης στο ΔΝΤ!"
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κάλεσμά της σημειώνει:
"Μία μόνο δύναμη υπάρχει που μπορεί να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο. Η ίδια που γκρέμισε τις συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: το εργατικό και λαϊκό  κίνημα με τους αγώνες του.
Δεν είναι μονόδρομος το νέο μνημόνιο! Υπάρχει άλλος δρόμος για να νικήσει η ελπίδα του λαού και να δικαιωθούν οι αγώνες που έκαναν όλα τα βλέμματα του κόσμου να στραφούν προς τα εμάς: ο δρόμος της σύγκρουσης και της ανατροπής. Τρεις μήνες διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μας δείχνουν καθαρά ότι: δεν μπορεί να υπάρξει ανακούφιση του λαού και έξοδος από τη λιτότητα μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ-ΟΝΕ και της αποπληρωμής του χρέους. Εδώ και τώρα να αγωνιστούμε για:
- Άμεση παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους - οι κοινωνικές ανάγκες πάνω από τις «δόσεις» της καταστροφής.
- Έξω τώρα από τη φυλακή του ευρώ - ρήξη και αποδέσμευση από ΕΕ - για να σταματήσει η επιτροπεία και τα διαρκή πραξικοπήματα.
- Εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων -  εργατικός και κοινωνικός έλεγχος.
- Επαναφορά και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων - για να διεκδικήσουμε ξανά αυτά που μας έκλεψαν και όλα όσα μας ανήκουν.
Όχι άλλη αναμονή. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός. Να δείξει τη δύναμη του αγώνα και της αντίστασης. Να πιάσει το νήμα από τις απεργίες, τις πλατείες, τις καταλήψεις. Να απαιτήσει και να επιβάλλει τις αναγκαίες ρήξεις με όπλο το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα. Για να μπουν μπροστά τα συμφέροντα του κόσμου της δουλειάς απέναντι στους τραπεζίτες και το κεφάλαιο.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΗ, 6.00 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *