14 Ιουνίου 2015

Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο φώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές

Ανακοίνωση Ν.ΑΡ. για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 11 Ιούνη, ενάντια στη νέα συμφωνία-μνημόνιο που ετοιμάζουν κυβέρνηση-δανειστές, με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. 
Στην Αθήνα η συγκέντρωση σωματείων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια στις 7.00 μ.μ. Λίγο πριν τις 8.00 τα μπλοκ των διαδηλωτών συγκροτήθηκαν στο δρόμο και ξεκίνησαν κατεβαίνοντας την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την Πατησίων και μέσω Σταδίου ανέβηκαν πρός τη Βουλή-Σύνταγμα. Στην κεφαλή πανό σωματείων, ακολουθούσε το μαζικό μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας. Πιο πίσω πανό των εργατικών σχημάτων-παρεμβάσεων-κινήσεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και αμέσως μετά το μπλοκ της "Κίνησης Διαγραφή του χρέους τώρα". Ακολουθούσαν πολιτικές οργανώσεις με πρώτο το πολύ μαζικό μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το πανό της ΜΑΡΣ, η ΟΚΔΕ και το ΕΕΚ με την ΟΕΝ.

Η διαδήλωση έφτασε στο Σύνταγμα κατά τις 8.30 μ.μ., όπου μόλις είχε τελειώσει το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, και αυτό ενάντια στη συμφωνία-μνημόνιο. Η διαδήλωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια κατευθύνθηκε πρός τη βουλή και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα έξω από τα γραφεία της Ε.Ε. όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα. Τα μπλοκ επέστρεψαν με πορεία στα Προπύλαια, όπου έληξε η διαδήλωση λίγο μετά τις 9.00 μ.μ.
Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα. Οι σημερινές διαδηλώσεις πρέπει να είναι η αρχή ενός κινήματος αντίστασης και πάλης των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα επιβληθούν με τη συμφωνία που καταλήγουν μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση με τους "θεσμούς"-τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ. Απαιτείται συνέχεια και κλιμάκωση, με απεργιακές κινητοποιήσεις, συντονισμό όλων των μαχόμενων δυνάμεων και μαζική αντεπίθεση του κινήματος, για να επιβληθούν οι κατακτήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, για να μην υπογραφεί καμία νέα συμφωνία-μνημόνιο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *