22 Ιουνίου 2015

Όχι στις κυβερνητικές εγγυήσεις στην Τρόικα - Τέλος των διαπραγματεύσεων και ρήξη με ΕΕ- ευρώ

Σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, μετά το Γιουρογκρούπ, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης  με όσα δήλωσε επιβεβαίωσε ότι η λογική της διαπραγμάτευσης με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ δεν μπορεί παρά να καταλήξει σε ένα νέο μνημόνιο.

Αυτό καταγράφεται στην πρόταση για «δημοσιονομικό συμβούλιο» που θα ελέγχει κάθε βδομάδα την εκτέλεση του προϋπολογισμού μαζί με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα οριζόντιας μείωσης των δαπανών του δημοσίου, ώστε έτσι υποτίθεται να μην προκύψουν νέα ελλείμματα.

Δηλαδή οι δαπάνες για μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες θα μπαίνουν σε εβδομαδιαία έγκριση από ένα σκληρό μηχανισμό επιβολής των μνημονιακών δεσμεύσεων.Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τελικά καταλήγουν μόνο στην εγγύηση των συμφερόντων που έχουν βουλιάξει την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Η απάντηση στους εκβιασμούς των δανειστών και της Τρόικας δεν μπορεί να είναι νέες εγγυήσεις για πιο σκληρά μέτρα και αιώνια λιτότητα. Μόνη λύση είναι η ρήξη και το τέλος των διαπραγματεύσεων.

Καθαρή απάντηση: Ούτε ένα ευρώ σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *