10 Ιουνίου 2015

Όλοι στα Συλλαλητήρια της Πέμπτης!

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο Η 11η Ιούνη είναι μέρα αγώνα! Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο. Καμία υποταγή σε δανειστές - «θεσμούς» - κεφάλαιο. Όλοι στο συλλαλητήριο αντίθεσης στη συμφωνία και αντεπίθεσης των εργαζομένων, Πέμπτη 11 Ιούνη, Προπύλαια, 7.00 μμ
Πολλά πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία, αλλά και εργατικές κινήσεις-παρεμβάσεις, σχήματα και συλλογικότητες του κινήματος, όπως και οργανώσεις της μαχόμενης ανατρεπτικής αριστεράς, καλούν με αποφάσεις και ανακοινώσεις τους στα Συλλαλητήρια ενάντια στην νέα συμφωνία μνημονιακού περιεχομένου και κοπής που ετοιμάζονται να καταλήξουν κυβέρνηση-«θεσμοί»-δανειστές.
Στην Αθήνα, τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 7.00 μ.μ., ενώ στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα στις 7.00 μ.μ.
Για την οργάνωση των συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις και συνελεύσεις. Σους χώρους της εκπαίδευσης, μια σειρά από Συλλόγους Δασκάλων, αλλά και ΕΛΜΕ, που βρίσκονται σε διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων, πήραν αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στα Συλλαλητήρια στα Προπύλαια και την Καμάρα, μέσα από τις συνελεύσεις τους. Το ίδιο και Σωματεία Εργαζομένων σε ΟΤΑ, όπως το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Ιωνίας, αλλά και σωματεία του ιδιωτικού τομέα όπως ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής. Σε άλλα σωματεία οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά από συζήτηση και απόφαση των ΔΣ όπως στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, κ.α.
Παράλληλα, στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 11 Ιούνη καλούν τα εργατικά σχήματα-παρεμβάσεις-κινήσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πραγματοποίησαν μαζική σύσκεψη στις 2/6 για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην νέα συμφωνία-μνημόνιο και την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
Σύσκεψη των δυνάμεων και οργανώσεων της ανατρεπτικής αριστεράς πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καταλήχθηκε η συμμετοχή στην κινητοποίηση της 11 Ιούνη στην Καμάρα.
Την ίδια μέρα, συλλαλητήρια διοργανώνει και το ΠΑΜΕ, με δικό του πλαίσιο και περιεχόμενο (στην Ομόνοια), αρνούμενο στις περισσότερες περιπτώσεις την πρόταση των ταξικών σχημάτων-κινήσεων και συνδικαλιστών για κοινή δράση και οργάνωση των κινητοποιήσεων από τα σωματεία, αλλά και χωρίς τα απαραίτητα πολιτικά αιτήματα για διαγραφή του χρέους και ρήξη με την ΕΕ-ΔΝΤ στην προμετωπίδα του. Η κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους και τις δυνάμεις που θέλουν να αντισταθούν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τις μνημονιακές πολιτικές όχι μόνο είναι απαραίτητη, αλλά θα δημιουργηθεί και θα αναπτυχθεί στους δρόμους του αγώνα.
Όπως τονίζουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στο κάλεσμά τους για την κινητοποίηση της 11 Ιούνη (χαρακτηριστικά από την ανακοίνωση-προκήρυξη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών):
«Οι τελευταίες εξελίξεις, διαλύουν τις όποιες αυταπάτες περί «διαπραγμάτευσης» με τους «θεσμούς». Επί της ουσίας τόσο οι «προτάσεις» των δανειστών, όσο και αυτές της κυβέρνησης, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, αποτελούν σχέδια νέων μνημονίων, με πρόσθετα μέτρα άγριας λιτότητας και φορομπηξίας.
Οι «προτάσεις» και η στάση των δανειστών αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι οι λεγόμενοι «θεσμοί» (τρόικα) της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι αδίστακτοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών, είναι δύναμη κρούσης της πιο άγριας υποδούλωσης των λαών, που θέλουν να σαρώσουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με τις Συνθήκες και τους νόμους της ΕΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «αφοσιωμένη», στην επίτευξη της νέας συμφωνίας, έχει αποδεχτεί την παγίωση και τη συνέχιση του μνημονιακού πλαισίου. Οι «προτάσεις» της προς τους δανειστές, κινούνται σε σκληρή αντιλαϊκή κατεύθυνση. Περιλαμβάνουν κλιμάκωση της φορολεηλασίας, ιδιωτικοποιήσεις, πρωτογενή πλεονάσματα, συνέχιση των άθλιων εργασιακών σχέσεων, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα στο ασφαλιστικό, με το χρέος να παραμένει, ως μόνιμος μοχλός αιμοδοσίας του λαού προς το κεφάλαιο και τους δανειστές.
Παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο θέτει το δίλημμα «μέτρα με το σχέδιο των δανειστών ή μέτρα με το σχέδιο της κυβέρνησης», καλώντας το λαό να συμπαραταχθεί στην υπεράσπισή των «προτάσεων» της, ως «πατριωτικό καθήκον».
Το δόγμα «ούτε σύγκρουση- ούτε υποταγή» και του «έντιμου συμβιβασμού» στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΔΝΤ, της εξυπηρέτησης του χρέους, της υποταγής στο κεφάλαιο και στους εργοδότες, οδηγεί τελικά στην αποδοχή του σφαγείου των προηγούμενων Μνημονίων, σε νέα αντιδραστικά μέτρα και στη συνέχιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
Να γεμίσουν οι δρόμοι ξανά!
Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Δεν υπάρχει περιθώριο για ανοχή και πίστωση χρόνου. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της υποταγής, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να γκρεμιστούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι.
Μόνο με την πρωταγωνιστική παρουσία των εργαζόμενων, μόνο με συντονισμένο πανεργατικό αγώνα θα μπει φραγμός στις αντιλαϊκές πολιτικές και θα ικανοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας. Σπάζοντας την καταστροφική ανάθεση και την υποταγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με κέντρο ένα ανασυγκροτημένο και μαχητικό εργατικό κίνημα.
  • Καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και πολιτική
  • Ρήξη τώρα με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, άμεση δραστική φορολογία στο κεφάλαιο και στον συσσωρευμένο πλούτο.
  • Να βγουν οι εργατικές ανάγκες στο προσκήνιο, να διεκδικήσουμε το χαμένο πλούτο. Για αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και όχι δουλεία, συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, πλήρης κάλυψη όλων των ανέργων, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Το σωματείο μισθωτών τεχνικών επιδιώκει την κοινή δράση και το συντονισμό, με κάθε σωματείο που αντιπαλεύει την πολιτική υποταγής στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για την οργάνωση γενικής απεργιακής απάντησης, διακλαδικού συντονισμού και αγώνα διαρκείας.
Καλούμε όλους εργαζόμενους και τα σωματεία, να συμβάλουν ώστε η 11 Ιούνη να αποτελεί ένα νέο μεγάλο σταθμό, για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια.»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *