02 Ιουλίου 2015

Για το διάγγελμα Τσίπρα και τις νέες μνημονιακές προτάσεις της κυβέρνησης

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟ “ΟΧΙ” ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα κλιμακώνεται η εκστρατεία ιδεολογικής πολιτικής τρομοκρατίας του ελληνικού λαού από την ΕΕ και το ΔΝΤ, από τον παγκόσμιο καπιταλισμό και τους «οικονομικούς δολοφόνους» σε Βερολίνο, Βρυξέλες και Ουάσινγκτον, αλλά και από το ντόπιο κεφάλαιο μέσα από την άρνηση καταβολής μισθών, τις απειλές για την περίπτωση επικράτησης του ΟΧΙ και το δακρύβρεχτο έγκλημα κατά της ενημέρωσης και της δημοκρατίας των αστικών ΜΜΕ.
Την ίδια ώρα επιχειρείται η κατάφωρη φαλκίδευση της λαϊκής θέλησης και υπονόμευσης του λαϊκού ΟΧΙ, μέσα από μια απαράδεκτη κυβερνητική πασαρέλα προτάσεων και συνομιλιών με τους τρομοκράτες της ΕΕ.
O πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με το σημερινό διάγγελμα του, επιμένει στον αδιέξοδο δρόμο μιας απολύτως αποτυχημένης «διαπραγμάτευσης» εντός τρόικας των θεσμών, υπονομεύοντας ακόμη και το δειλό και φοβισμένο ΟΧΙ που πρότεινε για το δημοψήφισμα.
Η σημερινή κυβερνητική πρόταση Τσίπρα στους ηγέτες της ΕΕ, είναι πρόταση για ένα ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Είναι πρόταση που σπέρνει την ηττοπάθεια, που υπονομεύει την πολιτική δυναμική του ΟΧΙ και των λαϊκών διαθέσεων, τις οποίες φοβούνται -και δικαίως- οτι θα βρουν απέναντί τους την επόμενη μέρα ενός ΟΧΙ.
Αυτή η πολιτική τακτική είναι καταστροφική, διότι επιδιώκει να υποτάξει το ΟΧΙ σε μια νέα συμφωνία με τους δανειστές, που οδηγεί σε νέο γύρο άγριας κοινωνικής λεηλασίας και εργατικής γενοκτονίας, παρά και ενάντια στη λαϊκή θέληση για κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών μέτρων.
Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καλεί όλους τους αγωνιστές του κινήματος, όλους τους μαχόμενους αριστερούς που δεν συμβιβάζονται με την υποταγή της συγκυβέρνησης εντός του πλαισίου ευρώ - ΕΕ, που αγωνιούν και απορρίπτουν την ηττοπαθή συμβιβασμένη γραμμή του ΚΚΕ, σε μια αγωνιστική πολιτική συστράτευση αντίστασης και ανατροπής. Να δράσουμε από κοινού, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση του ΟΧΙ, την υπόθεση του κινήματος. Η αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά, οι ευρύτερες δυνάμεις της κομμουνιστικής και μαχόμενης αριστεράς, είναι αυτές που μπορούν να εμπνεύσουν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, να συμμετάσχουν μαζικά στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζοντας ΟΧΙ.
Είναι ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας το ΟΧΙ στην μαύρη πρόταση της τρόϊκας. Είναι αναγκαίο ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στις αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης για ένα νέο μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ.
  • Να σταματήσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις υποταγής κυβέρνησης και τρόικας
  • ΟΧΙ σε νέο τρίτο μνημόνιο και σε καθε μνημονιακή συμφωνία
  • ΟΧΙ και ΕΞΩ από ευρωζώνη και ΕΕ
  • ΟΧΙ στην πληρωμή του ληστρικού χρέους
  • ΝΑΙ στην ελπίδα στο μέλλον στη ζωή που υπάρχει χωρίς χρέος, μνημόνια, ΕΕ και ευρώ, σε ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 1 Ιουλίου 2015.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *