05 Οκτωβρίου 2015

Απόφαση της ΚΣΕ για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τη δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (4/10)

 1.  Μετά και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπαίνουμε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο εφαρμογής των βάρβαρων μέτρων του 3ου μνημονίου. Προϋπολογισμός, ασφαλιστικό, φορολεηλασία, κατασχέσεις-πλειστηριασμοί, επιτάχυνση του μαζικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, εργασιακά, αξιολόγηση και νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, μονιμοποίηση της κατάργησης των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, προσφυγικό ζήτημα, δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μερικά από τα ανοιχτά μέτωπα που έχουμε μπροστά μας.

Η νέα κυβέρνηση έχει καθορισμένη μνημονιακή ατζέντα, την οποία θα προσπαθήσει να προωθήσει με ταχείς ρυθμούς. Είναι εχθρική για την εργατική τάξη και το λαό και η μάχη για την ήττα της, για να αποκρουστούν τα μέτρα, να ανατραπεί συνολικά η κυβερνητική πολιτική είναι στρατηγικής σημασίας για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. 

Πρόκειται για μέτρα καθοριστικής σημασίας στην προώθηση της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του καπιταλισμού, που με την αντίσταση του κινήματος δεν έγινε κατορθωτό να περάσουν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και επιχειρείται να περάσουν από τη δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 2.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το κρίσιμο αυτό διάστημα θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα και τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες για να συμβάλει στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, για να μπει φραγμός στην εξελισσόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα μέτρων, για ένα κίνημα ανατροπής και διεκδίκησης των εργατικών αιτημάτων. Αυτό αποτελεί το πρώτο καθήκον για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Στην κατεύθυνση αυτή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
  • Θα παρέμβει πολιτικά (προκήρυξη αφίσα, επεξεργασία προγράμματος άμεσων διεκδικήσεων σε σύνδεση με το συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα κλπ)
  • Θα πάρει μέτρα ανώτερης οργάνωσης της παρέμβασής της ειδικά στα κρίσιμα μέτωπα της περιόδου. Ιδίως θα συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής αντίστασης – αντεπίθεσης με έμφαση στην προώθηση του συντονισμού των εργατικών αγώνων, με αποφασιστικές μορφές πάλης. Για την οργάνωση της παρέμβασής της θα προχωρήσει άμεσα σε σύσκεψη των δυνάμεών της στο εργατικό κίνημα.
  • Θα εντείνει την παρέμβασή της ενάντια στη ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων της ΕΕ-φρούριο, με την οποία ευθυγραμμίζεται και η νέα κυβέρνηση. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Εβρο, έξω η FRONTEX. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες εργατικών σωματείων, δημοτικών κινήσεων και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης. Στηρίζουμε τη Διεθνή Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Συνάντηση που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στις 10-11/10.

Άμεσα θα οργανώσει ειδική σύσκεψη δυνάμεων της για το προσφυγικό
  • Δίνει τη μάχη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, με αιχμή τη δίκη των νεοναζί διεκδικώντας την ισόβια καταδίκη για τα εγκλήματά τους.
  • Ιεραρχεί το ζήτημα της παρέμβασής της στο μέτωπο της επίθεσης στη φτωχομεσαία αγροτιά, ενάντια στην λαίλαπά των μέτρων που οδηγεί στο ξεκλήρισμά της (φορολογικό, ασφαλιστικό, κόστος παραγωγής), σε όφελος των τραπεζιτών και των νέων επιχειρηματιών τσιφλικάδων.
  • Θα οργανώσει σύσκεψη για το αγροτικό ζήτημα με σκοπό την εμβάθυνση των επεξεργασιών της και την οργάνωση των δυνάμεών της.

 3.  Μπροστά στις κρίσιμες μάχες που έρχονται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Να γίνουν βήματα στο αγωνιστικό μέτωπο αντιπολίτευσης, ρήξης και ανατροπής της μνημονιακής επίθεσης. Στην οργάνωση των εργαζόμενων και του λαού αξιοποιώντας και τη θετική πείρα από τις επιτροπές του ΟΧΙ, με στόχο την ανάπτυξή τους σε κύτταρα αγωνιστικής λαϊκής δράσης για την ανατροπή της επίθεσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πάρει ενωτική πρωτοβουλία προς όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς και ιδιαίτερα προς τη ΛΑ.Ε. και το ΚΚΕ για τον αναγκαίο συντονισμό στη δράση

 4.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει και θα αναβαθμίσει τις πρωτοβουλίες για την πολιτική συνεργασία όλων των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιΕΕ αριστεράς, με βάση την αντίστοιχη πρόταση του Αυγούστου. 

Η εμπειρία της εκλογικής μάχης έδειξε ότι σήμερα υπάρχει ένα σημαντικό εύρος δυνάμεων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στρέφονται και υιοθετούν βασικές πλευρές του αντικαπιταλιστικού προγράμματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επιδιώξει, στα πλαίσια της λογικής της πολιτικής συνεργασίας, να αναπτύξει μορφές μόνιμης κοινής δράσης με όλο αυτό το δυναμικό, να αναπτύξει ένα ευρύτερο συστηματικό διάλογο στην πορεία για τη Συνδιάσκεψη, για τα μεγάλα ζητήματα του αντικαπιταλιστικού προγράμματος και μετώπου που απαιτεί η εποχή μας.

 5.  Η ΚΣΕ καλεί όλα τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προχωρήσουν σε γύρο συνελεύσεων για την αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών και τα άμεσα καθήκοντα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ερχόμενο διάστημα, ώστε να τοποθετηθούν πάνω στην απόφαση της ΚΣΕ για τα συμπεράσματα των εκλογών. και στην τωρινή.

Να οργανώσουν το άνοιγμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με εκδηλώσεις και συζητήσεις για τα μεγάλα ερωτήματα της αριστεράς και την παρέμβασή τους σε όλα τα μέτωπα. Η συζήτηση για την αποτίμηση των συμπερασμάτων από τη μάχη των εκλογών, για τον προγραμματισμό δράσης του επόμενου διαστήματος και την πορεία προς τη Συνδιάσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη σύγκληση του ΠΣΟ την Κυριακή 18.10.

 6.  Η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει τον Δεκέμβρη του 2015. ΠΣΟ για την ανακοίνωση των Θέσεων θα γίνει το πρώτο 15νθημερο του Νοέμβρη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *