11 Οκτωβρίου 2015

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

"Θὲ νὰ πεθάνεις, γιὰ νὰ ζήσουνε οἱ ἄνθρωποι,
Οἱ ἄνθρωποι ποὺ ποτὲ δὲ θά ῾χεις δεῖ τὸ πρόσωπό τους
καὶ θὰ πεθάνεις ξέροντας καλὰ
Πὼς τίποτα πιὸ ὡραῖο, πὼς τίποτα πιὸ ἀληθινὸ
ἀπ᾿ τὴ ζωὴ δὲν εἶναι"
Ναζίμ Χικμέτ

Τουλάχιστον 86 νεκροί και 126 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από τη διπλή έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας το πρωί του Σαββάτου (ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 97, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος της χώρας μιλούσε νωρίτερα το απόγευμα για 96 νεκρούς).

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη προσωρινός. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανέφερε ότι 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία και άλλοι 24 υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 28 από τους τραυματίες, πρόσθεσε ο κ. Μουεζίνογλου. 

Άγκυρα, 10 Οκτωβρίου 2015...
Αγωνίστριες κι αγωνιστές χορεύουν και τραγουδούν, διαδηλώνουν για την ειρήνη. Τα μεγάλα σωματεία και ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα (ΚΕSK-DISK, τριτοβάθμιες οργανώσεις που παίζει ρόλο κυρίως η αριστερά), κόμματα, οργανώσεις, συλλογικότητες και φορείς, με προεξάρχον το HDP είχαν καλέσει σε πορεία διαμαρτυρίας για την Ειρήνη, σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Σε μια ταραγμένη εποχή που ο πόλεμος στο τουρκικό Κουρδιστάν μαίνεται ακόμα, το αίμα εκατοντάδων αθώων δεν έχει ακόμα στεγνώσει, οι μνήμες απο την σφαγή στο Σουρούτς είναι ακόμα νωπές και ακριβώς απέναντι στον φασισμό και τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το τουρκικό κράτος, το μόνο όπλο των λαών της Τουρκίας είναι ο αγώνας.

Και ο αγώνας αυτός ενοχλεί και τρομοκρατεί το κράτος του Ερντογάν και τους μηχανισμούς του, τους ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους. Και χτυπάνε αλύπητα σε κάθε ευκαιρία. Και αυτό έκαναν και σήμερα, δολοφονώντας δεκάδες συντρόφισσες και συντρόφους μας.

Στις 10:30, το πρωί εξερράγησαν δύο βόμβες, η μία πίσω απο την άλλη, μπροστά από μπλοκ διαδηλωτών. Πρόκειται για μια επίθεση δολοφόνων, μια επίθεση που κηρύσσει τον πόλεμο στο μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα και την αριστερά της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Εκφράζουμε την βαθιά μας οδύνη και την οργή μας για τη δολοφονική επίθεση, την αλληλεγγύη μας και τα συλλυπητήρια στην εργατική τάξη και το λαό της Τουρκίας, τα συνδικάτα και τις οργανώσεις της αριστεράς που θρηνούν σήμερα δεκάδες θύματα και δηλώνουμε πως θα σταθούμε δίπλα τους στον αγώνα για ειρήνη, δημοκρατία και ελευθερία.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΡΙΚΑΛΑ 10.10.2015

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *