10 Νοεμβρίου 2015

Συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και στην συγκέντρωση -πορεία για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη

Τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, μετωπικών σχημάτων, συνδικαλιστικών παρατάξεων κι αγωνιστών/ στριων ( Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, ΛΑ.Ε., ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΚΚΕ μ-λ, Μέτωπο Λαού), και αποφασίστηκαν:

1] Συμμετοχή στη γενική απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη, ενάντια στη νέα μνημονιακή λαίλαπα που ψηφίστηκε, εφαρμόζεται και συνεχίζει να νομοθετεί και να υλοποιεί με αμείωτο ρυθμό η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ.
Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των "θεσμών" (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατάργηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και το ξεσπίτωμα χιλιάδων νοικοκυριών, τις απειλούμενες διακοπές ρεύματος, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, την ανεργία και τις απολύσεις.
Καλούμε σε μαζική, μαχητική, απεργιακή συγκέντρωση τον κόσμο της εργασίας, τους αγρότες που θα ξεκληριστούν με τα νέα μέτρα-λαιμητόμους, τους νέους και τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τον κόσμο των κινημάτων αλληλεγγύης, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

2] 43 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα συνθήματα εκείνου του Νοέμβρη για "Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία", για "ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ- ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ", παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.
Οι πολεμικές συγκρούσεις μαίνονται, εξαπλώνονται και οι φωτιές τους φτάνουν και στη δική μας γειτονιά.
Το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μεταπολεμικά και οι ανείπωτες εικόνες θαλασσοπνιγμένων γυναικόπαιδων που εκτυλίσσονται μπρος τα μάτια μας εδώ και καιρό, μας δείχνουν την αναγκαιότητα της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, τη ζωτικής σημασία πράξη ξηλώματος των φραχτών της ντροπής και τη δημιουργία ενός πανίσχυρου αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Η φτώχεια και η εξαθλίωση του λαού μας, τα καταστροφικά μνημόνια και η υποταγή στους δανειστές-δυνάστες πρέπει να σταματήσουν και να ανατραπούν οι πολιτικές υλοποίησης τους. Ο Νοέμβρης του 1973 μας δείχνει πως μόνο ο δρόμος του ασυμβίβαστου, ανυποχώρητου αγώνα του ανυπόταχτου οργανωμένου λαού μέχρι το τέλος, μπορεί να νικήσει!
Καλούμε τον τρικαλινό λαό, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαθητές, τα σωματεία και τα συνδικάτα, μετωπικά σχήματα και κινήσεις αλληλεγγύης, πολιτικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις, αγωνιστές κι αγωνίστριες, σε παλλαϊκή, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, νεολαιίστικη συγκέντρωση και πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *