04 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα

Η σημερινή μέρα γενικής απεργίας στην πόλη μας, πάρα τη μικρή συμμετοχή στην απεργία και και τις συγκεντρώσεις, «χρωματίστηκε» από τη μαχητική πορεία στο Νοσοκομείο Τρικάλων και την παράσταση στον Διοικητή του Νοσοκομείου από την Πρωτοβουλία για την αλληλεγγύη στους δικαζόμενους αγωνιστές/ στριες και δημοσιογράφους.

«Δημόσια και δωρεάν για τον λαό υγεία, έξω οι εργολάβοι απ' τα νοσοκομεία»
«Κάτω τα χέρια απ' τους αγωνιστές»
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει»
«Θέλουμε υγεία για όλο τον λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο»
ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στους δρόμους και στο Νοσοκομείο της πόλης, ενώ μοιράστηκε μαζικά προκήρυξη για το θέμα της δίκης των 9 αλληλέγγυων και δημοσιογράφων.

Όπως είχε αποφασιστεί στην ανοιχτή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για την αλληλεγγύη των αγωνιστών και των δημοσιογράφων τη Δευτέρα 30.12 , διαβάστηκε κι εγκρίθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση ψήφισμα συμπαράστασης στους δικαζόμενους αγωνιστές/στριες και δημοσιογράφους, ακολούθησε πορεία στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου δόθηκε συνέντευξη τύπου από μέλη της Πρωτοβουλίας κι εκπροσώπους των εργαζομένων στο νοσοκομείο και πραγματοποιήθηκε παράσταση στον Διοικητή του Νοσοκομείου, όπου του τέθηκε το θέμα της δίκης και των εργολαβιών στη δημόσια υγεία.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως οι δυνάμεις της ΛΑ.Ε. δεν συμμετείχαν στην πορεία στο Νοσοκομείο και ακολούθησαν την «ανύπαρκτη» ηγεσία του Εργατικού κέντρου.

Η σημερινή απεργία είναι μια στιγμή ακόμη στη διαρκή μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των «θεσμών» Ε.Ε.- Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ.- ΕSM.

Μόνο ο ενωτικός, αμεσοδημοκρατικός κι ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων και της μαχόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, μπορεί να εμπνεύσει, να δώσει μάχες και να νικήσει!

ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!
Τα νέα προαπαιτούμενα, ο προϋπολογισμός περικοπών κι άγριας λιτότητας, το ασφαλιστικό, οι αντιαγροτικοί νόμοι, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οι ιδιωτικοποιήσεις,οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, το ξερίζωμα λαών και η προσφυγιά, είναι καθημερινές αναμετρήσεις με τη σύγχρονη βαρβαρότητα που ζούμε και οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή!
Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, δεν ξεχνούμε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και διαδηλώνουμε ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό, ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης και τον ολοκληρωτισμό που επιβάλλει ο σύγχρονος καπιταλισμός.

Την Τρίτη 8 Δεκέμβρη, στεκόμαστε στο πλευρό των δικαζόμενων αλληλέγγυων και δημοσιογράφων, με μαζική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Τρικάλων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
3/12/2015

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *