24 Ιανουαρίου 2016

Ανοικτή σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια σε Πλειστηριασμούς- Κατασχέσεις- Διακοπές Ρεύματος και Νερού τη Δευτέρα 25.1 στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο


Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια σε Πλειστηριασμούς- Κατασχέσεις- Διακοπές Ρεύματος και Νερού, καλεί σε ανοικτή σύσκεψη τον κόσμο της εργασίας και της αγροτιάς, σωματεία και συνδικάτα, συλλογικότητες και κινήματα αλληλεγγύης, μετωπικά σχήματα και πρωτοβουλίες πολιτών, συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, όλες και όλους τους αγωνιστές και αγωνίστριες που μαζί δίνουμε τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που καταστρέφουν την κοινωνία κι εξαθλιώνουν τους ανθρώπους, τη Δευτέρα 25.1. στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, ώστε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε δράσεις και κινήσεις για το νέο κύμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών, καθώς και για το μπλοκάρισμα των λογαριασμών πολιτών από τη Δημοτική αρχή.

Στην πόλη μας, το κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, είχε μια σημαντική παρουσία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Συστάθηκε η Επιτροπή Αγώνα μετά από ευρεία σύσκεψη συλλογικοτήτων και πολιτών, πραγματοποιήθηκε καμπάνια ενημέρωσης στον Νομό με εξορμήσεις κι εκδηλώσεις, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν κάθε Τετάρτη που επιχειρήθηκαν να πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί και με μαχητικό και μαζικό τρόπο κατάφεραν να τους αποτρέψουν, δέχθηκαν επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής 2 φορές, ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη κι ανέδειξαν το θέμα στην τοπική κοινωνία, ενώ η εμβέλεια των κινητοποιήσεων στα Τρίκαλα ήταν πανελλαδική και η δράση μας πρωτοπόρα.


Οι κατασχέσεις, οι πλειστηριασμοί, τα "κόκκινα" δάνεια, τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, οι διακοπές ρεύματος και νερού, οι εξώσεις και το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών, το μπλοκάρισμα των οικονομιών και των επιδομάτων ακόμη και φτωχών ανθρώπων, αποτελούν μια τεράστια απειλή για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, δηλ. την κοινωνική πλειοψηφία που αδυνατεί να ανταποκριθεί στην καθημερινή μάχη της επιβίωσης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αυτός είναι ο κόσμος που δίνει τη μάχη ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα και όχι τα λαμόγια και οι απατεώνες κάθε λογής που επιχειρούν κάποιοι επιτήδειοι να μας "φορτώσουν" παίζοντας για ακόμη μια φορά το επικίνδυνο έργο του κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβάλισμού.


Σε όλη τη χώρα ξεπηδούν πρωτοβουλίες πολιτών, επιτροπές αγώνα, δημιουργούνται εκδηλώσεις και προγραμματίζονται δράσεις και κινητοπιοιήσεις για το θέμα αυτό. Η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών αποτελεί τη μόνη ελπίδα!


Δεν είναι τυχαίο που τα "κοράκια" των "θεσμών" συνεχώς θέτουν αυτά τα θέματα στην ατζέντα των "διαπραγματεύσεων" και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται από την κυβέρνηση υιοθετούν ακραίες προτάσεις που θα επιφέρουν συντριπτικά κτυπήματα στην, ήδη βαρύτατα πληττόμενη, κοινωνία μας.


Στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε την επίθεση που επιχειρείται από τους "θεσμούς" και την κυβέρνηση. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν και στο παρόν!


Ο μαζικός, ενωτικός, μαχητικός κι ανυποχώρητος αγώνας μέχρι το τέλος, μπορεί και ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!


Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στους
Πλειστηριασμούς - Κατασχέσεις - Διακοπές Ρεύματος και Νερού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *