13 Ιανουαρίου 2016

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων για το άρθρο του Α.Τριανταφυλλίδη στην Αυγή

Πηγή: Παντιέρα

Κοινή δήλωση εκπροσώπων Παρεμβάσεων ΠΕ & ΔΕ στα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για το άρθρο του Α.Τριανταφυλίδη στην Αυγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (πρώην απολυμένος της ΕΡΤ3 και νυν βολεμένος στην υπηρεσία των μνημονίων και της τρόικα) με άρθρο του στην Αυγή σε ένα κρεσέντο νεοσυντηρητικού παροξυσμού που θα ζήλευε και ο Μητσοτάκης, προτείνει για τη δημόσια εκπαίδευση τα πιο αντιδραστικά μέτρα, παρμένα απευθείας από τα πιο μαύρα κατάστιχα των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών ανά τον κόσμο.

Όλα τα έχει ο μπαξές: επαναξιολόγηση από μηδενική βάση των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ που επελέγησαν πριν από 15 χρόνια, συνεχής, διαρκή και συνολική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με κίνητρα, ίδρυση 13 περιφερειακών σχολών δημιουργίας και ανάδειξης εκπαιδευτικών με τα έξοδα πληρωμένα από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς (!) και όσοι αποφοιτούν επιτυχώς να διορίζονται ως «αριστείς» του κλάδου τους (!!), ωρολόγια προγράμματα 40 ωρών για τους μαθητές με πλεονάζουσες αποδοχές από τους εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται στα καινοτόμα αναλυτικά προγράμματα από τους συλλόγους γονέων!!!.

Για το τελευταίο, έχει βγάλει μάλιστα και το κονδύλι – από 0 έως 120 ευρώ (!) ανά μαθητή το μήνα– που με 25ρια τμήματα σημαίνει ότι οι δύο αριστείς εκπαιδευτικοί θα παίρνουν μπόνους 600 ευρώ το μήνα, πληρωμένα από την τσέπη των γονιών!

Υπάρχει όμως και συνέχεια… Μαθητική κάρτα για όλες τις βαθμίδες προκειμένου να έχει ο γονιός και ο μαθητής τη δυνατότητα επιλογής σχολικής μονάδας, μέτρα για τα σχολεία που θα έχουν περιορισμένη ζήτηση αφού η διαδικασία αυτή θα αποτελέσει «έμμεση μορφή λειτουργικής αξιολόγησης της κάθε σχολικής μονάδας».

Τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά. Δεν πρόκειται για μια τυχαία τοποθέτηση. Πρόκειται για τοποθέτηση βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στο επίσημο δημοσιογραφικό όργανο της κυβέρνησης.

Κατά τα άλλα οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία τους και οι συλλογικότητές τους έχουν…. φασιστικές νοοτροπίες και πρακτικές, όπως δήλωναν οι υποστηριχτές της μνημονιακής κυβέρνησης στη «φιέστα» του διαλόγου που επιχείρησαν να κάνουν χθες.

Να ξέρουν όμως ότι όσο απεργάζονται τη διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, τόσο θα δυναμώνει η φωνή μας και θα ενισχύονται οι αγώνες μας ενάντια στα άκρως αντιλαϊκά και επικίνδυνα σχέδιά τους. Το σχολείο της αγοράς, των διδάκτρων και των voucher, δεν θα περάσει.
Κική Γιαννάτου 
Γιώτα Ιωαννίδου 
Γιώργος Γαλάνης
 Μιχάλης Μιλτσακάκης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *