01 Φεβρουαρίου 2016

Το φράχτη ρίξτε, τα σύνορα ανοίξτε !

ΔΤ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το πανελλαδικό διήμερο κινητοποιήσεων στον Έβρο 23-24/1
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις χιλιάδες των αγωνιστών που πλαισίωσαν το πανελλαδικό διήμερο κινητοποιήσεων στον Έβρο στις 23 και 24 Γενάρη στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά των φραχτών και της δολοφονικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. 
Σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της πόλης της Αλεξανδρούπολης στις 23/1 ένωσαν τις φωνές τους τα τοπικά σωματεία, σύλλογοι εκπαιδευτικών, φορείς από τη Λέσβο, φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα μαζί με τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΚΕΕΡΦΑ, του Συντονισμού για το προσφυγικό και άλλων συλλογικοτήτων καθώς και με αντιπροσωπεία αγωνιστών από την Τουρκία. Δυναμώσαμε το κίνημα που διεκδικεί το άνοιγμα των συνόρων για να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, την απόδοση ασύλου και τον τερματισμό των ρατσιστικών πολιτικών της FRONTEX και των hot-spots. Συντονιστήκαμε με τις κινητοποίησεις που έγιναν την ίδια μέρα στο Καλαί της Γαλλίας, τη Λαμπεντούζα και την Κωνσταντινούπολη.  
Την επόμενη μέρα έγινε συνάντηση αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Τουρκία στο τελωνείο στους Κήπους και τα Υψαλα και συμβολικός αποκλεισμός για λίγη ώρα. Καταγγέλουμε τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας που εμπόδισαν αντιπροσωπεία συνδικαλιστών να φτάσει στην Κεσάνη για πραγματοποιήση εκδήλωση με Τουρκους συνδικαλιστές. Στις Καστανιές για πρώτη φορά κάτω από την πίεση των διαδηλωτών αντιπροσωπεία πέρασε στην απαγορευμένη ζώνη αναρτώντας πανό. 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει να δίνει όλες της τις δυνάμεις για να δικαιωθούν τα αιτήματα του αντιρατσιστικού και αντιπολεμικού κινήματος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *