03 Απριλίου 2016

Άδικη καταδίκη αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης στρατευμένων


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στέκεται στο πλευρό του συντρόφου Νίκου Αργυρίου, αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, και καταγγέλλει την καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκιση (με τριετή αναστολή), για συκοφαντική δυσφήμηση! Η κατηγορία βασίστηκε στη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Επιτροπής ενός γράμματος φαντάρου που κατήγγειλε ότι στην μονάδα του γίνονταν καψώνια σε βάρος των στρατευμένων. 

Η δικαστική απόφαση και η τρομοκρατική ποινή που επέβαλλε, αποσκοπεί στο να καταδικαστεί το κίνημα αλληλεγγύης στους στρατευμένους. Στοχοποιεί την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, που για πάνω από είκοσι χρόνια με πρωτοπόρο τρόπο αγωνίζονται μέσα κι έξω από στρατό για τα δικαιώματα των φαντάρων.  Είναι μια απόφαση που στηρίχθηκε σε τουλάχιστο αμφιλεγόμενα στοιχεία εξαντλώντας την αυστηρότητά της στο ύψος της ποινής που επέβαλλε. Έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και την ίδια την λαϊκή πείρα που γνωρίζει ότι καψώνια γίνονται κανονικά στο στρατό, ότι «όπου τελειώνει η λογική ξεκινά ο στρατός».

Η δικαιοσύνη γι’ άλλη μια φορά αποδείχθηκε βασικό εργαλείο της κρατικής εξουσίας και της επιβολής της κυρίαρχης πολιτικής απέναντι στο χειμαζόμενο λαό. Πέταξε γι’ άλλη μια φορά την ψεύτικη μάσκα της δήθεν ανεξαρτησίας της, αφού πάντα υπάρχουν υπέρτερα συμφέροντα που ορίζουν την λειτουργία της. Η καταδίκη αυτή είναι μεγάλο χτύπημα για την πάλη για δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες. Την εποχή που ένα νέο μνημόνιο προετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την τερατρόϊκα, που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η πολεμική απειλή οξύνονται, που προωθείται η συμμαχία με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου, η δικαστική απόφαση αυτή συμβάλλει στην εμπέδωση ενός κλίματος αυταρχισμού, υπονόμευσης και κατάργησης κάθε δυνατότητας για πάλη για τα συμφέροντα και τις ελευθερίες εργαζομένων και νεολαίας. Τώρα που η κυβέρνηση φέρνει τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και διαφημίζει τις βάσεις του θανάτου (στη Σούδα κα αλλού), που στέλνει στρατό για να μετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ίδια στιγμή εμπλέκει τις στρατιωτικές δυνάμεις άμεσα στο προσφυγικό, στελεχώνοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταπατώντας τα δικαιώματα και των φαντάρων και των προσφύγων μια τέτοια δικαστική απόφαση θέλει να βάλει φραγμό στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου αντιπολεμικού διεθνιστικού αντιιμπεριαλιστικού – αντικαπιταλιστικού κινήματος για Ειρήνη, Ελευθερία και Φιλία για όλους τους λαούς της περιοχής.

Είμαστε δίπλα στο Ν. Αργυρίου. Είναι ένας από εμάς, ένας από τους χιλιάδες αγωνιστές που κάθε μέρα μοχθούν στον αγώνα για έναν άλλο κοινωνικό ορίζοντα, με μέτρο τον ίδιο τον άνθρωπο και όχι τις ανάγκες του κέρδους και του κεφαλαίου. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και γι’ αυτό θα νικήσει. Θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην οργάνωση ενός κινήματος αλληλεγγύης στο σ/φο Νίκο Αργυρίου με στόχο την αθώωσή του, ως μια πτυχή του συνολικού μας αγώνα ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης, στον αυταρχισμό του κράτους, στον σύγχρονο ολοκληρωτικό πόλεμο κεφαλαίου, κυβέρνησης, κράτους ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία. 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *