07 Μαΐου 2016

Εργατικό Κίνημα Πρωτοβουλία σωματείων: Συνεχίζουμε – Όλοι στις Απεργίες και στο Σύνταγμα !

Σάββατο 7 Μάη, 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα!
Κυριακή 8 Μάη:  
10.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων του εμπορίου που έχουν κηρύξει απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 6.00 μ.μ. Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
 Τρίτη 10 Μάη: Συνέλευση Αγώνα για τη συνέχεια, στις 6.00 μ.μ. στο ΕΚΑ

Όλοι στον αγώνα και τις απεργίες!

Να μην ψηφιστεί ο νόμος – λαιμητόμος της κοινωνικής ασφάλισης και της φορολεηλασίας του λαού!
Να μην περάσει η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!
Να ανατραπεί με μαζικούς αγώνες η βάρβαρη αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε για άλλη μια φορά το αντεργατικό, αντιδημοκρατικό και μνημονιακό της πρόσωπο ανακοινώνοντας την ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου εκτρώματος, το οποίο δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση, σφαγιάζει το μισθωτό και τα μικρομεσαία στρώματα, φτωχοποιεί παραπέρα το λαό.

Η άθλια μεθόδευσή της να ψηφίσει όλα τα μέτρα και τη συμφωνία της με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πάνω στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς μάλιστα, δείχνει το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, όλα στους δανειστές-τοκογλύφους, όλα για την ΕΕ και το ΔΝΤ!

Νομίζουν ότι με την κοινοβουλευτική διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, θα εξουδετερώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Είναι βαθιά γελασμένοι!

Παρά την κατάπτυστη, μνημονιακή, φιλοΕΕ και φιλοκυβερνητική στάση του υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (με την συμφωνία όλων των δυνάμεων) να περιφέρουν εδώ και δυόμιση μήνες μια 48ωρη απεργία – φάντασμα για «όταν κατατεθεί στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο», όπως έλεγαν, τακτική που έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση να ανασυνταχτεί και να ξαναπαίξει το θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥΣ!
Η Γαλλία δεν είναι πολύ μακριά και από τις πλατείες δεν έχει περάσει πολύς χρόνος!
Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές ένα νέο ΕΥΡΩμνημόνιο διαρκείας για να εξασφαλιστεί η περιβόητη κάβα των αιματηρών πλεονασμάτων του 3,5% και οι αντιλαϊκές και βάρβαρες «μεταρρυθμίσεις»! Η πολιτική αυτή δεν έχει καμία σχέση με κοινωνικές ευαισθησίες και «παράλληλα προγράμματα». Είναι μια σκληρή, ταξική πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ίδια τύχη που είχαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η πολιτική, αυτά τα μέτρα, χρειάζονται μαζική και μαχητική απάντηση διαρκείας! Καμιά άλλη αναμονή! Τώρα να ανασυγκροτηθούμε και να αντεπιτεθούμε μαζικά και αποφασιστικά.

Όλοι μαζί, εργάτες, άνεργοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και επιστήμονες! Όλες οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
  • Σάββατο 7 Μάη, 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα!
  • Κυριακή 8 Μάη: 10.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων του εμπορίου που έχουν κηρύξει απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 6.00 μ.μ. Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
  • Τρίτη 10 Μάη: Συνέλευση Αγώνα για τη συνέχεια, στις 6.00 μ.μ. στο ΕΚΑ
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με αγώνα διαρκείας
  • ΜΠΛΟΚΟ στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, το ασφαλιστικό έκτρωμα και την φορολεηλασία. Να ανατραπεί το διαρκές ευρωμνημόνιο. 
  • Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμό

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *