12 Ιουλίου 2016

4ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με το μεταναστευτικό ζήτημα να βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, με τα ευρωπαϊκά κράτη να υψώνουν φράχτες, καταδικάζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε θάνατο στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο, πραγματοποιείται φέτος το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων στις 15 & 16 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ θα γίνει στο πάρκο Ματσόπουλου με κεντρικό σύνθημα «Θα ζήσουμε μαζί, να αγωνιστούμε μαζί, θα νικήσουμε μαζί».

Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μια συγκυρία, όπου το μεταναστευτικό ζήτημα βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, με τα ευρωπαϊκά κράτη να υψώνουν φράχτες, καταδικάζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε θάνατο στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή και το αντιρατσιστικό κίνημα καλείται να σταθεί δίπλα στον αγώνα των μεταναστών/προσφύγων για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους, ενάντια στους περιορισμούς, στη μετακίνηση και τις απελάσεις και διεκδικώντας μαζί τους αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και περίθαλψης μέσα στις πόλεις μας.


Η πρώτη από τις κεντρικές συζητήσεις του Φεστιβάλ με θέμα "Οι λαοί απέναντι στην επέλαση του κεφαλαίου" αφορά στη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου & Επενδύσεων (TTIP) με ομιλητές τους δημοσιογράφους Λιβιτσάνου Γεράσιμο και Μαυρούλη Ελένη. Η δεύτερη  συζήτηση πραγματευετεται το επίκερο θέμα "του προσφυγικού ζητήματος" με ομιλητές τους Ρέπα Ντίνα, Πρόσφυγα από τη Συρία, Τσιάκαλο Γιώργο και Χρονόπουλο Ηλία.

Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ, εμπλουτίζεται με τη συμμετοχή του Αλκίνοου Ιωαννίδη, των Folk n' roll, των Οδοιπόρων της παράδοσης, των Απάντηση 42, τις Χοές Νηφάλιες και Παιδική χορωδία προσφύγων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι το ακόλουθο:

 
  

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *