18 Ιουνίου 2017

Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης κάνει πιο επιτακτικό τον αγώνα της ανατροπής.

Η προχτεσινή απόφαση του Eurogroup για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης όχι μόνο επικυρώνει τα σφαγιαστικά μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό που ψηφίστηκαν πρόσφατα, αλλά αποτελεί την εισαγωγή σε μια επίθεση διαρκείας, σε ένα μνημόνιο διαρκείας, μέχρι το 2060!!.
Η κυβέρνηση ψήφισε μέτρα που δολοφονούν τους συνταξιούχους, «αναστέλλουν» επ' αόριστον την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία με πρώτη την ΔΕΗ, κάνουν τα πάντα για να βγουν στο σφυρί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς η λαϊκή κατοικία και περιουσία.  
Αποτελεί ανέκδοτο πια να αναφέρεται κανείς στις «κόκκινες γραμμές» και τους «στόχους» της κυβέρνησης όταν ξεκίνησε η «διαπραγμάτευση». Δεν θα πάρουμε ούτε ευρώ νέα μέτρα είπαν στην αρχή, εντάξει θα πάρουμε, αλλά θα έχουμε και ισοδύναμα αντίμετρα είπαν μετά. Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα για μετά την λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικό, είπαν μετά, εντάξει θα ψηφίσουμε  αλλά μόνο μαζί με τα μέτρα για την «διευθέτηση του χρέους».  Στο τέλος παρακάλαγαν για «διατυπώσεις» και φραστικές αλλαγές για να πουλήσουν το ξεπούλημα στους ιθαγενείς.
Ακόμα πιο γελοίοι  είναι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί από το πρωί ότι «τελειώνουν τα μνημόνια» και «γυρίζουμε σελίδα»..  Η κυβέρνηση πιστεύει ότι με αυτά τα απίθανα ψέματα θα σώσει κάτι?
Το κλείσιμο της «δεύτερης αξιολόγησης» σηματοδοτεί μια καμπή. Ευρύτατα λαϊκά στρώματα που διατηρούσαν κάποιες ελπίδες κατανοούν ότι  αυτή η πολιτική οδηγεί σε σφαγή δικαιωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει τον δρόμο όλων των μνημονιακών κομμάτων. Την οργή και την εγκατάλειψη των εργαζόμενων και του λαού. Το ζητούμενο είναι αυτή η πορεία να οδηγήσει σε μια ριζική αλλαγή του συσχετισμού σε όφελος μιας ριζικής λύσης που θα βάλει τέλος στα μνημόνια, τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, την βαρβαρότητα του κεφαλαίου..
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 
18-06-2017

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *