28 Ιουλίου 2022

Μετά από 42 χρόνια, δεν ξεχνάμε τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Μετά από 42 χρόνια, δεν ξεχνάμε τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου, μέλος του φοιτητικού συλλόγου της Παντείου και της ΚΝΕ που έχασε τη ζωή της στον αγώνα της αλληλεγγύης στους εργάτες της ΕΤΜΑ που παλεύαν για τα δικαιώματά τους, όταν στις 28 Ιουλίου 1980 ο τραμπούκος της εργοδοσίας της ΕΤΜΑ Μ. Χαρίτος έπεσε πάνω της με φορτηγό. Υπάκουσε στην εντολή της εγκληματικής εργοδοσίας να εμποδιστεί με κάθε τρόπο το μοίρασμα προκηρύξεων στους εργάτες με το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ταξικής ενότητας.

Αυτή είναι η μεταπολίτευση που φοβούνται και ξορκίζουν όσοι αναμασάνε την προπαγάνδα για δήθεν «μύθο του Πολυτεχνείου». Τη στάση αγώνα και διεκδίκησης μιας νεολαίας που παλεύει για μια καλύτερη ζωή σε ένα πιο δίκαιο κόσμο φοβάται η ΝΔ και οι υπουργοί της, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και τα μιντιακά τους στηρίγματα, μαζί με το ψηφιακό παρακράτος και την ακροδεξιά.

Δεν ξεχνάμε τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου και αντλούμε έμπνευση από την πολύτιμη προσφορά της και το παράδειγμα της σύντομης ζωής της που οι εργοδοτικοί φονιάδες έκοψαν τόσο πρόωρα.

Είναι πολύτιμη η κληρονομιά της στη σκληρή εποχή που ζούμε με την αλαζονική άρχουσα τάξη να θέλει τη νεολαία και τον κόσμο της δουλειάς αναλώσιμο υλικό για να εξασφαλίσει τα πλούτη της. Ζει και θα ζει στον αγώνα ενάντια την φτώχεια, την καταπίεση, τον πόλεμο, στην πάλη για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και την καταστροφή που σπέρνει ο σύγχρονος καπιταλισμός.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *