24 Αυγούστου 2022

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Μαλαματίνας μέχρι τη νίκη!

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Μαλαματίνας μέχρι τη νίκη!

Δήλωση στη συνέντευξη τύπου του σωματείου

Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραβρέθηκε μαζί με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στη συνέντευξη τύπου του Σωματείου των εργαζομένων στη Μαλαματίνα με θέμα την ενημέρωση για τον απεργιακό αγώνα και την προοπτική με στόχο να μην περάσουν οι απολύσεις, να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις.

Εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έκανε την εξής δήλωση:

Θέλουμε να εκφράσουμε, όπως και όλες τις προηγούμενες μέρες, τη συμπαράστασή μας σε αυτόν τον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων της Μαλαματίνας, γιατί θεωρούμε ότι αυτός αγώνας, από κάθε πλευρά, εκφράζει και δείχνει τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία.

Από την πλευρά πρώτα από όλα της εργοδοσίας, την ασυδοσία και την τρομοκρατία που τη βλέπουμε ξεκάθαρα με τη στάση των νέων ιδιοκτητών της Μαλαματίνα, αλλά και σε μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Από την πλευρά της παρούσας κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων, που 14 χρόνια τώρα πότε με τα μνημόνια, πότε με την υγειονομική κρίση, με την ενεργειακή-περιβαλλοντική κρίση, με τον πόλεμο, τα εκμεταλλεύονται όλα και έχουν φτιάξει ένα τέτοιο νομοθετικό πλαίσιο που εκφράζει ακριβώς τα συμφέροντα της εργοδοσίας και χτυπάει κατάφορα κάθε εργατικό δικαίωμα. Κύρια το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στον μισθό, το δικαίωμα στη ζωή για την εργατική τάξη.

Και τέλος, αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ και αυτό που μας χαροποιεί, είναι ένας πραγματικά δυναμικός, ανυποχώρητος αγώνας από την πλευρά των εργαζομένων της Μαλαματίνας. Ένας αγώνας ο οποίος πραγματικά μπορεί και αγγίζει και φέρνει εδώ πέρα δεκάδες σωματεία από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε αλληλεγγύη, σε μια συμπαράσταση που για μας σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: ότι συνεχίζουμε όλοι μαζί με τους εργαζόμενους στην Μαλαματίνα αυτόν τον αγώνα, μέχρι να πάρουνε πίσω όλες τις απολύσεις, μέχρι να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί, μέχρι να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας, που θα δίνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που πραγματικά δικαιούται κάθε εργαζόμενος: να αμείβεται πραγματικά για τη δουλειά του, με τους μισθούς ακριβώς που είχανε, ούτε ευρώ πίσω.

Θα συνεχίσουμε την συμπαράσταση στον αγώνα σας, καλή δύναμη και με τη νίκη.

Το βίντεο της δήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=iu6--W_59vA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *