14 Σεπτεμβρίου 2022

Πάλη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και στον αγώνα, της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών!

Απαιτούμε να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές και να διαγραφούν τα πρόστιμα!

Στις 16 Σεπτέμβρη θα γίνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η από 29 του Νοέμβρη του 2021 εξ αναβολής δίκη των 62 συλληφθέντων της 6/12 του 2020, με το εξοργιστικό και υποκριτικό κατηγορητήριο της διασποράς μολυσματικής νόσου!

Η δίκη αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της περιόδου βαθέματος της επίθεσης του συστήματος στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού· περιόδου όπου χτυπιούνται απεργίες (ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ) και συγκεντρώσεις, αποκαλύπτεται το εύρος των παρακολουθήσεων και νομιμοποιείται ο χαφιεδισμός, χτυπιέται το Άσυλο και προσπαθεί να «εγκαταστήσει» την  πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η δίκη αυτή υπενθυμίζει όλα όσα εκτυλίχθηκαν στην  επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου το 2020. Στην  αστυνομοκρατούμενη Αθήνα απαγορεύτηκε το δικαίωμα στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση. Με τις κάθε είδους απαγορεύσεις και την κρατική τρομοκρατία να έχουν κορυφωθεί σε περίοδο καραντίνας και την κυβέρνηση να αφήνει τον λαό έρμαιο στην πανδημία! Λίγες μέρες πριν, είχε προηγηθεί η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και η κυβέρνηση είχε προχωρήσει πάλι σε άγρια καταστολή, συλλήψεις και κατηγορίες αγωνιστών/τριών, με χαρακτηριστικότερη τη δίκη των συλληφθέντων στα Σεπόλια. Δίκη η οποία ακυρώθηκε λίγο πριν την έκδοση της απόφασης και θα ξαναξεκινήσει από την αρχή!!!

Οι 62 συλληφθέντες στις 6 του Δεκέμβρη του 2020 ήταν μόνο ένα μέρος από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας του συστήματος να νομιμοποιήσει το πογκρόμ των συλλήψεων στις 6 Δεκέμβρη είναι ότι όλοι οι συλληφθέντες στην ΑΘΗΝΑ -πλην των 62 που ήταν στη ΓΑΔΑ- απαλλαχτήκαν με βούλευμα χωρίς δίκη!!

Είναι φανερό ότι μιλάμε για μια δίκη που έχει ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και στόχο να σταλεί μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου σε όλο τον λαό που αγωνίζεται! Επιδιώκεται να εμπεδωθεί, από αγωνιστές/στριες και λαό, ότι το σύστημα μπορεί από τη μία να «χαϊδεύει» τα παιδιά του (αποφυλάκιση Κορκονέα, Λιγνάδη κλπ) και από την άλλη να στοχοποιεί και να καταστέλλει όλες οι προσπάθειες που γίνονται «ενοχλητικές» για τις πολιτικές επιλογές του συστήματος! Η χρησιμοποίηση του προσχήματος της πανδημίας και της υγειονομικής κατάστασης για την ενίσχυση της κρατικής τρομοκρατίας και οι κατηγορίες που απορρέουν από την πολιτική της κυβέρνησης εκείνη την περίοδο είναι πέρα για πέρα προκλητικές, εκτός από υποκριτικές! Και μάλιστα από μια κυβέρνηση η οποία σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας άφησε και συνεχίζει να αφήνει το λαό απροστάτευτο και το σύστημα περίθαλψης σε κατάσταση διάλυσης.

Γι' αυτό πρέπει να μαζικοποιηθεί η πάλη για την αθώωση  των 62 συλληφθέντων! Εν όψει της δίκης, που ξεκίνησε στις 29 Νοέμβρη του 2021, είχε δημιουργηθεί μια μαζική κίνηση υπεράσπισης των συλληφθέντων. Μέσα από τη δράση της «Επιτροπής Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία στις κινητοποιήσεις», είχε εκφραστεί η αλληλεγγύη στους διωκόμενους και η απαίτηση να καταπέσουν όλες οι κατηγορίες, με κινητοποιήσεις που κορυφώθηκαν με τη μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια τη μέρα της δίκης,

Είναι αναγκαία η  πολιτική κινητοποίηση όλων με στόχο τη μαζικοποίηση της παρουσίας στη μέρα της δίκης εξ αναβολής για να εκφραστεί αποτελεσματικότερα η αλληλεγγύη στους διωκόμενους! Για να γίνει ένα ακόμα βήμα στην πάλη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και στον αγώνα, στην υπεράσπιση της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών! Απαιτούμε:

-Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές! -Να διαγραφούν τα πρόστιμα!

-Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!

- Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Επιτροπή Αλληλεγγύης Τρικάλων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *