16 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Εννιά χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής ΑυγήςΗ δολοφονία του Παύλου, η δολοφονία του εργάτη μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν, η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιου ψαράδες και άλλες επιθέσεις σε μετανάστες/στριες και ανθρώπους του κινήματος από τα φασιστικά τάγματα της Χρυσής Αυγής, ήταν οι κύριες αιτίες που οδήγησαν στο στην καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης των Οκτώβρη του 2020.

Φέτος τον Ιούνιο, ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής σε 2ο βαθμό. Η απόφαση της δευτεροβάθμιας αυτής δίκης, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης της χώρας μας. Θα καταδικαστούν οριστικά, επιτέλους, οι νεοναζί, κάτω από το βάρος του συντριπτικού αποδεικτικού υλικού, ή θα πάρουν συγχωροχάρτι με μια ευνοϊκή απόφαση, όπως προκλητικά εισηγήθηκε η εισαγγελέας της πρώτης δίκης; Θα παραμείνουν στη φυλακή όλοι οι καταδικασθέντες νεοναζί για τα απεχθή εγκλήματα που σχεδίασαν κεντρικά και εκτέλεσαν με εντολές του ιεραρχικού παραστρατιωτικού μηχανισμού τους, ή οι μηχανισμοί του κράτους θα φροντίσουν να «πέσουν στα μαλακά» για να συνεχίσουν την δολοφονική δράση τους;

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις επιχειρήσεις σκούπα και τις παράνομες απελάσεις – «επαναπροωθήσεις» μεταναστών και προσφύγων, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών και η νέα ενεργειακή και οικονομική κρίση που βιώνουμε, ανοίγουν το δρόμο για την άνοδο του εθνικισμού και καθιστούν «χρήσιμες» για το σύστημα τις φασιστικές επιθέσεις από δολοφόνους όπως αυτών που αποτελούσαν τα τάγματα της Χ.Α.

Το αντιφασιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, λαός και νεολαία, γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να τελειώσουμε με τον φασισμό μέσα από δικαστικές αποφάσεις. Είναι σαφές ότι τον φασισμό μόνο το λαϊκό και εργατικό κίνημα μπορεί να τσακίσει με την καθημερινή πάλη και τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκιου και των αδύναμων, της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων.

Η 18η Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις αντιφασιστικές & αντικαπιταλιστικές δυνάμεις ενωμένες σαν γροθιά να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα, για να φράξουμε το δρόμο στον φασισμό και τις παραλλαγές του.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Καμία ελάφρυνση στις ποινές των καταδικασθέντων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τις επιθέσεις τους σε ντόπιους και πρόσφυγες.
  • Να απομονωθούν και να αποδομηθούν οι φασιστικές, ξενοφοβικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και η επίδρασή τους στη δουλειά, στις γειτονιές, στα σχολειά.
  • Ψωμί – δουλειά – ελευθερία για το λαό – θάνατος στο φασισμό!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση και πορεία μνήμης και αγώνα, την Κυριακή 18/9 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *