04 Δεκεμβρίου 2015

Κ. Κούνεβα: «Συμπαράσταση στους διωκόμενους αγωνιστές & αλληλέγγυους των απλήρωτων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων»

Πηγή: ert.gr

Στο πλευρό διωκόμενων που στήριξαν κινητοποιήσεις των απλήρωτων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, τάσσεται με δήλωσή της η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- GUE/NGL, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως: «Οι διωκόμενοι δικάζονται στις 8 Δεκεμβρίου 2015 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων και είναι δημοσιογράφοι και αλληλέγγυοι πολίτες (9 συνολικά) που στήριξαν τον αγώνα των απλήρωτων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, απέναντι στην αυθαιρεσία και ασυδοσία του ιδιώτη εργολάβου που είχε αναλάβει για το 2014 το έργο της καθαριότητας. Ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων και η συμπαράσταση των αλληλέγγυων, τους οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση του εργολάβου για «συκοφαντική δυσφήμιση».

Κ. Κούνεβα: «Όταν οι θύτες παριστάνουν τα θύματα»
Aναλυτικά η δήλωση της κ. Κούνεβα είναι η ακόλουθη: «Σε λίγες μέρες δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων εννέα αγωνιστές, δημοσιογράφοι και αλληλέγγυοι στον αγώνα των απλήρωτων και απολυμένων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, μετά από μήνυση του ιδιώτη εργολάβου που είχε αναλάβει το 2014 το έργο της καθαριότητας. Δικάζονται, γιατί αποκάλυψαν το δουλεμπορικό καθεστώς που μαστίζει τον κλάδο και ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου…

Για άλλη μια φορά, οι εργολάβοι που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα με τις συμβάσεις καθαριότητας, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο των Νοσοκομείων, εκτός από τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει στα συνεργεία με την πλήρη ασυδοσία τους, τώρα επιδιώκουν με ψευδείς μηνύσεις να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων και την αλληλεγγύη της κοινωνίας, για παραδειγματισμό και εκφοβισμό. Όσο κι αν οι «θύτες» παριστάνουν τα θύματα δεν πείθουν…

Κατηγορούμενοι στα δικαστήρια και έκπτωτοι, αποκλεισμένοι από τις δημόσιες συμβάσεις, έπρεπε να είναι οι εργολάβοι που παραβιάζουν κάθε άρθρο της εργατικής, ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας. Και μάλιστα διωκόμενοι με τη διαδικασία του αυτόφωρου, όπως προβλέπει ο νόμος, όταν δεν καταβάλλουν μισθούς, δώρα κλπ. και όχι αυτοί που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Το απόστημα της απλήρωτης και μαύρης εργασίας στα εργολαβικά συνεργεία, πρέπει επιτέλους να σπάσει. Μόνη λύση οι Συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Στους διωκόμενους αγωνιστές εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου. Ο νόμος και το δίκιο είναι με το μέρος τους».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *