03 Μαΐου 2018

Πολιτική απόφαση της 4ης συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ-4η Συνδιάσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ 4ης ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
(21/04/2018)
1. Η 4η Συνδιάσκεψή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνήλθε σε μια περίοδο που οι εξελίξεις διαψεύδουν τις εκτιμήσεις για την σταθεροποίηση του συστήματος διεθνώς και στην Ελλάδα.
Ο καπιταλισμός δεν έχει ξεπεράσει την κρίση του, αντίθετα αυτή μετατρέπεται και σε πολιτική κρίση στα μέχρι τώρα κάστρα της σταθερότητας, στις ΗΠΑ και την ίδια την ΕΕ που τροφοδοτούνται τόσο από την πλατιά δυσαρέσκεια των μαζών, όσο και «την ένταση των αντιθέσεων και ανταγωνισμών των «πάνω»..
Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται για την χώρα θα είναι υπεραντιδραστική  υπό διαρκή επιτροπεία στηριγμένη στα κοινωνικά ερείπια που δημιουργήθηκαν από τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους που εκπορεύτηκαν από τα μνημόνια και όχι μόνο, στις πρωτοφανείς αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις σε όλους τους τομείς.
Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου έρχεται στην πρώτη γραμμή. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, απειλώντας να αποσταθεροποιήσουν, πέρα από την Μέση Ανατολή, περιοχές ζωτικές για τον παγκόσμιο καπιταλισμό, όπως η Άπω Ανατολή. Στο έδαφος της κρίσης δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί τω αστικών τάξεων.
Οι αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις κλιμακώνονται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ για να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους λαούς, από όλο το πολιτικό σύστημα από τους σοσαλιφιλελεύθερους ως την ακροδεξιά.. Παράλληλα, όμως ξεσπάνε και κύματα  αμφισβήτησης και αγώνων όπως οι πρόσφατοι μεγάλοι αγώνες στην Γαλλία.
Δυναμώνει η στροφή στην αντίδραση, η κρατική ενίσχυση του ρατσισμού, η ισλαμοφοβία, η άνοδος της ακροδεξιάς. Ο καπιταλισμός είναι ασύμβατος με τα δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαών.
Η σημερινή δομική κρίση του καπιταλισμού, η αδυναμία υπέρβασής της και ανάκτησης «βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης» παρά τα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν για αυτόν τον σκοπό και την ιστορικών διαστάσεων επίθεση στην εργατική τάξη και τους λαούς, αναδεικνύουν τα ιστορικά όρια του ίδιου του συστήματος. Γι’ αυτό η πολιτική πρόταση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος  και μετώπου δεν είναι κάποιος «ιδεολογικός πόθος», αλλά πηγάζει από την οξύτητα και τον χαρακτήρα των αντιθέσεων του σημερινού καπιταλισμού
2. Στην χώρα μας, η κυβερνητική προπαγάνδα για την «έξοδο από τα μνημόνια», αποτελεί ένα ακόμα ψέμα, καθώς το 2018  είναι χρονιά έντασης των μνημονιακών επιθέσεων. Οι συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί περιλαμβάνουν νέα βαριά αντιλαϊκά μέτρα και μακρόχρονη επιτροπεία σε βάθος δεκαετιών.
Στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση συνεχίζει την  επικίνδυνη πολιτική ευθυγράμμισης με ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και τον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στη διεκδίκηση των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους στην ευρύτερη περιοχή.
Η ειρήνη και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή διακυβεύονται από τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων. Ο ανταγωνισμός αυτός είναι αντιδραστικός και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Οι λαοί δεν θα οδηγηθούν στη σφαγή για το αν την ΑΟΖ θα την εκμεταλλευτεί η NOBBLE ή η ROSNEFT,  Έλληνες ή Τούρκοι καπιταλιστές. Επιτακτική είναι η ανάγκη ενός ενωτικού αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος για την αποτροπή των σχεδίων του ιμπεριαλισμού και των αστικών τάξεων.
3. Συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί αστική κυβέρνηση που προωθεί, κλιμακώνει και δικαιολογεί τις αντιδραστικές μνημονιακές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στα χνάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), εχθρική προς τον λαό και το μαζικό κίνημα. Δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Έχει πάρει το «χρίσμα» από ΕΕ και ΗΠΑ, από ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ως η κυβέρνηση που μπορεί να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα
4. Παρά την προσπάθεια εμπέδωσης μιας νέας μνημονιακής «κανονικότητας» το εργατικό και λαϊκό κίνημα συνεχίζει να δίνει σημαντικές μάχες και να κρατάει ανοιχτή την δυνατότητα ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής. Κάθε άλλο παρά έχουν σβήσει οι εστίες αντίστασης και οι σπίθες της ανατροπής. Η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της σύστημα δεν έχουν κατακτήσει την συναίνεση της εργατικής τάξης σε αυτή την πολιτική. Δεν έχουν πετύχει την συντριβή του κινήματος και των μαχόμενων δυνάμεών του.
Μπροστά στους εργαζόμενους και τον λαό ανοίγονται δύο δρόμοιΕίτε οι αστικές μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, παλιές και νέες, θα επιβάλουν τη δική τους «έξοδο» από την καπιταλιστική κρίση  πάνω στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού, είτε το εργατικό κίνημα και ο λαός θα επιβάλουν τη δική τους αντικαπιταλιστική διέξοδο αναγκάζοντας τους καπιταλιστές να πληρώσουν το κόστος.
Κεντρικό καθήκον της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι να δώσει τις δυνάμεις της ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια να προσανατολιστεί «αριστερά, ανατρεπτικά» στον αγώνα για τον κλονισμό και την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για να αλλάξει ο πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων σε όφελος του αντικαπιταλιστικού προγράμματος και μετώπου. Να μην κερδίσουν από την λαϊκή δυσαρέσκεια και απόγνωση οι δυνάμεις του συστήματος, δεξιές και ακροδεξιές...
5. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται απέναντι στο αστικό πολιτικό σύστημα συνολικά:
- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει τον «Ρουβίκωνα» της ανεπίστρεπτης ένταξής του στην αστικ’η μνημοναική πολιτική.
- Η ΝΔ παραμένει και αναδιοργανώνεται ως ένα επιθετικό, αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο και υποταγμένο στις επιταγές του κεφαλαίου και της ΕΕ κόμμα.
- Το Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι κλπ) τάσσεται υπέρ της αστικής μνημονιακής πολιτικής, άσχετα αν επιδιώκει να κριτικάρει την κυβέρνηση από θέσεις «κοινωνικής ευαισθησίας» την κυβερνητική πολιτική
- Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου παρά τον «αντιμνημονιακό» και «αντικυβερνητικό» της λόγο, κινείται στα πλαίσια της κυρίαρχης αστικής πολιτικής και της ΕΕ
- Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή παραμένει μεγάλη απειλή για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και το κίνημα. Επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί, τόσο αυτή όσο και ο ακροδεξιός χώρος συνολικά, χωρίς την αναμενόμενη γι’ αυτούς επιτυχία, αξιοποιώντας τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και τον κρατικό ρατσισμό.
6. Σε ότι αφορά τις δυνάμεις της αριστεράς
- Η ΛΑΕ διατυπώνει την πρόταση του «μετώπου  των αντιμνημονιακών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων» αποκρυσταλλώνοντας  στο πρόγραμμά της μια διαχειριστική λογική με κέντρο την «μετάβαση στο εθνικό νόμισμα», την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας και «παραγωγικής ανασυγκρότησης», με όχημα μια «λαϊκή κυβέρνηση».  Στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής ακυρώνει τον επιθετικό ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης, είχε αμφίσημη στάση απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, επιλέγει τον έναν από τους ιμπεριαλιστικούς πόλους.
- Το ΚΚΕ παρά τις διακηρύξεις του συνεχίζει να αρνείται τον αγώνα για τους πολιτικούς στόχους που έρχονται σήμερα σε ρήξη με την αστική πολιτική (ΕΕ / χρέος κλπ). Στο ζήτημα του πολέμου ενώ καταγγέλλει τον αντιδραστικό ρόλο της ελληνικής ολιγαρχίας, καταλήγει σε μια στάση «αμυνίτικη» («η Ελλάδα αμύνεται», «θα υπερασπίσουμε την πατρίδα»).  Συνεχίζεται η πολεμική και η σεχταριστική αντιμετώπιση της ηγεσίας του απέναντι στις δυνάμεις της μαχόμενης και ιδιαίτερα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς..
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διεκδικεί να χτίζει γέφυρες συνεργασίας, κοινής πάλης και διαλόγου με τον κόσμο που αναφέρεται σ’ αυτά τα κόμματα, με στόχο να ενισχύονται οι αγώνες και να κερδίζονται  τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια στην προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε.
Επιδιώκουμε παράλληλα σταθερά την επικοινωνία και το τράβηγμα στον αγώνα του κόσμου που στήριξε και ήλπισε στον ΣΥΡΙΖΑ. Το καθήκον για την αντικαπιταλιστική αριστερά είναι να τραβήξει αυτόν τον κόσμο σε συγκρούσεις με την κυβέρνηση που ο ίδιος ανέδειξε και για αυτό υπάρχουν αυξημένες δυνατότητες.
7. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλείται το επόμενο διάστημα να προβάλει και να οικοδομήσει μια αντικαπιταλιστική πολιτική διέξοδο.
Παλεύουμε για το ψωμί, την δουλειά, την ειρήνη, τις λαϊκές ελευθερίες της εποχής μας. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της ευρωμνημονιακής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της επιτροπείας. Παλεύουμε για την ήττα και την ανατροπή της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και κάθε κυβέρνησης που ακολουθεί την ίδια πολιτική, την ήττα συνολικά του αστικού μνημονιακού μπλοκ. Με την δύναμη της εργατικής τάξης και του εργατικού και λαϊκού κινήματος, και του αντικαπιταλιστικού μετώπου.  Για να ανοίξει ο δρόμος για ρήγματα στην αστική πολιτική, για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας,  για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.
Αυτή η επιδίωξη περνάει μέσα από:
- Στην ενίσχυση και την αναβάθμιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την προγραμματική της ανάπτυξη.
- Στην μαχητική αγωνιστική παρέμβαση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
- Την πολύμορφη συσπείρωση δυνάμεων, ρευμάτων και αγωνιστών στην κατεύθυνση του αντικαπιταλιστικού πολιτικού μετώπου-πόλου.
H ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για την οικοδόμηση μιας πλατιάς αγωνιστικής συσπείρωσης δυνάμεων για τη ανατροπή της επίθεσης, την συμβολή μας στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
Τα βασικά καθήκοντα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για το επόμενο διάστημα:
α) να πρωτοστατήσει στην κλιμάκωση της πάλης του εργατικού κινήματος.  β) Να αναπτύξει συγκεκριμένη «πρωταρχική» δουλειά, δουλειά βάσης μέσα στους εργασιακούς χώρους ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα.. γ) να προχωρήσει στην επικαιροποίηση, ενίσχυση και προβολή του εργατικού προγράμματος πάλης, με στόχο τη βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων και τη μείωση της εκμετάλλευσης. δνα συμβάλλει στην ισχυροποίηση των ταξικών, αντικαπιταλιστικών σχημάτων - συσπειρώσεων σε κάθε χώρο και κλάδο και τον προσανατολισμό τους  ε) να ενισχύσει την ανάπτυξη της ενωτικής κατεύθυνσης μέσα στο κίνημα και τους αγώνες και πρωτοβουλιών προς τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς.  στ) ..να συμβάλει στην οργάνωση των αγώνων από τα «κάτω», στην ενίσχυση των προσπαθειών σε χώρους και κλάδους στη συγκρότηση συντονιστικών και πρωτοβουλιών πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών. Η συγκρότηση ενός σταθερού Συντονισμού όλων των παραπάνω δυνάμεων και κινήσεων από όλα τα ταξικά ρεύματα κόντρα σε κεφάλαιο, κυβερνήσεις, ΕΕ Αξιοποιώντας θετικά βήματα όπως το Συντονιστικό των Νοσοκομείων και ενισχύοντας τη σύγκλιση των προσπαθειών για συντονισμό
Δεν μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και βασικών ομοσπονδιών  και εργατικών κέντρων, είναι πλήρως υποταγμένες στην κυβερνητική εργοδοτική πολιτική και έχουν μετατραπεί σε όργανα στήριξης της αστικής πολιτικής στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η αλλαγή αυτής της κατάστασης δεν αποτελεί κυρίως θέμα συσχετισμών καθώς αναπαράγονται μέσα από την βαθιά  αντιδημοκρατική  οργανωτική τους δομή (με τον αποκλεισμό των ελαστικά εργαζόμενων, την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό τους κλπ), την χρήση μηχανισμών εξαγοράς και την συνδικαλιστική τους πρακτική.
8. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα:
- στις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές μάχες στηρίζοντας καταρχήν πρωτοβουλίες που παίρνουν δυνάμεις της που πρωταγωνιστούν σε αυτές (ΚΕΕΡΦΑ, ΣΥΠΡΟΜΕ, τοπικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες).
-σε επίμονους αγώνες του κινήματος, μέσα από τους Συντονισμούς των Συλλογικοτήτων, για να αποτραπεί η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών από την οικονομική βία (διακοπές ρεύματος,  νερού, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, δημόσιων χώρων κλπ).
- στην πάλη της νεολαίας για μόρφωση και δουλειά, εντείνοντας την δουλειά  της στην εργατική και  την σπουδάζουσα νεολαία. Θα υπερασπίσει τον αντικαπιταλιστικό  χαρακτήρα, την αποφασιστική δημοκρατική λειτουργία, και τη μαχητική κινηματική δράση των πολιτικοσυνδικαλιστικών σχημάτων που παρεμβαίνει και ιδιαίτερα της ΕΑΑΚ
- Θα ενισχύσει την πάλη για την προστασία του φυσικού, του πολιτιστικού αλλά και του δομημένου περιβάλλοντος ενάντια στην εκμεταλλευτική μανία του κεφαλαίου
- Θα δυναμώσει την πάλη της στο κίνημα ενάντια στην σεξιστική καταπίεση..
9. Βάση της πολιτικής μας είναι το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης. Το πρόγραμμα ξεκινάει από την αντίληψη ότι  σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση χωρίς ρήξη και αναμέτρηση με την αστική τάξη και τους συμμάχους της, χωρίς να χάσει πλούτο και εξουσία το κεφάλαιο και τελικά χωρίς την ανατροπή του.
Τελικός στόχος και αναπόσπαστο στοιχείο του αντικαπιταλιστικού προγράμματος είναι η επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, το τσάκισμα του αστικού κράτους.
Καρδιά των διεκδικήσεων μας είναι ο ρόλος της ίδιας της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η επιδίωξη η εργατική τάξη να  πάρει τον πραγματικό έλεγχο της οικονομίας και του κράτους στα χέρια της, με πυρήνα το αίτημα του εργατικού ελέγχου.
Το πρόγραμμα προωθείται - με την πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος και του «αντικαπιταλιστικού μετώπου» και μπορούν να επιβληθούν κατακτήσεις και ρωγμές από σήμερα. Στο σύνολό του το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα μπορεί να το υλοποιήσει η εξουσία και η  κυβέρνηση των εργαζόμενων, η εξουσία και η κυβέρνηση  των οργάνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για αυτό τον λόγο απαιτείται η πάλη για τη συνολική εξουσία. Ρίχνουμε από  σήμερα  όλο το βάρος  στα όργανα του εργατικού και του λαϊκού κινήματος.
10. Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι βασικές πολιτικές αιχμές του αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ - ΝΑΤΟ, είναι:
- Ριζική βελτίωση της θέσης των εργαζομένων σε βάρος του κεφαλαίου,
- Μονομερής κατάργηση όλων των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων που τις συνοδεύουν.
- Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Συμβολή στην διεθνιστική πάλη για την διαγραφή των χρεών, που αποτελεί όπλο του χρηματιστικού κεφαλαίου στην αδιανόητη ληστεία λαών, χωρών, φυσικού πλούτου κλπ.
- Αποδέσμευση από την ΕΕ από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Πάλη ενάντια στο καθεστώς επιτροπείας από ΕΕ και ΔΝΤ από τη ταξική σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, της λαϊκής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.
- Καμιά ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο όλων των τραπεζών και των μονάδων στρατηγικής σημασίας, λειτουργία τους για τις κοινωνικές ανάγκες. Να περάσουν στα χέρια τω εργατών με στήριξη των εργατικών καταλήψεων μονάδων που εγκαταλείπουν οι καπιταλιστές.
ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
- Υπεράσπιση της ειρήνηςενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων και των πολυεθνικών εταιρειώνΠαλεύουμε ενάντια στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την παγκόσμια ηγεμονία, που απειλούν την ανθρωπότητα με ένα νέο όλεθρο, με πρώτη ευθύνη του αμερικανονατοικού ιμπεριαλισμού.
- Έξω από ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, όχι στις νέες βάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων. Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και στην περιοχή.
- Παλεύουμε ενάντια στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και στην ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων. Είναι προϊόν των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων για τις ΑΟΖ, για την γεωπολιτική τους αναβάθμιση στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ανταγωνισμών.
- Όχι στην νέα κούρσα των εξοπλισμών, που θα φορτώσει νέα δυσβάσταχτα βάρη και χρέη στον λαό.
- Είμαστε αντίθετοι στον επικίνδυνο και επιθετικό άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.
- Όχι στις εξορύξεις και στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων από τις πολυεθνικές και το κεφάλαιο, που φέρνουν μόνο ανταγωνισμούς, πολέμους, οικολογική καταστροφή, συμφορές.
- Δίκαιη βιώσιμη λύση στο Κυπριακό για Κύπρο χωρίς ελληνικό και τουρκικό στρατό και αγγλικές ή άλλες βάσεις, με εξασφαλισμένα τα δικαιώματα των λαών της Κύπρου να αποφασίσουν για την τύχη τους.
- Παλεύουμε ενάντια στην ευρωνατοική ολοκλήρωση των Βαλκανίων που διεκδικεί να υλοποιήσει επιθετικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, και τασσόμαστε υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των εθνοτήτων, των λαών και των μειονοτήτων της  ιστορικά πολυεθνικής περιοχής της Μακεδονίας, του δικαιώματος του κάθε λαού – και του λαού της γειτονικής χώρας- στον αυτοπροσδιορισμό, χωρίς να αποφασίζουν γι’ αυτόν οι «νονοί» των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς..
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Παλεύουμε για  αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, πλήρη επαναφορά των ΣΣΕ, μείωση του χρόνου εργασίας (7ωρη μόνιμη σταθερή δουλειά), σταθερή δουλειά με ασφάλιση. Καμιά διάκριση στις αμοιβές  ανάλογα το φύλο, την ηλικία και την χώρα προέλευσης..
Διεκδικούμε ριζικά μέτρα για την μείωση της ανεργίας, για πλήρη σταθερή δουλειά με δικαιώματα με μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο για τις κοινωνικές ανάγκες σε παιδεία, υγεία, υπηρεσίες Δήμων κλπΜείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας. Εθνικοποίηση και άνοιγμα με κρατική χρηματοδότηση και εργατικό έλεγχο όλων των κλειστών εργοστασίων. Να καταργηθεί η αντιδραστική διάκριση παλιών/νέων εργαζόμενων.
• Παλεύουμε ενάντια στις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, στην οικονομική βία σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, νομοθετική κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης λαϊκής κατοικίας. Διαγραφή των χρεών ανέργων και φτωχών προς τράπεζες, κράτος, δήμους, ταμεία.
- Δουλειά στους ανέργους και πολύπλευρη στήριξή τους ενάντια στη μάστιγα της ανεργίας.
- Ριζική αύξηση της φορολόγησης του πλούτου, του κεφαλαίου, των εφοπλιστών και της εκκλησίας. Αγώνας ενάντια στη φοροληστεία εργαζομένων και φτωχών.
- Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατών γηςστήριξη της μικρής και μεσαίας αγροτιάς και των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών της, στην κατεύθυνση της φτηνής και ποιοτικής αγροτοδιατροφικής επάρκειας του λαού, ενάντια στο αγροτοβιομηχανικό κεφάλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και τις άλλες διεθνείς συμφωνίες του κεφαλαίου. Παλεύουμε για την κατάργηση του μητρώου αγροτών, το σταμάτημα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών των κατοικιών γης και περιουσίας των φτωχομεσαίων αγροτών, διαγραφή των χρεών.
Η αποφασιστική διεκδίκηση ζωτικών οικονομικών και κοινωνικών αναγκών των μη προλεταριακών εργαζόμενων μαζών (όπως αυτοαπασχολούμενοι και κατώτερα μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού)
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζει τα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, γνωρίζοντας ότι παρόλο που λειτουργούν στην καπιταλιστική αγορά είναι πειράματα που διαμορφώνονται από σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργατισμού. Ιδιαίτερα στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του κατειλημμένου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ που ενάντια σε αφεντικά και κράτος παλεύουν για ένα βιώσιμο εργοστάσιο, που διέπεται από την άμεση δημοκρατία και αλληλεγγύη.
- Δημόσια, δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση σε παιδεία, υγεία, πρόνοια για όλους (ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες).
- Πλήρη κοινωνικά δικαιώματα στα ΑμεΑ ενάντια στον κανιβαλισμό του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του που τους θεωρούν περιττό βάρος.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
- Πάλη για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα της εποχής μας ενάντια στην πολιτική αντίδραση. Πάλη ενάντια στην ιδεολογική τρομοκρατία του κεφαλαίου και των ιδιοκτητών ΜΜΕ.
- Παλεύουμε για εργατικό έλεγχο παντού δημιουργώντας όργανα των ίδιων των εργαζόμενων. Είμαστε  απέναντι συνολικά στο αστικό πολιτικό σύστημα και τον αστικό, αποξενωτικό, κοινοβουλευτισμό του, το αστικό κράτος και ιδιαίτερα στον σκληρό πυρήνα του δηλ. στην αστυνομία, το στρατό, τους δικαστές,  στην ανώτερη υπαλληλία και στην φασιστική πτέρυγα του, από την σκοπιά μιας ανώτερης δημοκρατίας, της εργατικής δημοκρατίας.
- Παλεύουμε ενάντια στην καταπίεση και το σεξισμό, ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και βίας λόγω φύλου-σεξουαλικού προσανατολισμού.
- Πλήρης διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας
ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
- Δικαιώματα, άσυλο, ανοιχτά σύνορα, ελευθερίες για πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τη δολοφονική αντιμετώπισή τους από ΕΕ και κυβέρνηση. Κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας.
- Πάλη για τη συντριβή των φασιστικών και ρατσιστικών συμμοριών, της Χρυσής Αυγής και των κρατικών και επιχειρηματικών στηριγμάτων της. Για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήριά της, να καταδικαστούν οι φονιάδες του Π. Φύσα και του Σ. Λουκμάν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα αναλάβει αυτοτελή καμπάνια προώθησης και ενημέρωσης για το αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να συσπειρώνονται γύρω από το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις, ρεύματα και αγωνιστές.
11. Πάνω σε αυτή την βάση διαμορφώνεται η πολιτική απεύθυνση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τους εργαζόμενους και προς όλες τις δυνάμειςγια την οικοδόμηση του αντικαπιταλιστικού μετώπου/πόλου.
Το πρόγραμμα, η προοπτική και η πρακτική του «αντικαπιταλιστικού μετώπου» στρέφονται ενάντια στους βασικούς νόμους του συστήματος, της κυριαρχίας της εκμετάλλευσης, του κέρδους, των αγορών, της ανταγωνιστικότητας, παραγωγικότητας κλπ. Έχει ως τελικό στόχο την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Προσεγγίζει την επανάσταση μέσα από την πάλη για την υλοποίηση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, την οργάνωση και ωρίμανση των δυνάμεων.
12. Σε αυτή την κατεύθυνση η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει την πολιτική της πρωτοβουλία «Για ένα κοινό πολιτικό βηματισμό, την κοινή δράση, τον διάλογο και την πολιτική συνεργασία των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντι-ΕΕ δυνάμεων και των δυνάμεων της ανατροπής» επικαιροποιώντας το περιεχόμενο της με βάση τις νέες εξελίξεις, ειδικά στα ζητήματα του αντιπολεμικού αγώνα, με στόχο ένα νέο συγκεκριμένο βήμα συσπείρωσης δυνάμεων που κινούνται σε αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική, αντιδιαχειριστική κατεύθυνση, με έμφαση στην «από κάτω» συσπείρωση αγωνιστών και τάσεων, αλλά και με ανοιχτή πρόσκληση σε οργανωμένες δυνάμεις και ρεύματα.
- Η πρόταση αυτή έχει ως βάση της το πλαίσιο πολιτικών στόχων του αντικαπιταλιστικού προγράμματος. Κινείται σταθερά στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με την αστική τάξη, την ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό και τους φορείς τους. Παλεύει για την άμεση, «μονομερή» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος (αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, κατάργηση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας κλπ). Την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, της επιτροπείας. Την στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους. Την ρήξη/αποδέσμευση από την ΕΕ, από τη σκοπιά του διεθνισμού στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των λαϊκών-εργατικών αναγκών. Την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Τη διεκδίκηση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. 
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η πάλη για την υπεράσπιση της ειρήνης ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων και των πολυεθνικών εταιρειών, όπως αυτή διατυπώνεται στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Η ανατρεπτική αριστερά παλεύει ώστε να επιβληθούν αυτοί οι πολιτικοί στόχοι με τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος και του οργανωμένου λαού. Συγκρούεται με την αστική τάξη απορρίπτοντας λογικές ταξικής συνεργασίας. Απορρίπτει κάθε «ενδιάμεση λύση φιλολαϊκής» διαχείρισης του καπιταλισμούκαι «αριστερής» ή άλλης κυβέρνησης μέσα στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της ΕΕ και του  ΝΑΤΟ, της «συνέχειας του κράτους», της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Απορρίπτει οποιαδήποτε αυταπάτη για την προώθηση του προγράμματος αυτού μέσα από τη συμμετοχή στους θεσμούς του αστικού κράτους,κάθε λογική και πρακτική κρατικής αστικής διαχείρισης που, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, οδηγεί σε άσκηση αντιλαϊκής πολιτικής. Έχει ως ορίζοντα την ανατροπή του καπιταλισμού και του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. 
Μέσα από υλοποίηση μιας τέτοιας πολιτικής συνεργασίας θα συγκεντρώνονται δυνάμεις γύρω από τους βασικούς στόχους του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, θα ενισχύεται η λαϊκή κινητικότητα, θα δημιουργείται μια νέα ελπίδα στους εργαζόμενους.
Η  πρόταση «πολιτικής συνεργασίας» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνεται πρώτα και κύρια στους αγωνιστές στο ευρύ και αντιφατικό εκείνο φάσμα δυνάμεων  αντικαπιταλιστικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντιΕΕ και αντιδιαχειριστικού προσανατολισμού που υπάρχει σήμερα στην αριστερά, σε δυνάμεις που τείνουν να υπερβούν το όριο της διαχειριστικής λογικής και κινούνται σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
13. Άλλοι δρόμοι συγκέντρωσης δυνάμεων για την προώθηση του αντικαπιταλιστικού μετώπου.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα αξιοποιήσει και τους άλλους δρόμους που περιγράφονται για την προώθηση του αντικαπιταλιστικού μετώπου / πόλου
Α) Θα αναλάβει πλατιά πολιτική πρωτοβουλία για τη συσπείρωση και σταθερή κοινή αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική παρέμβαση και πάλη των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και του κινήματος, για την αποτροπή του πολέμου, για την παύση κάθε εμπλοκής της χώρας, για την ήττα της πολεμικής εκστρατείας της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού. Η αντιπολεμική πρωτοβουλία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμβάλλει με τους αναγκαίους στόχους πάλης, όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα της πολιτικής συνεργασίας και στο πρόγραμμά της. Η πρωτοβουλία πρέπει να αποκαλύπτει τις κοινωνικές και ταξικές δυνάμεις που οδηγούν στον πόλεμο, να αντιπαλεύει τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό, να αγωνίζεται ενάντια στην ελληνική αστική τάξη και την κυβέρνηση για την επιθετική της στάση στην περιοχή.
Παράλληλα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα αναπτύξει πλατιά δράση μέσα στο μαζικό εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, των σωματείων, των συλλόγων, των συνελεύσεων και των επιτροπών γειτονιάς ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους που τροφοδοτούν την επικίνδυνη κλιμάκωση του αντιδραστικού ανταγωνισμού των αρχουσών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας απαιτώντας τον τερματισμό κάθε ελληνικής συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Δουλειές κι όχι Βόμβες, λεφτά για προσλήψεις όχι για το χρέος και τους εξοπλισμούς, διεθνιστική πάλη και αλληλεγγύη με τους λαούς της Τουρκίας, των Βαλκανίων και της Μ. Ανατολής.
Στη κατεύθυνση αυτή να συμβάλει στην πρωτοβουλία για διοργάνωση μεγάλων Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις που θα έχουν στην προμετωπίδα τους τα αντιπολεμικά αντιμπεριαλιστικά αιτήματα.
Β) Θα συμβάλλει το επόμενο χρονικό διάστημα σε πρωτοβουλίες στο εργατικό κίνημα, τόσο σε κλάδους και μέτωπα (πχ αγώνας κατά των ιδιωτικοποιήσεων), όσο και για την συνένωσή τους σε ένα μεγάλο, σταθερό, μόνιμο συντονισμό, στην πάλη ενάντια στη μονιμοποίηση της ευρωμνημονιακής καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που επιδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το κεφάλαιο, με την απατηλή «έξοδο από τα μνημόνια». Για άμεση βελτίωση της θέσης της εργατικής τάξη και του λαού και ρήγματα στο μνημονιακό κεκτημένο, για την αποτροπή του πολέμου και την ειρήνη, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, με απεύθυνση και στις άλλες δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς.
Γ) Το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουν στη μαζικοποίηση των αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης και περιφέρειας, τη μαχητική παρουσία και δράση τους για τα κεντρικά και τοπικά προβλήματα, τη συλλογική δημοκρατική λειτουργία τους και το συντονισμό τους. Προωθούμε τη δημιουργία νέων κινήσεων, όπου δεν υπάρχουν. Επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση σε αυτές τις κινήσεις αγωνιστών του κινήματος και δυνάμεων που αποδεσμεύονται από διαχειριστικές και ρεφορμιστικές λογικές. Μπροστά και στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στοχεύουμε στην άνοδο της απήχησης και της εκπροσώπησης των κινήσεων της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας. Προετοιμάζουμε την παρέμβαση μας με επικαιροποίηση των κοινών θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αξιοποιώντας τις μεχρι τωρα επεξεργασιες μας.
14. Με βάση τα διακηρυγμένα προγράμματα, θέσεις και πρακτικές δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία εφ’ όλης της ύλης πολιτική ή/και εκλογική συνεργασία, με ΛΑΕ και ΚΚΕ διότι τόσο «το πατριωτικό, προοδευτικό αντιμνημονιακό μέτωπο» που προτείνει η ΛΑΕ, όσο και η πολιτική και η πρακτική του ΚΚΕ, κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση από την πολιτική πρόταση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος και μετώπου για το οποίο παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Με τις δυνάμεις αυτές καθώς και με τις άλλες μαχόμενες αριστερές δυνάμεις, επιδιώκουμε με επιμονή την κοινή δράση μέσα στο μαζικό κίνημα,  τον πολιτικό συντονισμό σε κρίσιμα μέτωπα της ταξικής πάλης και τον διάλογο, επιδιώκοντας να κερδίσουμε δυνάμεις τους προς την αντικαπιταλιστική προοπτική
Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα και το εύρος των δυνάμεων που απευθυνόμαστε για την πρόταση πολιτικής συνεργασίας θα αποτελέσουν και την βάση της εκλογικής μας τακτικής σε περίπτωση προκήρυξης εκλογών. Δεν έχουμε διαφορετική τακτική στις εκλογές και διαφορετική στις πολιτικές συνεργασίες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατώντας ενωτικά και μαχητικά στους αγώνες και στο συντροφικό διάλογο για την επικαιρότητα του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος, διαμορφώνει τις συνθήκες ώστε η όποια συζήτηση προκύψει για εκλογική - πολιτική συνεργασία με άλλες δυνάμεις να γίνει με όρους προωθητικούς για την ταξική πάλη και τον αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό του δυναμικού που έχει αποδεσμευτεί ή αποδεσμεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναζητάει εναλλακτική.
15. Για να ανταποκριθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου αλλά και τις διευρυμένες δυνατότητες, πρέπει αναπτυχθεί αριθμητικά, να ανασυγκροτηθεί, και να μετασχηματιστεί σε ένα πιο ενωμένο και αναβαθμισμένο αντικαπιταλιστικό μέτωπο,  με ζωντανή ουσιαστική και δημοκρατική εσωτερική ζωή που θα εμπνέει και θα ελκύει τους αγωνιστές που απομακρύνονται από κυβερνητικές αυταπάτες, αποστοιχίζονται από ρεφορμιστικά ρεύματα και στρέφουν το βλέμμα τους σε αυτήν.
Η 4η Συνδιάσκεψη πρέπει να σηματοδοτήσει σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση:
- Με την πολιτική και αξιακή ενίσχυση του ρόλου του μέλους
- Με την ενίσχυση του καθοριστικού  ρόλου των κλαδικών επιτροπών, την αναβάθμιση  των δεσμών με την εργατική τάξη και τη συγκροτημένη παρέμβαση στο εργατικό κίνημα. Με την ενίσχυση του ρόλου και των ΤΕ, την σταθερή δημοκρατική τους λειτουργία, την συζήτηση όλων των πολιτικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το μέτωπό μας συνολικά την σχεδιασμένη παρέμβαση στον χώρο τους.
- Με την εμβάθυνση της δημοκρατίας με συγκεκριμένα μέτρα (συζήτηση / τοποθέτηση των Επιτροπών για τις αποφάσεις των οργάνων κλπ).
- Με την πολύ καλύτερη οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (συγκρότηση των γραμματειών  επεξεργασία και εξειδίκευση θέσεων, λειτουργία γραφείου τύπου, των γραφείων, έντυπο ).
- Το προχώρημα του καταμερισμού ευθυνών των μελών του ΠΣΟ, την καλύτερη και πιο συλλογική λειτουργία της ΚΣΕ.
Θέλουμε μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
- μαζική και μαχητική με δυνατές κλαδικές και τοπικές επιτροπές, που θα συζητάνε συλλογικά και θα οργανώνουν τη δράση τους στο τομέα ευθύνης τους. Με συχνές δημοκρατικές διαδικασίες, συνελεύσεις, συνεδριάσεις συντονιστικών επιτροπών κλπ.
- πιο «ανοιχτή» και «ελκυστική» για ένα πλατύ δυναμικό νέων και παλιότερων αγωνιστών/τριών, πραγματικό ζωντανό πόλου συγκέντρωσης μαχόμενων δυνάμεων για κάθε αγώνα, λαϊκό πρόβλημα, διάλογο, πολιτισμό στις περιοχές.
- δημοκρατική, με έμφαση στην ενωτική και συνθετική λειτουργία, αλλά και τη δυνατότητα οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της να μπορούν να εκφράζονται πολιτικά και μέσα από κατάθεση ξεχωριστών προτάσεων-ψηφοδελτίων, εφόσον το επιλέγουν,  και πλήρους αναλογικής εκπροσώπησης τους στη συνδιάσκεψη και στα εκλεγμένα όργανα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με μέριμνα για την δυνατότητα εκλογής ανένταχτων συντρόφων
- Με διαδικασίες συντροφικής και σύνθεσης και  με –ει δυνατόν- ομόφωνες αποφάσεις, αλλά και συμφωνία στην ενιαία εμφάνιση της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τα σύμβολά της με βάση τις αποφάσεις της.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *